Повръщане по време на цикъл, случвало ли Ви се е и ако да как процедирате?

• 1 639
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,

имам следния случай от почти половин година. По време на месечния ми цикъл, в повечето случаи към 2,3 ден от него, получавам болки в коремната област, гадене, стига се и до повръщане и разстройство. Повръщането е до такава степен болезнено, че се повръща накрая и зелена течност. Нормален гинекологичен преглед също ми е правен през последните 2 месеца няколко пъти. Информирайки се на какво се дължи това остро повръщане, тъй като се случва в месеца по време на цикъла, стигнах до диагнозата “Ендометриоза”. Чували ли сте за нея или имали ли сте споменатите симптоми. Много бих се радвала също да ми споделите Вие лично как сте се справяли с подобни ситуации, ако сте били в такива. Благодаря предварително за времето!

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 03:33 от yoana_vp

# 1
  • София
Ендометриоза е едно, повръщането съвсем друго. ЛЛ не изписа ли Деган?

# 2
Здравейте! Аз бях с аденомиоза (вид ендометриоза - разрастване на ендометриална тъкан към другите органи). Имах обилно кръвотечение, ужасни болки и повръщане при всеки спазъм в продължение на 48 часа. Дори бях с анемия и всичките и последици. По време на тези 48 часа пиех Ибупром макс, който до някъде помагаше. С такава диагноза трудно се забременява, но бременноста помага. Друг вариант е медикаментозно спиране на цикъла за известно време. В крайна сметка ми направиха хистеректомия (оставиха ми яйчниците) и след това се чувствах много добре. За по-малко от година хемоглобина ми влезе в норми без медикаменти. Сега (7 години след операцията) усещам първи признаци на пременопаузата.
Задължително посетете специалист, той ще ви каже кое е най-доброто решение за вас.

# 3
Нещо хормонално е може би? Аз съм с мигрена и гадене около цикъл.

# 4
Аз пък съм звяр.
Това с повръщането/мигрена през всички сезони ли е или в определен сезон?
Също така опитвали сте да намалите солта и алкохола седмица преди цикъл?

# 5
Постоянно е при мен. Или започва в деня преди цикъл и продължава 2-3 денонощия, или след като вече е започнал.

Алкохол не консумирам, като се замисля и сол много не консумирам.

# 6
Хормонално е. Обикновено симптомите са преди, но като се разбъркат хормоните на тази възраст....

# 7
  • София
При мен последните години, мигрената и повръщането на края на цикъла.

# 8
Хормонално е. Обикновено симптомите са преди, но като се разбъркат хормоните на тази възраст....
За съжаление тук симптомите са по време на менструацията. Ако и вие сте имали подобни, бихте ли споделили на Вас какво Ви е помогнало. Много благодаря!

# 9
За съжаление тук симптомите са по време на менструацията. Ако и вие сте имали подобни, бихте ли споделили на Вас какво Ви е помогнало. Много благодаря!
Не повръщам аз. Но ми е лошо. Минава за ден два.
По-добре е жената да посети лекар и да си изследва хормоните.

# 10
При мен последните години, мигрената и повръщането на края на цикъла.
И Вие ли повръщате често и през различни дни на цикъла? То винаги е съпроводено и с силно разстройство и цикълът продължава последните месеци повече от 7 дни. Вие как се справихте със ситуацията, ако мога да попитам?

# 11

Струва ми се, че темата е променена, мненията ми изглеждат по-различни и има и такива, които сякаш не съм чела..Или много небрежно съм я чела първия път. Като прочетох внимателно, симптомите наистина напомнят на ендометриоза, разраснала се в коремните органи. По зеления цвят на повърнатотото съдя, че може би е засегната жлъчката:

https://www.healthline.com/health/endometriosis/endometriosis-in … lbladder#takeaway

Аз лично не повръщам, гади ми се, което може и да е симптом от мигрената. По време на цикъл, откакто се помня, първите дни имам не чак разстройство, но много по-лесно и обилно от обикновеното отделям и имам чувството, че ми се пречиства организмът от натрупаното през месеца.

Общи условия

Активация на акаунт