За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 21 343
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • вятърничава
Летенето си зависи от редица неща като -.......
Ето, като се обясни просто и всичко ми става ясно Hug Само не разбрах ти за рамена ли си или за яйцата на People Eyes
Дори и на мен негледащата вуксии ми е ясно, че в тях смъртността е голяма.
Харесвам "Паразит" и финалът ми се видя логичен за корейски филм. И след толкова корейски филми и сериали след него ми е още по-логичен. Аз го бях гледала преди Оскарите и рейтингите.

# 256
Успях най-накрая да изгледам и 12 епизод на A Virtuous Business. Най-много харесах Kim Sun Young- доколкото съм чела съпругът и е важна клечка в индустрията. Но добре играе. Историята не е лоша, но много стерилни показват отношенията им, много схематични. Сега мълчаливо ще си чакам "Сандъка" с моя любимец. Да видим там какво са измислили. Хареса ми в трейлърите как мъж сключва брак с ръце в джобовете. Много му отива с тези дълги крака. Хубава вечер!
За малко да пропусна за летенето. Убедена съм, че всъщност и това го можем. Но сме спрели да се упражняваме. Няма причина иначе на сън да си летя така свободно....

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 08:05 от victoria vassileva

# 257
Относно летящите воини :
Това ми е един от най-противните елементи в китайските продукции.Над 50% от продукциите им съм ги захвърлял точно поради това. 30% заради неадекватният им хумор дето само те могат да си го разберат(аз го определям като идиотизъм)
Q. За тези ,които се двоумите имало ли е в миналото на планетата такива хвърчящи тарикати с мечове в ръка?
A. Намалете малко китайските фентъзита Simple Smile Simple Smile Simple Smile , че накрая сами ще влезете в приказката, че и ще си повярвате.
 Пс: И един лесен  въпрос към по-знаещите в тая тема:
Защо IP Man стана такъв световен супер хит? Едва ли е заради елементарната му история, присъстваща в повечето продукции ,но се опитайте да познаете от 2 пъти. Мнозина смятат че това е най добрият филм с китайски бойни изкуства изобщо правен някога,но защо ли?  Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 00:52 от yopen

# 258
  • София
Относно летящите воини :
Това ми е един от най-противните елементи в китайските продукции.Над 50% от продукциите им съм ги захвърлял точно поради това. 30% заради неадекватният им хумор дето само те могат да си го разберат(аз го определям като идиотизъм)
Q. За тези ,които се двоумите имало ли е в миналото на планетата такива хвърчящи тарикати с мечове в ръка?
A. Намалете малко китайските фентъзита Simple Smile Simple Smile Simple Smile , че накрая сами ще влезете в приказката, че и ще си повярвате.
 Пс: И един лесен  въпрос към по-знаещите в тая тема:
Защо IP Man стана такъв световен супер хит? Едва ли е заради елементарната му история, присъстваща в повечето продукции ,но се опитайте да познаете от 2 пъти. Мнозина смятат че това е най добрият филм с китайски бойни изкуства изобщо правен някога,но защо ли?  Simple Smile

На мен летенето (то по-скоро ходенето във въздуха, защото и крачат да му се) също ми е едно от най-смотаните неща в китайските филми. Не мога да го възприема и това си е . Хем знам, че wuxia също е тип фентъзи, пак то ми е прекалено наивно. Но китайците си го харесват.
Мисля, че във видеото, което постнах ги сравняват със спайдърмен и обясняват, че точно това е било най-странно за западните зрители, които са свикнали на реалистични бойни изкуства. Докато wuxia-те са за супергерои

# 259
Само не разбрах ти за рамена ли си или за яйцата на People Eyes
Логично е да съм за рамен.
Той е японско ястие, а аз съм фен на Такеру Сато, а той е японец, което означава, че съм за рамен.
🤣

IP Man
 Мнозина смятат че това е най добрият филм с китайски бойни изкуства изобщо правен някога,но защо ли?  Simple Smile
Не съм съгласна с мнозинството.
Най-добрия филм с бойни сцени е The way of the dragon.

# 260
За мен и двата филма са страхотни, при това класики в този жанр,  без излишни глупости в сценариите. Такива много ги харесвам. Има и много други ,но още не съм си изпила Coffee за да изброявам сега Wink

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 09:16 от Danifin1

# 261
  • България
Летенето е едно от нещата, които много харесвам в китайските фентъзита.
От дете мечтая и сънувам, че летя.
И китайския хумор ми приляга.
Допускам, че щъркелът ми е объркал световете и ме е пуснал по грешка в този. Joy

# 262
Допускам, че щъркелът ми е объркал световете и ме е пуснал по грешка в този. Joy
И моят щъркел изглежда си е  загубил навигатора. Самите "бойни изкуства" не ме изкушават толкова, колкото летенето. Има финес в него. Боевете са си чисто млатене, кютек. Изискват много физическо усилие. Друго си е да се рееш наоколо в красиви бродирани дрехи.
Прави ми впачетление, че щом се появи предполагаемият мъж yopen и всички  бясно се разписват, като че ли се опитваме да му се харесаме.

# 263
Прави ми впачетление, че щом се появи предполагаемият мъж yopen и всички  бясно се разписват, като че ли се опитваме да му се харесаме.
Flushed Сериозно ли? Аз защо си мислех, че просто се опитваме да не го изолираме, точно защото е мъж. При това, специално на мен, ми е приятно да го чета, защото  харесваме едни и същи неща и има какво да обсъждаме заедно.

# 264
Всъщност, в Съдията Бао има описания точно на такива овър дъ топ бойни изкуства (включващи прелитане по покриви) - книгата е от 19-ти век, но е базирана на по-ранни произведения. А в Пътешествие на Запад са като във фентъзитата (там става дума точно за божества, даоистки монаси, демони и др).
Така че няма нищо съвременно в тези неща. Даже си мисля, че преувеличените бойни сцени в японските манги са вдъхновени от този тип фолклорни елементи.

Скрит текст:
И при индииците ги има - в Махабхарата и Рамаяна е страхотия.

# 265
Тайландците нямат летящи елементи, защото си имат наги и муай- тай. 🤣
Харесвам летежа и подскоците. Това е част от фентъзи елемента и не търся научно обяснение или дали може реално да се случи. Това е все едно хобитите на имат обувки или Хари Потър да не използва пръчката си, за да прави магии.
Не ми харесва когато разтегнат историята, забавят темпото и вкарат любовна геометрична фигура.
Всъщност най-мразя когато обявят даден сериал, снимат го и знам си по какви причини не го излъчват.
Искам да гледам Zhang Ling He в Eternal Faith 😭Как се лети със сребърни пеперуди около себе си, как прави кървав дъжд и може да променя формата си.

🥰

# 266
  • България
Скрит текст:
И моят щъркел изглежда си е  загубил навигатора. Самите "бойни изкуства" не ме изкушават толкова, колкото летенето. Има финес в него. Боевете са си чисто млатене, кютек. Изискват много физическо усилие. Друго си е да се рееш наоколо в красиви бродирани дрехи.
Друга е причината.
Постовете му/ѝ провокират някои от пишещите. Grinning
Тук не се знае кой какъв пол е, не може да се съди и по предпочитанията към романтичната част, защото има мъже, които наистина обичат да гледат/четат такива неща.

# 267
  • София
Toun, и аз като тебе искам да го гледам, ама май няма да ни огрее. Нито мен ще ме огрее да видя Luo Yinxi в Immortality. Пустите му китайци с неписаните правила на ПМ.

Grinning Аз си харесвам летенето в xianxia-те, защото там има магия. Но още не мога да възприема летене с крачене във въздуха.
Стандартни филми за бойни изкуства не ме привличат. И за мен си е чисто млатене като за victoria. Гледах ги много едно време, в края на 80-те и началото на 90-те, после станах романтична и си предпочитам “балета”.

# 268
Immortality не е сниман, а Eternal Faith е заснет. Имам 1% надежда.
Аз сега започнах The Husky and His White Cat Shizun, защото ми писна от постапокалиптичната фантастика. Ако не се бъркам ти ми беше пратила романа.

# 269
  • София
Immortality не е сниман, а Eternal Faith е заснет. Имам 1% надежда.
Аз сега започнах The Husky and His White Cat Shizun, защото ми писна от постапокалиптичната фантастика. Ако не се бъркам ти ми беше пратила романа.

Аз бях, да, ама там се подготви за сериозни, доста графични сцени. Иначе Immortality е сниман, за малко се размина с новата цензура и не успя да излезе. И тази година пак имаше слухове, че ще го пуснат за малко в платформата и ще го свалят, но никакъв шанс… и за двата сериала.

Общи условия

Активация на акаунт