Раждане с епидурална упойка

• 797
  • 14
  •   1
Отговори
Моля посъветвайте ме.
Раждах принудително без упойка  ,  бях им казала с идването че държа да раждам с упойка но в началото не ми сложиха после като дойдоха пак да гледат цях с горям разтвор и " било късно"да се сложи щяло да зацави раждането.

Раждането беше кошмарно болезнено и се заклех да не сядам на леглото докато не ми сложат.сега съм 2 месец и искам да се подготвя незнам нищо за епид.упойка някой ще ви даде ли информация при колко см се поставя?Кога да се насоча към болницата да да е навреме за поставянето?

# 1
С лекаря, при когото ходиш на женска консултация по време на бременността ще се разбереш, като наближи времето. Избери си такъв, който може да те изражда, уговори се с него.

# 2
Мен ми сложиха 2 пъти, но не ме хвана. Завърших със секцио. То определено беше по-приятно😄

# 3
Аз не бих разчитала на упойката.Дали ще стигнете навреме, дали ще има анастезиолог(да му се занимава), дали ще хване.Под въпрос са нещата.

# 4
Раждала съм два пъти секцио. Не бих рискувала с епидурална упойка.Планувай секцио по спокойно ще ти е .

# 5
Раждала съм два пъти с епидурална упойка, нищо страшно няма. При първото раждане боля докато бебето премина през таза, което се случи бързо. Втория път всичко мина още по-леко.

Намери си читав АГ, с който да се уговориш за упойката и кога да отидеш в болницата.

# 6
Епидуралната се слага на 4-7 см. разкритие. Някои слагат и на по-голямо, други казват, че вече няма смисъл и отказват да я поставят.
И двата пъти раждах с упойка и мога да кажа, че има огромна разлика в действието ѝ в зависимост от анестезиолога.
Първият път не усещах никакви напъни, а после си имах болка при шиенето.
Вторият път упойката ме хвана чудесно, усещах си отчетливо напъните, но нямах грам болка, а после се наложи кюртаж - нищо не усещах, при шиенето също.
Първият път ми я сложиха на 5 см, вторият на 7, но тогава много бързо се развиваха нещата и 10 мин. след нея вече бях с пълно разкритие.
Трябва да се уговорите с лекар предварително. Много зависи за кой град става въпрос и за коя болница защото не във всички слагат.

# 7
  • София/Севлиево
При мен епидуралната упойка спря раждането и всичко се обърка, защото нямаше време да чакат да ме пусне...Да не говорим,че на мястото още ме наболява като се развали времето,а минаха почти 17 години.
При секциото бе другия вид упойка (то само той се използва плюс пълна упойка в някои случаи).

# 8
  • Банско
На мен първото ми раждане беше с епидурална опойка и беше много добре, не усещах контракции и когато дойдоха напъните, спряха упойката и си усещах. Напъвах малко повече, но просто според мен аз не можех да напъна хубаво. Накрая ми направиха епизиотомия.
Второто сега преди пет дни беше започнало като нормално, но в провинцията и в болницата нямат епидурална, така че си беше болезнено и аз поисках да е секцио. То и без това вече бяха ми зелени водите,та така или иначе щяха да ме вкарат секцио. А от упойката пък от секциото имах ужасно главоболие 5 дни.
Обсъди всички варянти с твоя лекар, но епидуралната според мен е най-добрият.

# 9
При мен епидуралната упойка спря раждането и всичко се обърка, защото нямаше време да чакат да ме пусне...Да не говорим,че на мястото още ме наболява като се развали времето,а минаха почти 17 години.
При секциото бе другия вид упойка (то само той се използва плюс пълна упойка в някои случаи).

На колко см сложиха упойката?

# 10
Разбери се с лекуващия лекар. На мен ми сложиха на 4см и за 2 часа бях на 10см, без да усетя нищо. Усещах напъните, но болка пак нямаше. После ми сложила още малко за шиенето и нямаше никакъв проблем.

# 11

За секцио може и епидурална, ако вече я има, моето секцио така беше

# 12

Не е възможно. При епидуралната може да мърдаш. Няма как да те оперират, освен това със сигурност няма как да не усетиш нищо. Аз имах две епидурални и след това една за секцио.

# 13
Може да се сложи епидурална и при секцио: https://nadezhdahospital.com/sektori/reanimacia-operacionen-blok … vane-pri-rajdane/

# 14

Не е възможно. При епидуралната може да мърдаш. Няма как да те оперират, освен това със сигурност няма как да не усетиш нищо. Аз имах две епидурални и след това една за секцио.

Възможно е, точно това стана с мен. Естествено, за секцио я усилват до степен да не чувстваш нищо и да не можеш да мърдаш, не е същата доза като при естествено раждане. Но не са ми я поставяли наново, когато се видя, че трябва секцио, просто анестезиологът я увеличи.

Общи условия

Активация на акаунт