❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 665
  • 783
  •   2
Отговори
# 90
Нашият разбойник яде все още на три часа, като през деня яко се успи повече го будя, а през нощта не. Все още не прави голяма пауза през нощта, но си чакам търпеливо, когато е готов тогава.
През деня следя времето на будуване да отговаря на това за възрастта му - 1-1:15мин. Много се забавлява на въртележката над леглото, играчките на шезлонга и всякакви висящи неща. Оставям го след ядене и смяна и той си седи, маха си с ръце и крака и аз успявам да си свърша цялата домакинска работа. Мине ли това време започвам да го успивам.
През нощта яде, сменям го и заспива много бързо в мен, като не се буди при преместване. Поне последните вечери.
Следя скоковете на растеж и за сега и двата пъти беше много неспокоен, ще видим дали и при следващия ще има съвпадение.
Вчера диването се обърна два пъти от корем по гръб, което много ме изненада, защото му е рано.

# 91
  • Sofia
Ами натисна му някаква част на главата, мека била. Даде ми и на мен да пипна, наистина много меко беше, направо все едно ще му бръкна в мозъка.
Иначе естествено като се зачетохме намерихме и други симптоми.

Какъв лекар е установил рахита? Специалист или личен лекар-педиатър?

# 92
Детски хематолог. Бяхме по повод анемиите на близнаците и кръвопреливането при Матео. Но каза, че и педиатрите ги следят тези неща, просто признаците започват да се проявяват към 3тия месец.
Писах си с нашата педиатърка, която е страхотна и й имам доверие - другата седмица на консултацията ще го обсъдим и ще провери и Антонио. При недоносени деца било често срещано.

# 93
И при нас педиатъра установи първи признаци на рахит. Обърна внимание, че фонтанелата е голяма, поти се по ръцете и лесно се стряска. Вдигна ми дозата на витамин Д и ще следим.
Нещо не мога да се оправя със спанетата аз. Вдигна си сама ИБ, но продължава да прави кратки дремки до 40 мин, а някои дни има и едно по-дълго спане около 1:30-2ч. Съответно през деня по този начин и се натрупват 7-8 дремки. Не знам как да я вкарам в ритъм. И с храненето е ден с ден не си приличат. Има дни в които реве на по-малко от 3ч и такива, в които изкарва и по 3:30ч. Вечер задължително прави един по-дълъг интервал от порядъка на 5ч. Съответно храненията са ни минимум 7 в добрите дни, по-често по 8 или 9, зависи от това колко е изпила. При вас как е положението?
Тази седмица я заведох на Киндиру малко за разнообразие за нея и за мен. Заспа на 20тата минута и проспахме половината урок.

# 94
Момичета оставяте ли бебшорите да си лапат ръце? Тази вечер водих 40-минутна борба да й изкарам ръцете от устата след като я сложих да спи.Накрая даже се събуди та се приспивахме наново.. вади бибата и тика ръцете Smile

# 95
Хаха чак такава борба не сме имали, предпочита си биберон. Доколкото четох лапането на ръцете си е важно за развитието и не я спирам, но пък не е толкова настървена..не знам, нямам съвет.
Ние днес бяхме на коледна фотосесия и Ани ни спретна голям рев. За сметка на това се получиха мнооого сладки снимки(фотографа вече ни прати част от тях).
Записахме се и за киндиру от декември в София, кв. Младост. Ако още някой ще ходи там ще се радвам да се засечем Simple Smile

# 96
Оставям го да ди ги лапа, но насън ако го прави ги заменям с биба, за сега не е имало такава борба 😁
Много е готино,че в Сф има занимания за бебета и аз така искам да го водя, но уви при нас няма такива неща. Има само бейби спа, за което не съм сигурна, че ми се инвестира такава сума.

# 97
Къде живеехте, edelvais? Тази занималня я има на доста места в страната https://kindyroo.bg/centers/

# 98
Нямаме проблем с ръцете ние, лапа си ги само, когато е гладен. Но като цяло ако го правеше, не бих го спирала, стига да не е прекалено.
Биберон много рядко иска, в повечето случай го плюе и реве, все едно съм му дала отрова.
Какво се прави на тези Киндиру занимания с толкова малки бебета?

Вчера бяхме на първите ваксини и е ужасно кисел след тях, цял ден мрънка милото. Сега не иска и да спи без мен. При вас как се понесоха?

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 02:27 от EM6632

# 99
При нас след като се прибрахме от ваксината заспа и беше добре след това. Драмата настана на следващото събуждане, започна се един страшен безутешен рев и гърчене, което продължи над час и половина, не можех да я успокоя по никакъв начин. Носих я на ръце през цялото време. Накрая й дадох Панадол, за да се успокои и да спестя мъките и на двете ни. Температура не е вдигала. Най-вероятно другия път пак ще дам Панадол, даже още веднага, за да не се мъчи толкова. В чудо се бях видяла, тя ли да реве аз ли, направо ми се скъса сърцето и умрях от притеснение, защото така се гърчеше все едно много я боли.Pensive

# 100
На малкия вчера му биха ваксини. Слагам кул пауч, температура не е вдигал, но е много кисел. Цяла нощ се редувахме с ММ в кого да спи, защото в кошарата плаче. И с яденето беше мъка, той ппц е лаком, от вчера с триста мъки си изяжда млякото.( на АМ е)

# 101
Здравейте, момичета! Имам въпрос - възстанови ли ви се цикълът? Аз родих на 18.09, имах дълго време лохии (спираха и тръгваха отново, като напълно спряха преди около 10 дни). Но от днес отново имам кървене, наподобяващо начало на цикъл. Струва ми се доста рано, а и кърмя. С първия ми син цикълът ми дойде на 4-тия месец (отново кърмейки). Тогава усетих намаляване на кърмата около цикъла. Бях на ехограф преди 10 дни и всичко изглеждаше наред.

# 102
Хаха чак такава борба не сме имали, предпочита си биберон. Доколкото четох лапането на ръцете си е важно за развитието и не я спирам, но пък не е толкова настървена..не знам, нямам съвет.
Ние днес бяхме на коледна фотосесия и Ани ни спретна голям рев. За сметка на това се получиха мнооого сладки снимки(фотографа вече ни прати част от тях).
Записахме се и за киндиру от декември в София, кв. Младост. Ако още някой ще ходи там ще се радвам да се засечем Simple Smile
Ние ходим в Младост на Киндиру. Сега от Декември ще я запиша и в зимната група, така че ще се засечем Simple Smile
Ръцете си ги лапа много. Нямам проблем с това, но я засичам и пръста да си смуче и там вече е борба. Вадя пръста и бутам бибата. Получава се в повечето случаи. Започнаха и яко лиги. “Любимите” ми лигавници влизат в действие от няколко дена, защото иначе е мокра постоянно.

# 103
Същата работа е и при нас с ръцете, плюят бибата и набутват и двете. Такъв сладък мляскащ звук се чува, чак на мен ми се прияждат тия ръце Joy
Панадол превантивно не се дава след ваксина, единствено ако вдигне Т. Даде ли се превантивно няма да разбереш има ли реакция от ваксината.
За спането и при нас е сложно, навън в количката могат да спят и 3 часа, вкъщи по 40 Мин макс. Ама ще свикнат.
И ние вече имаме снимките от коледната фотосесия. Много са хубави.
Иначе сме на ваксини във вторник, но нашата кака нещо накашля. Ходи на градина де, не е дълбока кашлица и най-често, ама не знам. Ще го изкоментираме. Реално започна откакто заваля, та предполагам е алергично.

# 104
От всичките сайтове които намерих само едни (Коала Бейби) имат консултации в Пловдив. Надявам се да ни се получат нещата с тях, сигурно в събота ще ходим. Данито става все по тежка и даже ми е трудно да я нахраня, сменям си ръцете някъде по средата, защото ми изтръпват. Мисля сега на черните петъци да вземем столче за хранене, което може да се сложи в полулегнало положение. Някой ползвал ли е за толкова малко бебче? Ще ми свърши ли работа?

И Данито вече си лапа ръцете, но не постоянно. Даже към момента най-често си заспива без да търси да суче нещо. И тя не е фен на бибата 🤣. Мръщи ѝ се все едно е горчива. За режима горе-долу сме се нагласили. Аз съм голям инат и то милото какво да прави 🤣. Страх ме е да се похваля, но тя просто си е кротичка и хапва и спи почти като по учебник. Малко ѝ липсват разходките следобед, ама поседяваме на терасата по няколко минутки.

На ваксини сме другата седмица и се надявам да няма много драми, че ще ги слагаме всичките наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт