За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 21 309
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
  • пак на Рив Гош
На мен проблемът с Mr Plankton ми е Главната - много вика тази жена. И силно. Пък и не само тя. Но го продължавам засега. Дори и само заради очите (и гласа Wink ) на Woo Do Hwan. И на мен ми направи впечатление пушенето, явно сме отвикнали от гледката на запалена цигара във филмите/сериалите Grinning

# 181
  • Русе
На мен проблемът с Mr Plankton ми е Главната - много вика тази жена. И силно.
На 1000% подкрепям това мнение! Вика, реве,  крещи, мята се като заклано или подивяло животинче, блъска, удря...дори когато знаеше, че проблемът на ГГ е в главата го удря и блъска точно там. За първи път се сблъсквам с ГГ, чиито образ да е нелеп и безсмислен в действията си!
При мен : колкото повече ми викат - толкова по-блокирам и спирам да чувам. Колкото по-тихо ми говорят - толкова по се напрягам да го чуя и съм концентрирана.

# 182
  • вятърничава
И заради усмивката му. И гърба му. Толкова беше сладка тази свалка в детската градина. "припалва", божееее, аз го възприех в преносен смисъл, че лесно се ядосва. И като пуши пак е хубав. Не е ли странно да ни дразни пушенето, а не насилието, побоя, бухалките, ножовете.

# 183
  • пак на Рив Гош
Уин, и аз още не мога да я възприема напълно Главната. Опитвам се да я разбера, но успявам само донякъде. Твърде експанзивна ми идва... и недотам умна Wink

bb6, мен пушенето не ме дразни. Просто го отбелязах в главата си, един вид "Я, цигара! Запалена! Отдавна не сме виждали на екран" Joy
А той е хубав във ввсички обстоятелства и от всички страни. Много ми е харизматичен този младеж Heart Eyes

# 184
  • пустинен пъпеш
Не е ли странно да ни дразни пушенето, а не насилието, побоя, бухалките, ножовете.
Те са много по-дразнещи.А честото пушене на гг го споменах,защото ми се стори ,че е по-скоро режисьорски похват за изразяване на духовните терзания на героя.

# 185
  • България
Ще забравя какво беше да гледаш хубав главен герой.
Избутах The Fragments of Kylin (2024), главният не ми допадаше.
Започнах Her Fantastic Adventures (2024).
Сякаш ще ми хареса, обаче и двамата главни не ми допадат.
Ушатко и Медената пита.

Тази актриса се очертава да ми е най-неприятната, след като Зао Луси е минала през доста поправки по лицето и е загубила гадното си изражение.
Третият е доста приятен за гледане.

# 186
  • пустинен пъпеш
Въпросният трети от поста на МоарейнД(от книгата) Jiulin Li  в минидорамите в роля на гг Circle of Love(2023) и в Decreed by Fate(2022) доста често беше сниман по подобен начин(във втория лек и безгрижен сериал още в 1 еп.).Поне е стигнал до трети  в сериал.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 08:54 от rududu

# 187
Изгледах Why Her? (2022). Жанр - криминале,романтика
Кратка рецензия от моята гледна точка:
1. История - 10+
2. Сценарий - 4
3. Режисура -10
4.Актьорска игра - 10
5. Саундтраци - 6
Много добър сериал като цяло. Перфектна история, завладяваща и с много добра логическа последователност..ех с изключение на един два детайла ,които могат да се преглътнат.Саундтраците са примитивни, колкото да има озвучение към сериала. Много лошо впечатление, та чак напушва на смях, прави това , че основният е на английски. Сценарият е голямата черна дупка в тая драма. Писан е по жартиери и с кожен камшик в ръката.Разбира се, че е била сценаристка (в това съм убеден), освен ако не е бил някой гей. Доминираща  женска(трябва да призная че актрисата ми е много симпатична Simple Smile ) . Главният е пълен майтап, и като образ в сценария и като мъж на екрана. За тая красавица и трябваше партньор далеч по мъжествен и като излъчване(от самия артист) и като поведение(отредена роля в сценария).Въпреки всичко, като си затворя едното око за мъжкото представяне, много ми хареса драмата(дорамата) или както там ги наричате. Крайна оценка  - 8. Идеален е за  BTV Lady

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 09:18 от yopen

# 188
  • пустинен пъпеш
В търсене на дорама ,която да редувам с Mr Plankton,видях че новоизлизащото фентъзи Love Game in Eastern Fantasy/Млечный путь среди вечной ночи дорама (2024)/ с гг главният от The Romance of Tiger and Rose (2020) е с оценка 8,5 в MDL и засега се колебая дали  да не погледам поне началото.

# 189
  • пак на Рив Гош
Разбира се, че е била сценаристка
Yopen, това твърдение може да го приложиш като постулат за 90% от корейските сериали Wink (докато режисьорите и продуцентите им са основно мъже).
Но съм съгласна с теб - романсът в Why Her беше малко излишен.

rududu, аз също съм в голямо чудене за Love Game in Eastern Fantasy. Най-вече защото сюжетът ми харесва, но пък  двойката главни ме вбеси преди 2-3 години, докато ги гледах в Moonlight. Изобщо нея (Esther Yu) нещо не мога да я харесам.

Аз днес съм доволна. Не само, че е почивен ден тук, но и сутринта Нетфликс най-накрая ми обави за излъчване When the Phone Rings (2024), та веднага му ударих една камбанка Grinning.

# 190
  • вятърничава
Разбира се, че е била сценаристка
Разбира се, че е била сценаристка,която не си пие редовно Misc Pill Като не ходят на групови терапии, като японците така става. Дай им на тея корейци к-поп групи, групи от бандити...
rududu,Роца, аз този въпрос и на себе си го зададох. Колко бързо свикнахме и се приспособихме, та чак ни става странно и ни се вижда нередно нещо обичайно за преди 5-10 години.

Роца, така съм ги наредила през седмицата - Ким Джонг Хьон,И Джонг Уон,Чи Чанг Ук,У До Хуан и малко Юта Тамамори и  Кохей Мацушита за разнообразие. Ще включа и Ю Йон Сок с удоволствие. Дано не е нещо подобно на The Interest of Love.

# 191
  • пак на Рив Гош
Роца, така съм ги наредила през седмицата - Ким Джонг Хьон,И Джонг Уон,Чи Чанг Ук,У До Хуан и малко Юта Тамамори и  Кохей Мацушита за разнообразие. Ще включа и Ю Йон Сок с удоволствие. Дано не е нещо подобно на The Interest of Love.
Хубава редичка! Grinning
При мен са У До Хуан, Ким Джонг Хьон, Хуан Ин Йоп, И Мин Ки и Йон У Джин (с добродетелните аджуми), като разнообразието при мен идва от Zhang Ruo Yun.
От трейлъра на "Звънящия телефон" оставам с впечатлението, че ще е по-трилърно и не толкова мелодраматично като The Interest of Love. Макар че, знаем, че независимо от хапчетата и/или терапията, сценаристката няма да се задоволи само с един жанр Joy.

# 192
Като си нямам сериал:

Улична хубост
https://www.facebook.com/share/r/12AwFCBA76K/

Шанел е безсмъртна
https://www.facebook.com/share/r/1FfyFeoSZC/
Малкият голям Дилън Уанг
https://www.facebook.com/share/r/19Q9xiReKc/

# 193
  • София
На YiBo много му отиват дамските дрехи на Шанел. Не съм си представяла, че някой ще ми хареса в “женски” дрехи, но на него му се получава. Някъде имаше клипче и на корейски знаменитости облечени с дамските дрехи на Шанел - пак беше красота за погледа. Хем мъжко излъчване, хем тази елегантност.

Едвам ще добутам Fangs of Fortune. Толкова ме е яд, така го чаках този сериал, историята щеше да е супер ако не я бяха разтегнали толкова. Така си мечтая и реалните китайци да говорят толкова бавно - тогава нямаше да има нужда да си повтарям по три пъти мислено какво са ми казали, за да ги разбера. Но пък много ми харесва как играе Lester Lin - в началото ми се струваше, че преиграва, но с напредването на епизодите виждам колко добре се справя с емоциите, мимиките, даже превъплъщението в друг от героите. Предполагам, ще го гледаме в още доста драми в бъдещето.

# 194
Гледах страхотен японски филм, много ми хареса и ще го споделя -Cafe Funiculi Funicula
Това е толкова затрогваща и уютна фантазия за семейство, приятелство, общност, любов и кафе.

bb6 🤗 благодаря за препоръката, малко съжалявам, че ми отне толкова много време, за да стигна до него и да го изгледам😊

От Fangs of Fortune изгледах само първите два епизода. Сега  пробвам The Happy Seven in Chang'an, който ще е посредствено забавен, но харесвам много Ma Tian Yu и се надявам да се завърне към драмите/филмите.

Общи условия

Активация на акаунт