Червила, глосове, балсами и моливи за устни – 2

• 46 437
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Поморие
Каква цветова гама от червила/глосове е най-подходяща при шоколадовокафяв нюанс на косата?

# 541
Каква цветова гама от червила/глосове е най-подходяща при шоколадовокафяв нюанс на косата?
Когато се къносвах с цвят кестен обичах да ползвам нюд и кафеви нюанси червила, а като излизах вечер на заведение, залагах на класическо червено😁 сега съм по по-леките нюанси, даже ползвам повече тинтове и гланц отгоре. Според мен много зависи и от тона на кожата, цвета на очите също.
И зависи къде искаш да придадеш фокус - на очите, на косата или на устните.

Това според мен е универсален и за през деня и за вечер.

# 542
  • София
Аз съм с шоколадова коса и кафяви очи, но ми подхождат повече светлите розови нюанси без кафяво и оранжево като подтон (последните ме правят да изглеждам на мъртвец). Така че зависи.

# 543
  • Поморие
Когато се къносвах с цвят кестен обичах да ползвам нюд и кафеви нюанси червила, а като излизах вечер на заведение, залагах на класическо червено😁 сега съм по по-леките нюанси, даже ползвам повече тинтове и гланц отгоре. Според мен много зависи и от тона на кожата, цвета на очите също.

Този цвят изглежда страхотно и изключително подходящ, с удоволствие ще го пробвам.

# 544
  • София
Здравейте,
Имам едно малко странно питане Stuck Out Tongue Closed Eyes Знаете ли случайно някакъв "хак" за оправяне на мириса на червило. Не е старо и си е в срок на годност, но вероятно не е съхранявано правилно.. Червилото е относително скъпо и цветът го няма никъде тук (поръчах да ми го донесат от чужбина), така че ми е ценно и ми е жал да го изхвърля. А мирише наистина брутално (на гранясало и пластмаса), та чак ми се гади като го сложа Weary
Червилото е на Том Форд и BTW единствено те и на Estée Lauder са ми се вмирисвали (а имам на почти всички марки - и евтини, и скъпи). То те са и от един производител, доколкото знам Simple Smile
Е, ако няма начин, ще го хвърля де, то се е видяло..

# 545
Няма начин. И моите единствени вмирисани са на Том  Форд и ЕЛ. За година замирисаха някъде. Оттогава ЕЛ не купувам, Форд само при голяма любов и използвам бързо.

# 546
  • София
Няма начин. И моите единствени вмирисани са на Том  Форд и ЕЛ. За година замирисаха някъде. Оттогава ЕЛ не купувам, Форд само при голяма любов и използвам бързо.
Ех, жалко Sad Надявах се, че може да има някакъв начин, но явно ще го хвърля. Миризмата е просто непоносима
Благодаря за отговора Two Hearts

# 547
^^^ Този проблем е много, много стар и добре известен:
https://www.reddit.com/r/MakeupAddiction/comments/7bq3rx/has_tom … d_lipstick_issue/

# 548
  • Манчестър
Ех, жалко Sad Надявах се, че може да има някакъв начин, но явно ще го хвърля. Миризмата е просто непоносима

Аз ползвам Том Форд, не само червила, но не ми се е случвало досега такова нещо.
Кой е този цвят, който го няма в България ?

# 549
На мен Шанелските червила също ми се развалят. Прези месец изхвърлих едно мухлясало 🥲

# 550
  • София

Аз ползвам Том Форд, не само червила, но не ми се е случвало досега такова нещо.
Кой е този цвят, който го няма в България ?
Аз имам доста на Том и матовите примерно не ми се вмирисват, но от другите някои само. Това обаче е с брутална миризма Sad Цветът е Sable Smoke.
В Делириум е доста бедно откъм цветове, макар че сега гледам, че са заредили новите. Течните матови на TF са страхотни Heart
Шанел при мен не мърдат - имам едно Mademoiselle, което си къткам и сигурно е на повече от 10 години - изглежда си и мирише като ново Simple Smile

# 551

А кой е глоса???

# 552
Нямам идея. Просто написах в пинтерест dark hair lipstick 🙂 от там може да се черпят доста идеи. После вече си търсиш точния модел или вид на това, което ти е харесало.

# 553
  • софия
За разлика от изказаните мнения, Бих казала, че червило/грим/ цвят на коса се нагаждат към цветовия тип и подтип на кожата.
И съм убедена в това, зашото съм си правила цветови анализ, при който ми скриха косата.
След това получих книжка с  препоръчителни цветове за дрехи и грим, която е едно от  най-полезните неща в живота ми.
За да разбера от нея, никога да не си слагам черно и сиво до лицето Blush

# 554
Точно кестенявият цвят на косата присъства при почти всички цветови типове.

Специално за среднотъмното естествено кестеняво съм чела, че се води универсален цвят, защото отива на всякакъв тип кожа, дори на много тъмна.

Така че изборът на червило е въпрос на личен вкус в този случай.

Лично на мен обаче нюд кафевите червила изобщо не ми отиват. Но аз и с грим в подобната гама също не се възприемам. Харесвам ярки, вибриращи цветове.

Наскоро си взех яркочервеното Rouge Dior Velvet 999, разкошен цвят, супер дълготрайно, не прави трансфер върху чаши, но ми е някаква мъка при свалянето му. Първия път, като го свалях, понеже не му знаех цаката, разраних устните си. Затова не знам дали го препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт