Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 559
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
Bambie, много красив маникюр! И добре оформен, не само цвета Smirk
Аз наскоро си взех няколко бази от makeup, че старите ми привършват. Две на каучукови на Коди - Colour base gel Pastel 05 и камуфлажна #3, с фини частички. И двете ми харесаха много, но първата е доста гъста. Взех също на Clresa ultra base и един лак, розов, но още не съм го пробвала PS5 и той с частички Grinning

# 736
Понеже там видях и доста добри цени на гел типсове, от тези с хубавите ревюта разбира се, се чудя дали от там са окей? Виждам в Елена арт на ДНК че има и разни други, но са по над 30-40 лв, а тези в Шийн са по 8-9… не знам дали има реално разлика или пак са китайски, но брандирани например..
[/quote]
Ако погледнеш по -нагоре розовите ми нокти със зюмбюла са с типсове но от целите от Шийн са,харесват ми ,намалих ги с около 5 мм.Но имам едни половинки равни и заоблени по-трудно се слагат.Залепих с база още не са паднали 5 дни може да изкарат още.

# 737
Понеже там видях и доста добри цени на гел типсове, от тези с хубавите ревюта разбира се, се чудя дали от там са окей? Виждам в Елена арт на ДНК че има и разни други, но са по над 30-40 лв, а тези в Шийн са по 8-9… не знам дали има реално разлика или пак са китайски, но брандирани например..

Ако погледнеш по -нагоре розовите ми нокти със зюмбюла са с типсове но от целите от Шийн са,харесват ми ,намалих ги с около 5 мм.Но имам едни половинки равни и заоблени по-трудно се слагат.Залепих с база още не са паднали 5 дни може да изкарат още.
[/quote]

Оу, да, видях ги. Кажи после колко са успели да ти издържат.. на мен са ми слагали такива в салон веднъж, залепиха ми ги също с база каучукова, и издържаха до следващата поддръжка на седмица и половина без отслоявания. Реално не знам дали има типси предназначени за лепене само със лепило и такива за лепене с база, или всички могат да бъдат лепени с база.

Аз си харесах тези от Шийн -

# 738
На ДНКА не, но брандираните типсове на Елена арт са китайски.

# 739
Пристигнаха ми нещата от nailmastershop.
Поръчах си 6 бр. полигел, 4 цвята, база, топ, ултрабонд, акригел и гел желе. Всичко това ми излезе 220лв, в България същите неща излизат около 460. Чаках ги 3 седмици, но все пак се радвам, че дойдоха. Сега остава и да ми харесат, нищо не съм пробвала на днка. Тъй като ми свършва ултрабонда и базата реших направо да купя от всичко по едно, май за първи път имам цяла "система" от една марка.

# 740
  • Down south
Много искам да споделя - достигнах заветните две седмици, че и малко отгоре, без да вадя "сергията" и да поправям.
Amen 🙏 и благодарности на дамите, които продължават да дават изчерпателна информация и полезни съвети

# 741
  • Пловдив
Реших и аз да си взема електрическа пила, че с накисване отнема много време.
Моля за мнение за ето тази:
https://share.temu.com/ROfM2gL7wsA

Тази в Емаг изглежда същата, но не знам дали е така
https://www.emag.bg/profesionalna-bormashina-za-nokti-prenosima- … favorite_products

Как мислите, да взема ли тази от Temu, защото ще ми излезе наполовина с купон.

# 742
Реших и аз да си взема електрическа пила, че с накисване отнема много време.
Моля за мнение за ето тази:
https://share.temu.com/ROfM2gL7wsA

Тази в Емаг изглежда същата, но не знам дали е така
https://www.emag.bg/profesionalna-bormashina-za-nokti-prenosima- … favorite_products

Как мислите, да взема ли тази от Temu, защото ще ми излезе наполовина с купон.
Едни и същи са. Ако цената е драстично различна вземай от тему.

# 743
Аз бих взела тази от тему. Предвид факта, че продавача на тази от емаг не е самият емаг, е много вероятно да дойдат за същото време. Освен това от тему можеш да комбинираш поръчката с фрези, тъй като тези, които идват с пилата не струват.

П.С. имай предвид, че последната ми поръчка от тему по някаква причина дойде в бг пощи, и то дори не в клона, който обслужва моя квартал. Но пък последната ми поръчка от емаг не стига, че дойде след 12 дена, а и я бяха оставили в някаква кутия на 10км от адреса, който бях посочила, така че...

# 744
  • Пловдив
Еми разликата е наполовина. Доста съм поръчвала от Тему, така че и с БГ пощи са ми идвали пратки и то в най-близкия ми клон. Така че това не ме притеснява.
 А какви фрези да си взема. Видях керамични и има с различни цветове отбелязани като с пръстен - син, червен, жълт, черен.
Какви да си взема?

# 745
Еми разликата е наполовина. Доста съм поръчвала от Тему, така че и с БГ пощи са ми идвали пратки и то в най-близкия ми клон. Така че това не ме притеснява.
 А какви фрези да си взема. Видях керамични и има с различни цветове отбелязани като с пръстен - син, червен, жълт, черен.
Какви да си взема?
Накратко - червена керамична, форма царевица. Надълго - ако ви се чете заглавния пост:

Скрит текст:
*  *  *
Накрайници
Каквато и пила да си вземете задължително е да си купите отделно накрайници. Тези, които идват в комплект с пилите, дори и по-скъпите, не стават за нищо.
Накрайниците различаваме по материала, от който са изработени, и по цвета, който индикира грубостта им.
Твърдосплавните (първата снимка) и керамичните накрайници се използват за сваляне на гел. На втората снимка са „диамантени“ накрайници, които използваме за обработка на кожичките.
И двата вида имат цветови обозначения – от фин към груб – жълт, червен, син, зелен, черен.
И двата вида идват в разнообразни форми и размери и е въпрос на свикване и лично предпочитание. Повечето момичета тук използват за сваляне форма „царевица“, и „пламък“ за кожичките.

Освен показаните на снимките има и керамични накрайници за сваляне на гел лак (обикновено бели), които са малко по-меки при свалянето и по мои наблюдения са по-предпочитани от по-начинаещите. Има и едни фини светло розови, тип пемза, които според мен лично не са добри нито за обработка на кожа, нито за сваляне на покритие. Все още се продават и картонените сменяеми шлайф шапки, които загравят и парят ужасно върху нокътя. Има и гумени полиращи накрайници, които се ползват след обработка на кожичките.

# 746
Подкрепям мнението на Хъни, това е най-подходящата фреза за начинаещи. Бих добавила и комплект диамантени накрайници за кожички.  Ще повторя един съвет, който бях получила от Есмералда преди години - най-добре си вземи комплект с няколко вида накрайника, както и комбинация от червена и синя насечка, за да ги пробваш всичките и да прецениш коя ти е най-удобна.

# 747
Моята пила е от първия линк,но бяла от Шийн ,работи добре ,препоръчвам,супер тиха като сравня със старата ми.За нея поръчах и ръкохватка ,но не пасна буксата а изглеждаха еднакви. Важни са все пак накрайниците,поръчах няколко които свалят бързо и не са керамични .После видях ,че от Емаг е същата ,но мойта е за 15 лв в Тему е по -.скъпа ако линка е от там .

# 748
  • Пловдив
Сега в Шийн е 49 лв., дава ми отстъпка 30% и става 35, В тему е 50, но в ми дават оферта 55 лева връщане на парите ако изхарча 90 лева и си става по-евтино, т.е. ще ми излезе повече от 50% намаление, а за 35 лв имам какво да си поръчам (имам и събран кредит от предишни поръчки, и ще ми излезе без пари).
Вече си набелязах и фрези.  Само чакам да си събера последния кредит и я поръчвам.

# 749

Исках нещо изчистено, използвах новопридобитата Клареса Soft&easy. Много ми хареса как се работи, ще си накупя още като изразходя поне половината от тези 12 гр 😀

Общи условия

Активация на акаунт