Червила, глосове, балсами и моливи за устни – 2

• 46 544
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Да се изкажа за Диорските червила, лимитираните, с блясъка, отново много хайпнати, навсякъде. Имам чувството, че никога не съм имала по- тъпо червило. Цветът е много мой, но частиците са розови и доста циганейшън става като разтъркам устни. Не знам, почвам да мисля, че всичко, което виждам в тези социални мрежи въобще на никаква истина не отговаря, или поне не на моята. Харесах го от тази мацка, но на живо е бляк за мен. Цветът е 353. Само дето чаках с такова нетърпение да ми го пратят от Италия. Тук е доста изкривен цветът, много по- розов е.

# 151
Последно ползвах ето това аз
https://sofia.mytiande.bg/shop/sateneno-chervilo-city-style-3-8-gr-2/?ref=62018
Цвят 08, хем е сатенено-матов завършек, пренася се като пия и ям, а в същото време оставя цвят на устните всеедно току що съм сложила.
Харесвам си го за ежедневен цвят, но просто в момента устните ми крещят да не ползвам нищо освен грижа.
Сетих се, че преди години ( 5-7) спечелих от гивъуей комплект червила на focallure ако така се пише. Покритие - жестоко матово, на устните не се усещаше изобщо, че имаш нещо . Продто не бяха моите цветове. Едното ярко червено, другото пък прекалено тъмно като кафяво-лилаво и третото беше кафяв брокат ( а тогава не бяха модерни ) 😀 останало ми е само тъмното и все се надявам някой ден да го сложа, ама е туу мъч тъмно. Отиват ми на мен тъмни червила с леко опушен грим, ама мязам на вещица и плаша хората около мен. Ако знаех, че се връщат брокатите на мода, нямаше да ги хвърлям.. 🥲

# 152
Тъй като съм ползвала част от декоративната козметика на Диор и изобщо не съм очарована. Имам течното им матово червило, което е същото както най-новото с частиците и е много нетрайно, нищо особено. Знам, че много момичета харесват червилата на NL Beauty, но при мен също са нетрайни, а в същото време много изсушаващи. За мен едни от най-добрите матови такива са на Too Faced-Melted Matte. Не съм почитател на глосовете, но тези на Тарт са добри, без да лепнат, с изненадваща трайност, имайки предвид формулата.

# 153
  • София
Чакам утре Velvet Ink на Bourjois в цвят Rouge A Reves. Четох доста противоречиви отзиви, надявам се поне цветът да е хубав, ако не друго.
Някой с отзиви за моливите за устни на Gosh?

# 154
Продуктите в Нотино оригинални ли са? Искам да си поръчам балсам за устни на Clarins Lip Oil Balm, цената е 45 лв, а на други места онлайн е над 60?

# 155
  • София
Продуктите в Нотино оригинални ли са? Искам да си поръчам балсам за устни на Clarins Lip Oil Balm, цената е 45 лв, а на други места онлайн е над 60?

Не съм случвала на менте досега.

# 156

A ето тези матови стейнове имаха най-хубавия апликатор за мен! Страхотен!

Разтупка ми се сърцето. Перфектна беше тази серия, пер-фект-на!

И съм се изразила като циганка за корейските стейнове - разбира се, че не е въпрос на продукт. Grin Laughing Просто аз много странях от азиатската декоративна козметика заради начина, по който се презентира. Въобще не ми импонира. Много полека започвам да се интересувам и да търся ревюта от западноевропейки, за да преценя реално ще ми влязат ли в употреба. Та, мисълта ми беше да не се притеснява питащата да се огледа и по-встрани от обичайните категории продукти, защото като нищо и те ще й свършат работа, като при това ще си ги ползва баш както си е свикнала.

В този ред на мисли, PERIPERA Ink Velvet се оказа много приятна серия. За съжаление си избрах нюанс, който нещо не ми отива, та мога да го нося наистина само като стейн, не като прясно нанесено "пълнокръвно" червило.

# 157
Разтупка ми се сърцето. Перфектна беше тази серия, пер-фект-на!

И съм се изразила като циганка за корейските стейнове - разбира се, че не е въпрос на продукт. Grin Laughing Просто аз много странях от азиатската декоративна козметика заради начина, по който се презентира. Въобще не ми импонира. Много полека започвам да се интересувам и да търся ревюта от западноевропейки, за да преценя реално ще ми влязат ли в употреба. Та, мисълта ми беше да не се притеснява питащата да се огледа и по-встрани от обичайните категории продукти, защото като нищо и те ще й свършат работа, като при това ще си ги ползва баш както си е свикнала.
Идеалната серия! Абс. съгласна!

За корейската цветна козметика имам изкл. лимитиран опит (но за сметка на това съм пълна с бяла корейска козметика :roll_eyes:), но ми прави впечатление, че последните 5-6 год много западни компании, почнаха да произвеждат продуктите си в корейските заводи и според мен ползват корейските разработки. И то компании, които нищо по-малко от италиански заводи не признаваха. Tа реално ползваме повече корейска продукция, отколкото подозираме! Wink

Вчера си купих матово и уж нетрансфериращо червило (много ми допадна цвета - нюд с изюминкой, както биха казали рускоговорящите), та нека го поразнося и тия дни ще си кажа тежката дума. Но като цяло доста харесвам продуктите на устни на NARS, има си изключения, разбира се.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 18:47 от Agent Provocateur

# 158
За мен западната цветна козметика откровено копира всички тенденции в корейската. Имам много продукти за устни от корейците и единствения минус, който намирам е несъответствието на цвета, който е на снимката и това, което се получава при мен. Винаги ми стои една идея по-ярко от това, ккоето бих желала. Трябва да комбинирам и слагам други неща, за да го нагодя, а не това ми е идеята. И така все съм в търсене на най-перфектния нюанс за мен.

# 159
За мен западната цветна козметика откровено копира всички тенденции в корейската. Имам много продукти за устни от корейците и единствения минус, който намирам е несъответствието на цвета, който е на снимката и това, което се получава при мен. Винаги ми стои една идея по-ярко от това, ккоето бих желала. Трябва да комбинирам и слагам други неща, за да го нагодя, а не това ми е идеята. И така все съм в търсене на най-перфектния нюанс за мен.

И аз да споделя хихи. Напълно съм съгласна с мнението ти. Живях в Корея през последните 4 години и дори успях да направя стаж в една от корейските компании за грим и козметика и веднъж не забелязах да гледат западната козметика и грим като конкуренция или да използват западна козметика за вдъхновение за разработката на нов продукт. По-скоро гледаха какво правят другите k-beauty брандове на западния пазар и така решаваха какво да правят те. И от Япония доста гледаха също така.

Иначе относно тинтове, къшъни и т. н. все още получавам въпроси от познати "Какво е това?", така че предполагам все още навлизат в Българския пазар. Напоследък, откъм корейски грим, виждам, че освен тинтовете и къшъните, много се популяризират и сенките за очи, особено тези с блясък. Според мен през последните 1-2 години корейците правят най-красивите блясъци, било то сенки, хайлайтъри и т.н.

# 160
Скрит текст:

Напоследък, откъм корейски грим, виждам, че освен тинтовете и къшъните, много се популяризират и сенките за очи, особено тези с блясък. Според мен през последните 1-2 години корейците правят най-красивите блясъци, било то сенки, хайлайтъри и т.н.
Давай предложения, линкове... аз съм от тези дето обичат блясък, но до скоро не знаех какво е хайлайтър!

# 161
Скрит текст:

Напоследък, откъм корейски грим, виждам, че освен тинтовете и къшъните, много се популяризират и сенките за очи, особено тези с блясък. Според мен през последните 1-2 години корейците правят най-красивите блясъци, било то сенки, хайлайтъри и т.н.
Давай предложения, линкове... аз съм от тези дето обичат блясък, но до скоро не знаех какво е хайлайтър!

Добре, започвам Grinning

За хайлайтъри препоръчвам марката Glint - те като цяло наблягат на хайлайтърите и имат прахообразни, течни и като стик. Доста са известни в Корея, но за жалост ги нямаме в Европа. Но пък в YesStyle ги има всичките им продукти. Прахообразните им хайлайтъри са най-популярни, но имай предвид, че са доста бляскави и с по-големи брокатени частици от западните марки. https://www.yesstyle.com/en/glint-highlighter-5-colors-05-pitch- … ml/pid.1124390370
Друг хайлайтър, който виждам, че става популярен сега е този на Hince. Изглежда ми с доста по-натурален завършек от тези на Glint. Сравнително нов е и го нямаме в Европа, но пак в YesStyle има всичко. Според мен те придават по-скоро този "мокър" ефект - https://www.yesstyle.com/en/hince-true-dimension-radiance-balm-4 … ml/pid.1129906911

За сенки моя фаворит е марката UNLEASHIA и техните Glitterpedia палитри. Просто много готини цветове с уникално красиви блясъци. Имам All of Glitter (тя е само с блясъци) и All of Peach Ade и си ги ползвам в ежедневието - става много нежен грим с доста блясък разбира се. Grinning Първо си слагам някаква матова основа и после отгоре с пръст си добавям и блясък. Не съм забелязала да се рони или да пада под очите, също така седи през целия ден. https://aboutmi.bg/products/glitterpedia-eye-palette-palitra-sen … nt=49792645529935
Други много известни палитри, които имат и бляскави нюанси в тях са тези на Rom&nd https://my-k.bg/product/romnd-better-than-palette-the-secret-garden Тях не съм ги пробвала, но съм чувала много добри отзиви.

# 162
Скрит текст:

Добре, започвам Grinning

За хайлайтъри препоръчвам марката Glint - те като цяло наблягат на хайлайтърите и имат прахообразни, течни и като стик. Доста са известни в Корея, но за жалост ги нямаме в Европа. Но пък в YesStyle ги има всичките им продукти. Прахообразните им хайлайтъри са най-популярни, но имай предвид, че са доста бляскави и с по-големи брокатени частици от западните марки. https://www.yesstyle.com/en/glint-highlighter-5-colors-05-pitch- … ml/pid.1124390370
Друг хайлайтър, който виждам, че става популярен сега е този на Hince. Изглежда ми с доста по-натурален завършек от тези на Glint. Сравнително нов е и го нямаме в Европа, но пак в YesStyle има всичко. Според мен те придават по-скоро този "мокър" ефект - https://www.yesstyle.com/en/hince-true-dimension-radiance-balm-4 … ml/pid.1129906911

За сенки моя фаворит е марката UNLEASHIA и техните Glitterpedia палитри. Просто много готини цветове с уникално красиви блясъци. Имам All of Glitter (тя е само с блясъци) и All of Peach Ade и си ги ползвам в ежедневието - става много нежен грим с доста блясък разбира се. Grinning Първо си слагам някаква матова основа и после отгоре с пръст си добавям и блясък. Не съм забелязала да се рони или да пада под очите, също така седи през целия ден. https://aboutmi.bg/products/glitterpedia-eye-palette-palitra-sen … nt=49792645529935
Други много известни палитри, които имат и бляскави нюанси в тях са тези на Rom&nd https://my-k.bg/product/romnd-better-than-palette-the-secret-garden Тях не съм ги пробвала, но съм чувала много добри отзиви.

О, много хубаво така запознат човек да даде акъл! Blush Благодаря! Аз лично оценявам, че предупреждаваш за големи брокатени частици, това си е deal breaker за доста хора.
Дали знаеш за продукт, съизмерим с прословутите двойни сенки на Patrick TA? Ама наистина съизмерим по плътност на цвета, големина и интензитет на блестящи частички и т.н.

# 163
От скоро се престрашавам и аз за азиатски продукти и честно казано много ми харесват.
Надежда, благодарими ти!

# 164
Скрит текст:

Добре, започвам Grinning

О, много хубаво така запознат човек да даде акъл! Blush Благодаря! Аз лично оценявам, че предупреждаваш за големи брокатени частици, това си е deal breaker за доста хора.
Дали знаеш за продукт, съизмерим с прословутите двойни сенки на Patrick TA? Ама наистина съизмерим по плътност на цвета, големина и интензитет на блестящи частички и т.н.

Ако трябва да бъда честна, корейците не използват такива сенки принципно Grinning А и аз не съм пробвала дуото на Patrick TA, така че не знам колко мнението ми би било релевантно.

Мисля, че някои от сенките на KAJA в техните Beauty Bento са доста подобни. https://www.yesstyle.com/en/kaja-beauty-bento-13-colors-19-fores … ml/pid.1112220358

И този цвят на UNLEASHIA много ми наподобява розовия на Patrick TA.

Отново, не съм ползвала никога Patrick TA, така че за жалост не знам реално как изглеждан на живо техните сенки...

От скоро се престрашавам и аз за азиатски продукти и честно казано много ми харесват.
Надежда, благодарими ти!

Няма защо! Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт