❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 140
  • 783
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Привет в новата темичка ! Малките човечета са просто прекрасни!
Момичета, някоя от вас дава ли Биогая, доволни ли сте  и как борите коликите ? ❤

Аз давам биогая но това е пробиотик. За колики имам изписано био амика, но не помага много. Слагаме 2 пъти дневно лефакс.

# 16
То забавление на тази възраст е трудна работа. Което и да е нещо им задържа вниманието за кратко. При нас една плюшена дрънкаща звездичка много й се радва. Въртележката над кошарата също я забавлява и разбира се обикалянето из стаите. Но това всичко важи, ако е в настроение и не е кисела или както казвам… планетите и звездите да са съвпад с ретроградно Слънце, Меркурий, Венера, Нептун и която още планета се сетите. Стои по коремче и не плаче, но въпреки това не й е любимо занимание. Аз пред деня я къпя, когато каката е на ясла, че вечер настава апокалипсис вкъщи. Цялата процедура много й харесва и така изкарваме единия интервал на будуване. После заспива, точно като къпана ☺

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 23:35 от MDA

# 17
А как обличате децата сега в вкъщи и навън? Питам,че имам склонност да навличам 😂

# 18
Къс ръкав и отгоре дълъг вкъщи. Същото навън + ватиран космонавт, който не закопчавам изцяло сега като е по-топло. У нас е около 24 градуса.

Сега като пуснаха парното ми се струва, че явно стана сух въздуха вкъщи и на малката започна да й свири носа..Neutral Face. Уж влажността в стаите е около 58-60% ама а де. Хем не го държа на макс изобщо, защото става ужасно топло. Вие как поддържате влагата в помещенията? Ползвам един дифузер аз ама не виждам голяма полза.

# 19
За коликите давам лефакс(с всяко хранене) и омни биотик панда(един път на ден) и борина (на всяко хранене). Сега ми свърши лефакса и ще пробвам с гръцкия инфаколик. Надявам се да не развалим дисциплината, защото определено виждам разлика. Пръцка много и това го успокоява.
Относно обличането - вкъщи е с къс ръкав и гащеризонче отгоре, навън добавям и една жилетка или ако е по-студено още едно ватирано гащеризонче и отделно одеалото в количката. Старая се да не го навличам много.
За забавленията все още не съм извадила активната гимнастика и люлката, защото чакам да мине погачата в неделя, пък ще видим колко интерес ще има. За сега си обикаляме стаите и си говорим. Сенките му привличат вниманието.
Тери е на АМ и яде на 3ч., как успяхте да направите по-дълги интервали през нощта? Малкия прави по-дълъг само ако преди това се е наревал хубаво поради някаква причина. 😀
Поздрави на всички бебоци🥰

# 20
За коликите давам лефакс(с всяко хранене) и омни биотик панда(един път на ден) и борина (на всяко хранене). Сега ми свърши лефакса и ще пробвам с гръцкия инфаколик. Надявам се да не развалим дисциплината, защото определено виждам разлика. Пръцка много и това го успокоява.
Относно обличането - вкъщи е с къс ръкав и гащеризонче отгоре, навън добавям и една жилетка или ако е по-студено още едно ватирано гащеризонче и отделно одеалото в количката. Старая се да не го навличам много.
За забавленията все още не съм извадила активната гимнастика и люлката, защото чакам да мине погачата в неделя, пък ще видим колко интерес ще има. За сега си обикаляме стаите и си говорим. Сенките му привличат вниманието.
Тери е на АМ и яде на 3ч., как успяхте да направите по-дълги интервали през нощта? Малкия прави по-дълъг само ако преди това се е наревал хубаво поради някаква причина. 😀
Поздрави на всички бебоци🥰

Лефакс на всяко хранене не го ли запича?
Относно паузата за спане - ние сме на кърма, но при нас помага да го изкъпя преди това; храня го и прави пауза 4ч и половина до следващото хранене (освен ако не го заболи корема и не се събуди преждевременно). Мисля, че с АМ помага да дадеш по-голяма доза преди лягане и не се будят, но нека опитните мами се изкажат все пак, аз нямам опит, така съм чувала.

# 21
При нас и по-голяма доза да дам и нормална доза да си изпие интервала си е един и същ около 4:30-5ч. Тя сама си прави паузата. Вече следващото хранене си е на около 3я час, без значение колко е изяла на предното хранене. Една вечер реших да я пробвам с вода вместо мляко, но много бързо се усети, че не е това което трябва да е и я отказа. Иначе през деня си пие водичка.

# 22
Еха, моите много голи стоят, като ви чета Grinning вкъщи на 24-5 градуса са по боди с дълъг ръкав само, без панталони и чорапи. Навън са обикновено с боди с дълъг ръкав, панталони, чорапи и пухени якета Grinning но на всички вкъщи ни ври кръвта, не търпим топло. Те не са по - различни. Да не говорим, че до миналата седмица спяха по бодита с къс ръкав. Grinning

# 23
Не сме имали проблем със запек с Лефакса. Давам го вече от почти месец, като наскоро увеличих дозата- 2 впръсквания както е по опаковка. Преди това педиатъра ми беше казала по едно. От както е с 2 пръцка доста повече.

# 24
Вкъщи спи само по ромпър, навън дълъг ръкав, дълъг крачол и одеало в количката. В Пловдив стига до 20тина градуса през деня, сутрин ако излизаме рано с колата. Взела съм пухен космонавт за зимата, но не си помислям да го слагам при тези температури.

# 25
Както казах имам склонност да навличам и ми е трудна преценката 😀 вкъщи е 21-22, боди дълъг ръкав и ромпър , а навън с памучна Пелена. От утре го дават макс 13-14 гр та ще почна да го завивам със зимно одеялце, но вкъщи реално няма на къде повече да го обличам та затова се замислих. Май трябваше до сега отдолу да е с къс ръкав, а не дълъг ама свърши вече. Вечер спи с чувал, то реално изглежда като ромпър, но е чувал за сън 1тог, ама му мятам по някое време пелена отгоре, да не вземе да зъмръзне (вечер е 20-21гр) 😅

# 26
Аз вкъщи я държа с боди с дълъг ръкав и ританки. Температурата в стаята е около 24 градуса, зависи колко слънце има. Навън ако е в количката слагам някакво връхно тип суитчър и вземам едно одеалце. Днес независимо, че беше топло, като бяхме навън беше с домашните дрехи и отгоре едно тънко плюшено ромпърче и съвсем тънка шапчица, но бяхме без количка. Вечер и двете спят по боди с дълъг ръкав, без ританки и с есенни чували. В спалните е около 22 градуса. Вкъщи никога не навличам, но когато излизаме е друг въпрос. Понякога мисля, че прекалявам, но ме е страх да не ги разболея. Особено за бебето изхождам, че все пак е статично в количката. Вървенето си загрява, но то милото стои неподвижно.

# 27
Леле само аз ли увивам с одеалце и вкъщи още 😅 боди с къс ръкав, тънко ромпърче и тънко одеалце 😆 градусите у дома са около 22-23 може би макс и ръцете са все студени от родилното още, трябва на много много топло да е за да се стоплят и те 🫤 със запушен нос е малкото от каката хвана, тегава работа 🙁

# 28
Записахме час за коледна фотосесия с малката на 13ти и сега се чудя от къде да намеря симпатични тематични дрешки. Загледали ли сте някъде такива?

# 29
И нашето бебе вече седмица е със сополки, направо имам чувството, че никога няма да минат.
И аз искам да зараза, обаче не мога да реша за час, защото нз как да предвидя кога ще е щастливо бебе 😁 то за утре не мога пък за след месец и нещо.... иначе и в хм има, синсей.

Общи условия

Активация на акаунт