Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 38 436
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, нова съм в темата. На 20.11 направих трансфер на 1 замразено 5 дневно ембрионче. През цялото време се чувствах добре, нямах много симптоми, по-различни усещания са- не мога да спя нощем, нямам апетит, ходи ми се много често до тоалетната, имам топли вълни от време на време,първата седмица ме боляха  яйчниците и от няколко дни много слабо ми се гади сутрин. Утре трябва да си направя уринарен тест вкъщи, но днес сутринта имах зацапване. Първо беше розово, после кафяво и след това премина в червено, но леко като разредено с вода, не като при цикъл и много ме боляха яйчниците. След няколко часа болката спря, но кръвта все още я има, не се е увеличила като количество, не е много силно(само след тоалетна има на хартията), но не е и само зацапване. Имате ли представа от какво може да е и ако е цикъла ми ако утре си пусна кръвен тест ще покаже ли дали е имало изобщо инплантация.

# 376
Ще покаже, направи си кръвен утре, за да знаеш, и да вземете мерки навреме, ако се наложи увеличаване на прогестерона, ако има бременност. Успех!

# 377
Благодаря. И още един въпрос. От клиниката днес ми казаха, че може да е импантационно кървене. Възможно ли е да е такова на 13-ти ден и ако да ще покаже ли утре на уринарния тест

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:25 от spidi_po

# 378
Благодаря. И още един въпрос. От клиниката днес ми казаха, че може да е импантационно кървене. Възможно ли е да е такова на 13-ти ден и ако да ще покаже ли утре на уринарния тест

Не, имплантационно се случва най-често на 7-8 ми ден от трансфера, в по-редки случаи може и на 9-ти. А 13-ти ден от трансфера реално е 18-ти ден след Овулация, което при нормална бременност, означава 4 дни закъснение. Даже ЧХГ би трябвало да е над 500, дори и повече. Пуснете си утре кръвен за ЧХГ и ще се разбере, задължително с прогестерон. На този ден вече отдавна би трябвало и пикливите тестове да покажат. Възможно е да ви идва цикъла, ако няма бременност. За да се хване дали е имало имплантация задължително се пускат кръвни тестове на 8,10 -ти ден от ЗЕТ. Така се хваща биохимичната бременност, аз имам три такива. ЧХГ се вдига на 7 ми ,8 ми до 10-ти ден и после започва да пада и до към 14-ти ден вече е много ниско, след спиране на прогестерона ми идва. Дано при вас да е бременност, но толкова късно само за болницата се прави тест, повечето жени си пускат по-рано, освен ако не сте в чужбина, там знам че е трудно да се пусне ЧХГ без доктор.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 01:14 от Salsera

# 379

Не, имплантационно се случва най-често на 7-8 ми ден от трансфера, в по-редки случаи може и на 9-ти. А 13-ти ден от трансфера реално е 18-ти ден след Овулация, което при нормална бременност, означава 4 дни закъснение. Даже ЧХГ би трябвало да е над 500, дори и повече. Пуснете си утре кръвен за ЧХГ и ще се разбере, задължително с прогестерон. На този ден вече отдавна би трябвало и пикливите тестове да покажат.

И аз знам, че е прекалено късно за имплантационно. Утре трябва първо да направя уринарен и тогава да звънна в клиниката да кажа резултата и тогава ще решат какво да се прави. Да в Германия съм.Но задължително ще искам да направим кръвен тест и прогестерон. Поне да знам какво се случва

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 02:55 от spidi_po

# 380
Аз се отчайвам вече. Малкия ми вдигна температура вечерта преди трансфера. Казах им и те ми включиха веднага биозин мама. Но акушерката ми обясни, че вируса ще атакува първо ембрионите и след това мен. От снощи ми дере на гърлото и се опитвам да подкашлям. А чудото плачеше цяла нощ, че го боли ухото и искаше да го нося. Старая се да не го вдигам много, но в тази ситуация просто нямаше как. Пия чайчета с мед и това е….

# 381
Здравейте, предстои ми пътуване със самолет.
Колко време след неуспешен трансфер и спиране на лекарствата започва кървене?

# 382

До 2-3 дни, зависи от стойността на прогестерона

# 383

До 2-3 дни, зависи от стойността на прогестерона

Благодаря много .

# 384
Здравейте, момичета! Включвам се и аз със ЗЕТ на един 5-дневен ембрион. Днес като излезе прогестерона ми се видя много висок, но лекарката изобщо не го коментира. Видях нагоре референтните граници, но се чудя дали някой е успял с такива показатели?
Аз съм с 57 ng/mL в деня на трансфера и също се притеснявам много. Изглежда много високо 😔

# 385
Аз се отчайвам вече. Малкия ми вдигна температура вечерта преди трансфера. Казах им и те ми включиха веднага биозин мама. Но акушерката ми обясни, че вируса ще атакува първо ембрионите и след това мен. От снощи ми дере на гърлото и се опитвам да подкашлям. А чудото плачеше цяла нощ, че го боли ухото и искаше да го нося. Старая се да не го вдигам много, но в тази ситуация просто нямаше как. Пия чайчета с мед и това е….

При мен репродуктивните лекари ми казаха да не пия чай, защото чайовете имат билки които биха могли да повлияят недобре за имплантацията.
Казаха ми единствено едно малко кафе, ако съм пристрастена (по възможност без кофеин) , най-краен случай черен чай или тоя който те пиеха….
Газирано, сокове и разни други боклуци, наблягане на вода…
Всякакви вредни въглехидрати и наблягане на повече протеини, сезонни плодове и зеленчуци….
Риба, препоръчително, но не и да се прекалява.

21% положителен резултат е спрямо храната, която поглъщаме.
Пазете се и успех! ❤

# 386
Привет, споделям резултатите от днес, 11 дена след трансфер ✨️
След два дни искат отново кръвен тест 😵‍💫 Не разбрах защо 🤷‍♀️ Изпитаха ме какво пия и слагам, признах че съм си увеличила прогестана на 3х1 - намалят ми го отново на 2х1 и казаха, че не е нужно да изследвам прогестерон 🤨

# 387
Не се притеснявайте. Simple Smile На всичките ми 6 трансфера прогестеронът ми беше около 60 ng/ml и в двете ми клиники казаха, че е добре. Имах имплантации на 4 трансфера и 2 от тях продължиха с бременности.
Успешни трансфери ви желая! Както е добър прогестеронът, така да е и ЧХГ скоро! Flowers Four Leaf Clover

Здравейте, момичета! Включвам се и аз със ЗЕТ на един 5-дневен ембрион. Днес като излезе прогестерона ми се видя много висок, но лекарката изобщо не го коментира. Видях нагоре референтните граници, но се чудя дали някой е успял с такива показатели?
Аз съм с 57 ng/mL в деня на трансфера и също се притеснявам много. Изглежда много високо 😔

# 388
Аууу, мнооооого благодаря! В групите са коментира само нисък прогестерон и никой не казва нищо за висок.

Не се притеснявайте. Simple Smile На всичките ми 6 трансфера прогестеронът ми беше около 60 ng/ml и в двете ми клиники казаха, че е добре. Имах имплантации на 4 трансфера и 2 от тях продължиха с бременности.
Успешни трансфери ви желая! Както е добър прогестеронът, така да е и ЧХГ скоро! Flowers Four Leaf Clover

# 389
Аз не знам дали се повтарям в същата група, но гледам да пиша във всяка.
При мен прогестерона е над 124 miU/ml , при което репродуктивните лекари ми споделиха, че след трансфер трябва да е над 15 miU/ml И ако е над това число е супер... горна граница - НЯМА.
Не се страхувайте, прогестерона е критично важен при имплантиране на ембриона, поне по всичко което съм изчела.

Аз имам въпрос ако някой може да помогне, днес е 15 ден от трансфера, но не знам как да изчисля в коя седмица би следвало да съм, както и при чхг 4442miU/ml , не би ли следвало да може да се види вече сакче? Моята гинеколожка ми каза около 13.12 да отида на преглед, но като всяка от вас нямам това търпение да видя, чуя, че всичко е наред....
Heart

Общи условия

Активация на акаунт