Хващане на ден ,как се прави?

• 2 373
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Аз си правя курбан също и знам как е. Авторката да ходи да пита поп. Ще й обясни.

Ако изобщо питаше за курбан, че не стана ясно какъв точно ден ще хваща и за какво.

# 16
Ние му казваме "Хващане на светец". Ако случилото се /може да не е едно се прави на близкия религиозен празник посветен на светец. Ако ли не, се наричат 3-ма светии, които усеща близки човека, на когото ще се прави курбан. Палят се 3 свещи и се наричат или надписват коя на кой светец е. Която последна изгори е твоя светец.
По моя край не си правим сами курбана - някой близък го прави за нас. Аз например правя на сестра ми курбан след важна операция. Нещо обаче не е справям съвсем добре явно, макар, че никога не пропускам датата, защото покрай тази дата все и се случва нещо. Слва на Бога не се е стигало до тежки инциденти. Хм, или пък се справям добре ... като се замисля! 

# 17
И аз си правя Курбан всяка година. Точно на датата на злополучното събитие се отбелезва. Яде се риба с глава. Едва оцелях като дете. Има го и белега, който ми напомня.

# 18
  • Пловдив
Здравейте!
Когато искаме да си хванем ден , поради някакво лошо случило се събитие, как се прави, какво точно?
Моля за пример, как точно се избират празниците?
Какво е това нещо? Thinking

Някакво суеверие ли е?
Очевидно. Обаче сериозна тема за него. Sunglasses

# 19
По моя край е нещо подобно на прощапулник - нареждат се няколко икони на различни светци и детето трябва да вземе една от тях - ако вземе на Св. Георги (примерно) всяка година на Гергьовден се прави жертвоприношение

Общи условия

Активация на акаунт