❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 086
  • 783
  •   1
Отговори
# 45
Ние спим на 20-21 градуса. От вчера съм ги сложила в зимните чували вече. Малко се водя по себе си. Аз не обичам да спя на топло. Винаги ми е било по-добре за е хладно в стаята. Каката в началото като се роди я обличах и завивах. Е претоплих я и от тогава се водя по себе си. Малката спи спокойно и не показва признаци да й е студено, така че за нас това е ок.
За ваната няма драми по време на къпането. Лежи си и си гледка във ваната. Драмата настъпва след това по време на обличане. Истерия до небето и обратно. Но знам, че и това минава.
Колики и да има са леки и не се стига до крайности. Понякога повече пръцка, но не бих казала, че създават голям дискомфорт. 4 пъти на ден й давам семитикон и веднъж пробиотик. Когато ги бях спряла умишлено определено имаше разлика и вечер плачеше доста.

# 46
И ние в момета спим на около 20, а преди и на 18. През деня обаче пускаме климатика на 22, защото аз чувствам хлад и не ми е комфортно. В дневната като напече също става 22-23.

И ние нямаме големи драми с коликите. Даже се разминахме без симетикон. Реших че няма да ѝ давам освен ако не видим много зор, понеже вече веднъж се борихме със запека. Иначе и аз давам пробиотик. Другото са БиоАмика, ама не редовно и сиропчето, за което писах само вечер преди хранене.

# 47
Истерията след баня е съвсем отделна тема. Flushed
Аз си представях как ще си направим вечерен ритуал с масажи след баня, обличане на ромпърче и т.н., а то е неистов рев. Ще се опитам да включа масажите някога през деня. На този етап не са ѝ приятни вечерта след къпане и това си е.

Ние спим на 20-21 градуса. От вчера съм ги сложила в зимните чували вече. Малко се водя по себе си. Аз не обичам да спя на топло. Винаги ми е било по-добре за е хладно в стаята. Каката в началото като се роди я обличах и завивах. Е претоплих я и от тогава се водя по себе си. Малката спи спокойно и не показва признаци да й е студено, така че за нас това е ок.
За ваната няма драми по време на къпането. Лежи си и си гледка във ваната. Драмата настъпва след това по време на обличане. Истерия до небето и обратно. Но знам, че и това минава.
Колики и да има са леки и не се стига до крайности. Понякога повече пръцка, но не бих казала, че създават голям дискомфорт. 4 пъти на ден й давам семитикон и веднъж пробиотик. Когато ги бях спряла умишлено определено имаше разлика и вечер плачеше доста.

# 48
Мамчета, сърдечни благодарности към тази от вас, която сподели, че да преборили дерматита с Юсерин! Само това не бях купувала и пробвала, но реших, че няма да навреди да тествам и най-сетне сполучих!

# 49
Минавам да се отчета след днешния ни преглед. Сложиха ни двете ваксини, поплака си мъничето и аз щях да пусна сълза, направо ми се къса сърцето като си помисля, че нещо я боли. Pensive Според лекарката запушването на носа било в следствие на нещо дето е изкарала, гледа й гърлото и й бръкна с клечка в носа явно да види секрета, което още повече я разстрои..Ще слагаме физиологичен разтвор и така. Иначе вече е 60см и тежи 4600гр. Сложихме и кул пач като се прибрахме, каза да го махнем след 6 часа и да не слагаме повече, Панадол ми каза да давам само ако вдигне над 38,5. Като се прибрахме поспа, сега вилнее на активната гимнастика и за сега не е кисела, дано да е така. Simple Smile

# 50
Момичета, как да си спра кърмата без хапчета?

# 51
Момичета, как да си спра кърмата без хапчета?

По всички въпроси за кърменето, първо гледам при Хедра. Повечето отговори са там Simple Smile https://xedra.wordpress.com/2014/10/23/naturalstop/

# 52
Може би зависи слкакво количество е. Аз я спрях като намалих броя на пъти цедене и го правех само за облекчение. Приемах лецетин и чай от салвия (трябва да погледна такъв ли беше). И този път я спрях без хапчета и почти безболезнено. Но при мен беше многоо малко.
Китана имате много финна девойка Simple Smile)) всичко да е наред след ваксините 🫶

# 53
Вчера поставихме първите ваксини (хексацима, синфлорикс и ротавирусна) това което ме притеснява е, че втори ден изяжда 30,40 максимум 60 мл на хранене и спи почти през цялото време. Нормално ли е това?

# 54
Galia - а иска ли по-често да се храни или си е запазила темпа от преди и просто намалила количеството? Температура вдигна ли? Моята спа доста в самия ден на ваксинацията и имаше нужда много да се гушка. Конретно моята не яде много, но тогава искаше повече от обикновено; така и не вдигна темепратура.

# 55
Странно ми е, как може толкова много жени да се доверяват на тази хедра, като дори и първескиня, родиля преди 2 месеца е кърмила повече от нея. Да, всеки може да каже какви ли не причини, че не е кърмил, ама не заблуждавай жените тогава, че и за пари. Няколко мои приятелки са правили "консултации" с нея... ми тя съседката от горният апартамент повече знаела- каза едната. Другат каза, че тя нея я научила на нещо, вече забравих на какво... че си и платила затова. Третата каза, че по-скоро й послужила като човек на когото да сподели, понеже полезно действие или "севет", работещ такъв, нямало. Ако мен са ме излъгали, и аз сега ви лъжа. Внимавайте момичета на кого се доверявате, че и плащате за това. Тя жената не е кърмила, а до колкото чух имала и втори опит, но никъде не е казала, че е, а че имало опит "за успешно" кърмене. Е, сега аз ако нямам рикша, и не зная как се управлява, как тогава ще ви уча да карате рикша?

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 06:49 от КремонаЛиза

# 56
Не съм правила консултация с нея,но книгата й намирам за страшно полезна - събрана на едно място информация по всякакви кърмачески въпроси. За мен не е показателно дали тя конкретно е кърмила или не е. Това е все едно да не ходим при мъже гинеколози. Жената е квалифицирана по темата си. Жалко че не е била полезна на твоите приятелки. От моите съм чула само позитиви.

# 57
Въпросът е кой е квалифицирал, квалифициращите, и до колко това е меродавно, защото и аз сега ще събера съседките да квалифицираме червените репички, да бъдат вишни на годината, а ние очевидно не сме годни да го направим 😅
Мисълта ми е, не се предоверявайте. 🙂 никой сегашен и "модерен човек", не е открил топлата вода с кърменето. То си е откакто свят светува. 🙂
Преди десетки, дори стотици години, е било основна бебешка прехрана.
"Не питай старило, питай патило." е казал народът, човек без опит не може да "съветва" как да придобиеш опит 😉
Когато човек не е опитен, всичко му се струва полезно. Не се предоверявайте.

Не съм правила консултация с нея,но книгата й намирам за страшно полезна - събрана на едно място информация по всякакви кърмачески въпроси. За мен не е показателно дали тя конкретно е кърмила или не е. Това е все едно да не ходим при мъже гинеколози. Жената е квалифицирана по темата си. Жалко че не е била полезна на твоите приятелки. От моите съм чула само позитиви.

# 58
Сертифициран от международен борд консултант по кърмене IBCLC не е баш като благословията на бабите пред блока 😃 Но да, всеки избира да се довери на когото реши.

# 59
Аз питах тях кой ги е сертифицирал, да са кампетентни да сертифицират. 🙂

Защото много фирми решат, че ще сертифицират.

Аз за бабите пред блока не говоря. И 3те деца си гледаме сами с мъжът ми, като предимно аз като майка, разбира се.
Получих показно от акушерките в Щерев как се кърми, защото бяхме ходили на училище за родители, но там е с кукли. После вече, по 13 и 12 месеца си кърмя децата. Без баби и без сертифицирани некърмили (:

Сертифициран от международен борд консултант по кърмене IBCLC не е баш като благословията на бабите пред блока 😃 Но да, всеки избира да се довери на когото реши.

Общи условия

Активация на акаунт