Фисура и бременност

• 387
  • 2
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте! Бременна съм в 10 г.с.
Назад във времето съм имала проблеми с анални фисури. Ходила съм при специалисти. Знам голяма част от нещата- режим, диета и как да се справя , ако стане проблем, тъй.к. това ми състояние не е постоянно и в последните 4-5 години да се е проявявало 4-5 пъти. Имам предвид в някакъв момент имам запек, който ако се задържи около 10 дни, т е  да ходя по голяма нужда през ден и става беля - кръв. Мажех се с един крем и като се справя и със запека и проблема отминава.  
Сега по същия начин 10 дни не ходех всеки ден до ВЦ. Пробвах да внимавам с храната, но явно заради хормоните не успях да го предотвратя. Днес видях капки кръв след изхождане. Сега не знам с какво мога да се намажа. Диетата ще си я продължа, дори ще вкарам допълнителни неща, но ми трябва нещо за мазане при бременост. С какво мога да се мажа?
П.п. На всичкото отгоре, приемам кръворазреждащи лекарства заради тромбофилия.

# 1
  • Амстердам
Neli___, можеш ли да споделиш как са нещата при теб?

И аз съм с фисура (оперирана, но се появи отново) и изпадам в ужас за момента, в който ще забременея и ще съм ограничена в това какви хапчета пия и с какво се мажа.

# 2
  • Варна
Neli___, можеш ли да споделиш как са нещата при теб?

И аз съм с фисура (оперирана, но се появи отново) и изпадам в ужас за момента, в който ще забременея и ще съм ограничена в това какви хапчета пия и с какво се мажа.

Увладявам нещата за момента. Имах 2-3 фала да пропусна да отида по ден до ВЦ и после по седмица проблем стана. Използвам Fitoroid да се мажа и от време на време, ако усетя, че се запичам, вземам за разхлабване. За сега 4-5 пъти съм пила елакса. Консултирала съм се с АГ какво мога за целта и то за дълго време. Иначе гледам всеки ден да ям активия, плод (най-вече по 1-2 ябълки) и разбира се много вода. По-скоро гледам с храната да контролирам нещата и  да ходя всяка сутрин до ВЦ.
Сега съм в 19 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт