❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 667
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
Днес и ние бяхме на ваксини. Ротарикса го остави за другия месец. Уби се да реве малкият, това мъжкото месо верно повече боли 😂 Относно превантивният Панадол: нашата ЛЛ съветва да се дава час и половина след ваксината превантивно, при нужда да се повтори вечерта. С каката винаги съм давала пак по предписание на ЛЛ, не сме имали драми.
КиндиРу-то ще го оставя за след традиционният януарски грип.
Добрите новини при нас са, че откакто увеличихме дозата AM на 150 вече прави мнооого дълга нощна пауза. Чаках го с нетърпение този момент и съм много щастлива, че не се наложи да прилагам древни хитрости като даване на вода и тн.

# 106
Здравейте, някой следи ли/знае ли дали и къде ще има черен петък на слингове? 😀

# 107
За съжаление няма при нас, Gelato.
Аз се надявам да сложим другата седмица първите ваксини, утре ще пиша на лл. Ще е почти с месец закъснение. Иначе днес сложихме на баткото противогрипна.
Аз не кърмя. Лохии имах около 30 дена. На 42-43 ден ми дойде цикъла като няколко дни беше ужасноооо обилен и продължи 13 дни. Вече имам и 2ри цикъл, който не беше така силен, но нак продължава вече 14 дни нещо да се появява.... даже се чудя после да пиша на аг. Гледам, че и при предното раждане първите три менструации са били по 13-14-15 дни и после се е нормализирало, но пък то ми писна вече...
Днес 3ден вали, Аман вече. Вчера беше спряло по едното време та излезнахме за час-два , но днес не ни се получи.

# 108
Тук в Пловдив не просто вали, тука сме пропити в дъждомъгла 😃
Цикъл имам от този месец. Не беше никак приятен 😂 Вчера си взех някаква хранителна добавка за щитовидна, защото хормоните ми са взели-дали. То потене, то качване на килограми, то нервност, то чудо по всички параграфи.

# 109
Здравейте! Simple Smile

Точно днес и аз мога да се похваля с първи цикъл, който обяснява засиления апетит последните няколко дни. Интересно ми е как ще премине и колко време ще трае. Лохиите при мен минаха за около 40 дни след раждането.
Някой може ли да даде малко повече подробности за КиндиРу- как протичат часовете, родителите включват ли се активно? Обмислям да заведа малката, но не знам какво да очаквам. От тук научих за тези занимания и съм малко "боса" по темата. Simple Smile

# 110
За КиндиРу - има си “преподавател”, който показва упражнения и родителите ги изпълняват с децата си. В началото е гимнастика и после са самите упражнения. Общо взето всичко е с цел раздвижване и координация. Групите са разделени спрямо възможностите на детето без значение от възрастта. Сега примерно за нашите деца, групата у докато пролазят. Като ходих аз, моята беше най-мъничката. Останалите бебета бяха на около 6 месеца, но всички правят едни и същи упражнения.

# 111
Нашата Лл е против Панадола без Т след ваксини, моето мнение е същото, съответно никога не съм давала.
За моя цикъл не ми се говори. След лохии и зацапване почти 3 месеца, премина директно в цикъл, който беше 2 седмици, първите 4 дни обилен, направо си беше кръвоизлив. От днес пак ме наболява корема и ако ми дойде пак 10 дни след като ми свърши, ще се застрелям..

# 112
  • Sofia
Аз нямам още цикъл, но ми правиха абразио около 35 ден след секциото понеже явно не са ме изчистили добре. Още имам леки зацапвания. Чак се чудя дали ще разпозная цикъла след лохиите и кървенето след абразиото. Не знам вече. Бебо пие по 90 мл, другата седмица започваме по 100 но той си е по-малък понеже раждането беше в 34 седмица. За София къде правихте коледни фотосесии?

# 113
MDA много се радвам че може да се засечем! Записахме се за сесията всяка сряда от 12.30.

Бях миналата седмица на рутинен преглед и скоро не се очертава да ми дойде цикъла (кърмя). Затова пък фоликулите бяха 17 разделени в двата яйчника, та явно тялото не спи съвсем.  

Нашата коледна фотосесия беше вчера и съм супер щастлива как се получиха снимките! Платихме за 20, като още снощи ни пратиха първите 10 и ни подшушна че и този път ще ни прати повече от 20 обработени (ходим за втори път след подарен ваучер за бременна фотосесия). Студиото е в Младост 2, https://www.facebook.com/zdravkoscreativecorner

# 114
И аз още нямам цикъл, въпреки че кърмата ми свърши малко след като малката навърши месец.  Ама аз преди да забременея не съм имала супер редовен цикъл та не знам кога да го очаквам. Аз пък друго се чудя. За колко време се стяга кожата и се събират коремните мускули? Не че ми някакъв проблем отпусната кожа, просто ми е любопитно.
Аз от две седмици съм се върнала на йогата и позите, които натоварват коремните мускули все още не мога да ги задържам до края. Не си давам зор и слушам тялото си.

Марти, адмирации за силата и духа, който имаш пред тези кофти събития, които ви се струпаха. Пожелавам ти всичко скоро да се нареди от там насетне да ви е по-леко! 🍀💖

# 115
MDA, благодаря! Hug Вероятно ще пробвам да заведа бебка, но по-скоро през януари. Видях, че има и в нашия квартал, но пък не пречи да дойдем до Младост на проба и да се запознаем.
И аз кърмя, но се появи цикъл днес. За момента е по-скоро като зацапване, но при мен цикълът по принцип започваше и преди бременността по-леко.
Ох, че сладки крачета! Heart

Ние още обмисляме сесия за Коледа. Както е тръгнало Коледа ще мине, докато го измислим. Joy

# 116
Мери Ан, супер индивидуално е това с коремните мускули. Освен всеки да си сподели при него как е било, норма не мисля, че има. За кожата - също.

# 117
Мери, то друго не ми остава. Мислех, че с Тони ще имаме проблеми, той излезе много жилав. Днес разглеждах снимки и попаднах на такива от първите дни в кувьозите, когато бяха интубирани.. сърцето ми се разби за втори път. Но, така е трябвало да стане.
Моя корем вече е кажи речи като преди. Но имайте предвид, че бях много години художествена гимнастичка и като цяло винаги съм била с плосък корем и стегнати мускули.

# 118
Аз използвам столчето на Peg Perego Prima Pappa, имаме стойка с играчки и малкия много се забавлява на него, не го оставям за повече от половин час, защото все има чупка.
От всичките сайтове които намерих само едни (Коала Бейби) имат консултации в Пловдив. Надявам се да ни се получат нещата с тях, сигурно в събота ще ходим. Данито става все по тежка и даже ми е трудно да я нахраня, сменям си ръцете някъде по средата, защото ми изтръпват. Мисля сега на черните петъци да вземем столче за хранене, което може да се сложи в полулегнало положение. Някой ползвал ли е за толкова малко бебче? Ще ми свърши ли работа?

И Данито вече си лапа ръцете, но не постоянно. Даже към момента най-често си заспива без да търси да суче нещо. И тя не е фен на бибата 🤣. Мръщи ѝ се все едно е горчива. За режима горе-долу сме се нагласили. Аз съм голям инат и то милото какво да прави 🤣. Страх ме е да се похваля, но тя просто си е кротичка и хапва и спи почти като по учебник. Малко ѝ липсват разходките следобед, ама поседяваме на терасата по няколко минутки.

На ваксини сме другата седмица и се надявам да няма много драми, че ще ги слагаме всичките наведнъж.

# 119
Ох знам че всичко е до организъм и е индивидуално, ама пък понеже ми е за първи път и някаква част от мен се притеснява да не си остане така. 😅 Иначе си влизам в дрехите от преди бременноста просто кожата на корема все още е отпусната и коремните мускули не са се събрали и около пъпа ми е много меко 🤣. Чак ми е странно.

Potrebitel, много е сладък Тервел 💖🥰. На мен идеята ми е да я храня в него. Няма да седи дълго. Просто като е гушната ръката ми изтръпва адски бързо. Може и да е заради автоимунното ми ама и майка гледа да се подпре като я храни, та май просто си е тежичка 😂.

ПС. Много красиво е боядисана стената ☺

Общи условия

Активация на акаунт