❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 646
  • 783
  •   1
Отговори
# 60
+1 положителен отзив за книгата на Хедра. Има статия в сайта ѝ за спиране на кърмата по естествен път, ръководила съм се по нея. Понеже за спиране на кърма идеше дума. Успех!
Аз предпочитам сертифицирана некърмила пред несертифицирана кърмила. Защо, предполагам всеки може да се досети сам Simple Smile

И понеже нещо много се размахват пръсти, ще напомня: кърмилите майки не са повече майки от некърмилите, майките на две и повече деца не са повече майки от майките на едно, майките, отглеждали децата си без баби, не са повече майки от майките с помощ Simple Smile

# 61
Не съм казвала нищо за повече и по-малко майка.
Майка е всяка жена, която има кой да я нарича "Мамо"! ❤

# 62
+ 1 за книгата на Хедра. Освен, че преди да родя я “изядох с кориците”, я бях взела и в болницата, за да се подсещам за добри практики. За мен е една от най-полезните книги, които прочетох.
Честно казано дори не ми е хрумвало да се замисля дали е кърмила или не.
Ползвате ли раници за бебеносене  и кога започнахте?

# 63
Имаме раница от каката на Ергобейби. Не сме я ползвали особено много. Сега слагам малкия за кратко докато оставя или взема каката от градината. Държа я в багажника на колата за такива “експресни слизания с бебето”. Удобно е като се ходи на някакви занимания тип плуване където хем няма много къде да се паркира в близост, хем няма къде да се остави количката. На мен ми е по-практично от носене на кошницата за кола. За лятото не е много ок, защото запотява много и на двамата участници 😃 Препоръчвам модели 360*, защото бебоците по някое време много искат да гледат напред. Моята за съжаление не е такава и ще видим дали ще я сменям изобщо.

# 64
Исках да бебенося основно вкъщи и преди месец взех от приятелка ergobaby embrace, но не ни се получи, трябва пак да пробвам. Относно ergobaby omni 360, въпреки, че на описанието пише,че може да се носи отпред, реално никой консултант не го препоръчва за повече от 15мин, та това не е фактор по-скоро. Иначе от четенето останах с впечатление, че по-харесвани и ползвани са love and tie, isara... и най добре било първо да се наеме, защото не всяка раница пасва на всеки човек и бебе.

# 65
И аз имам ergobaby omni 360. От кой месец е подходящо да се използва? На мен ми се струва ужасно рано първите месеци, не знам.. уж е 0+ 🤷🏻♀
А със слинг пробвах вкъщи, но ме е страх, че не го поставям правилно и също дали няма да изпадне и почти не го ползвам 😅 1 път спа вътре много добре, втория път имаше колики и искаше да си изпъва краката и не ни се получи, не съм го слагала повече

# 66
Ние все още ползваме слинг, като планирам да минем и на раница по-нататък. Повече бебеносим вкъщи, но понякога и навън. Малката много се успокоява така и започнахме да го ползваме заради коликите. И като заговорих за успокояване - вчера привечер Ани имаше някаква истерична криза и какво ли не пробвахме да я успокоим. Накрая се съблякох гола до кръста, нея до памперс и като я гушнах все едно копче натиснах и моментално се кротна. Та, не бъдете страхливи като мен че на бебето ще му е студено и ги гушкайте на голо Simple Smile

# 67
Мисля, че беше след 3м, до се гледа височина.
И аз имам ergobaby omni 360. От кой месец е подходящо да се използва? На мен ми се струва ужасно рано първите месеци, не знам.. уж е 0+ 🤷🏻♀
А със слинг пробвах вкъщи, но ме е страх, че не го поставям правилно и също дали няма да изпадне и почти не го ползвам 😅 1 път спа вътре много добре, втория път имаше колики и искаше да си изпъва краката и не ни се получи, не съм го слагала повече

# 68
На мен ми подариха 2 слинга, които обаче до този момент си стоят в пликовете. Гледах им схемите и не съм сигурна, че ще успея да се справя. Ще видим дали ще събера смелост да опитам или ще сме директно в раницата (Тула), за която отново не съм сигурна как ще регулирам правилно. Явно съм в доста несигурен период. Grinning

# 69
И мен много ме беше страх да връзвам слинга. Отидох с бебето в Слингомания за да ми покажат и да го направя на място докато натрупам увереност Simple Smile

# 70
Ние все още ползваме слинг, като планирам да минем и на раница по-нататък. Повече бебеносим вкъщи, но понякога и навън. Малката много се успокоява така и започнахме да го ползваме заради коликите. И като заговорих за успокояване - вчера привечер Ани имаше някаква истерична криза и какво ли не пробвахме да я успокоим. Накрая се съблякох гола до кръста, нея до памперс и като я гушнах все едно копче натиснах и моментално се кротна. Та, не бъдете страхливи като мен че на бебето ще му е студено и ги гушкайте на голо Simple Smile

Това с гушкането на голо го пробвахме няколко пъти и малкия всеки път си намира зърно, приплъзва се сам и започва да суче 🤣
Но наистина спи много добре така..
А относно слинга и коликите - нашия иска да си сгъва и опъва краката като го заболи, та при нас не работи слинга 🤪

Аз моя слинг го връзвам по клипче, кой знае колко е правилно вързан, но не съм се и изхвърляла за скъп слинг, защото не бях сигурна дали ще го ползвам

# 71
И аз спрях моята кърма и двата пъти без хапчета. Просто цедях до облекчение и това е. Тя си спря сама.
Днес водихме близнаците да им взимат кръв, че понеделник трябва да ги покажем на хематоложката изследванията. Матео пак е с нисък хемоглобин. Пият и двамата добавка. Аман вече.

# 72
Ей тъкмо влизах да питам за слингове/раници. Има ли в Пловдив магазин като Слингомания където може да се направи консултация ? Искам да пробвам преди да се хвърля на такава покупка.

И друг въпрос на “зимния” кош на нашата количка има възможност да се повдигне леко часта към главата (пише че се вдига на 170°). Това от кой месец може да се ползва?

# 73
Привет - взехте ли си нещо от намаленията тия дни или дебнете ли нещо конкретно? Ние се оглеждаме за кошара при пътуване и, ако излезе на добра цена, следващото столче за кола + база.

# 74
Мери ан, не знам дали е едно и също, но нашето матричен на количката има възможност да се повдигне, за да помага при рефлукс. От над месец вече сиг съм го вдигнала и съм доволна.

От черния петък...за бебето май нищо не съм купила. Само за нас и баткото. Ама милото просто си има всичко и рядко се налага да му се купи нещо. Аз ще го местя във втория стол на баткото му (той е 0-18кг), защото до сега го слагаме в кошницата ,която връзване с колани (така я ползвахме и с баткото), но реших да купя база, уж за удобство и по-голяма сигурност, но си нямах на представа,че коша става това изправен като се сложи на база. Съответно според мен ИЗОБЩО не е подходящо така да се ползва за бебе и се ядосах,  та реших да минем на следващия стол, защото има опция сън и си е с база с крак и хем по удобно, хем по-спокойно.
Вашите бебета лапат ли си ръцете? Последните дни нон стоп ръцете са в устата му.
Тези дни го дават дъжд при над и ще полудяваме вкъщи 🫠

Общи условия

Активация на акаунт