❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 22 100
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
Пълни глупости са това за зъбите. Имам приятелка, нейното дете е колкото моето голямото. Първия й зъб изби, на внимание!!! Година и 4 месеца. Еми сега на 5 е с три пулпита и не знам колко обикновени кариеси. За зъбите най - вече си е ген. Оттам нататък хигиена, храна и тн.

# 646
Честита баба Марта! 🍀
От време на време се случва да чета, че не било вярно това за зъбките. По-интересното обаче, е че се дават за примери с патологични случаи, т.е. случаи извън обичайният ориентир за избиване на зъбки. Тъй като макар и само ориентир, има обичаен период, в който се очаква това да се случи. Примери, в които изначално е имало проблем. Някакъв. Освен това, какъв пулпит на млечни зъбки? Те нямат този нерв, който постоянните зъби?
ЗъболекарИ са ми казвали и съм чувала от хора, на които им е казвано, че ранните зъбки не са "здравите", а късните или в обичайното време избилите, така да се каже, са здравите зъбки.

П. С. Няма да успея на всички да им предам да си скъсат дипломите, ако това ще е препоръката. 😊

На моите деца, които в момента са на 8 и 3, им избиваха на 7м. и ½ и на 8 месеца. Тук, това се водят късни зъбки и са от вида, за който по-горе споменах. Сега имам бебе на 8 месеца и ще видя с нея как ще е. Беше точно на 6 месеци, когато видях 2 малки чертички долу. Това са "подранили" зъбки.
Лек ден на всички! 🌹

# 647
6 месеца е напълно нормално време за пробиване на първи зъби.
Голямата ми също имаше пулпит на млечен зъб. При нея, за съжаление е от лекарството за епилепсия. Спомага, така да кажа развалянето на зъбите. Първите й зъби пробиха на 6 месеца също.
Имам много примери покрай себе си, че няма закономерност в това кога са се появили първите зъби, със здравината им.

# 648
Всичко си е ген според мен. Имам и от двата примера покрай мен. На каката избиха на 7 1/2 първите и сега на над 2 години последните. Моите са избили малко преди 1та годинка, на брат ми също. Аз съм със здрави зъби, докато брат ми имаше пломби на почти всички млечни зъби. И до ден днешен той има проблеми със зъбите си за разлика от мен. Майка ми е като брат ми, аз съм като баща си. Рано или късно, здрави или не, не можем да избираме, освен да правим всичко възможно да поддържаме добра хигиена.

# 649
И аз смятам, че това си е до ген и естествено поддържане, хранене, прием на медикаменти. Не намирам връзка с това кога са избили. На големия ми син първия зъб му изби на 4м, втория на 5м. Сега е на 5год, тези два зъба паднаха точно след като навърши 5год. Зъболекаря каза,че е съвсем нормално, както и прегледа другите зъби и каза, че всичко е наред. Аз имам здрави зъби без проблеми, баща му не... та ще видим вече с постоянните как ще е.
Въпреки новото мляко вчера имаше колик криза следобед, през нощта пък после за пръв път от доста време спа без да реве през нощта...направо не знам какво да правя вече. Чудя се дали да пускаме непоносимост и алергии, но май трябва консултация с алерголог.

# 650
Честита баба Марта!
От днес и ние сме в клуба на захранените бебета! Такъв кеф ми беше, а пък той милия дори не разбра какво става. Хапна си няколко лъжици, не е плакал, но явно аз и болния ми мозък очаквахме и той като мен да припка от щастие хаха!
От известно време всяка сутрин Тервел се буди в 5 и осъзнах, че е крайно време да мине на 3дремки. Днес е първи опит пък ще видим. Знам, че става постъпено, така че дано не го преуморя.
Относно ушната кал, точно това попитах педиатърката онзи ден и тя каза, че няма какво да направим освен да премахвам с нокът излязлата. 
Ии отчет за 5 месеца тежи 8900гр и е висок 69см, едричък си върви.
Активните гимнастики ги прибрах преди месец, защото той по гръб не иска да застане и 5минути. Освен когато вече се успиваме на спалнята. Опитва се да пълзи и откри предвижването с превъртания. Като цяло е доста подвижен, та даже се обърна по корем в столчето за хранене и от тогава само вързан.😀

# 651
Честита Баба Марта! 🔴⚪

Марти, в Ремедиум видях сухият вариант на Персил, за който стана дума няколко страници по-назад.

# 652
Честита Баба Марта!
Попадна ми това и от позната чух че са надеждни нещата им, някой ако иска да се възползва Simple Smile
https://www.facebook.com/share/p/1B4TMkFcuF/

# 653
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави! 🔴⚪🔴⚪

Ох, успокоих се че Данито не е единствената, която не е супер активна. Вчера успя да си открадне ябълка от ръката на баба си 🤣. Забавно е да гледаш как започват да осъзнават че има и други неща за ядене.

Потребител как така ще вадиш ушна кал с нокът? На Дани също съм вадила парченца, но клечките за уши. В Лили на тяхната марка бебешките са с по тънко връхче и можеш да ги вкараш така че да “хванеш” парченцето.

# 654
Скоро не съм се включвала. Моята калпазанка вече е на 5м и половина. В началото на 5м ѝ избиха долните две зъбчета. Вече е малък бобър. Сравнително лесно сякаш избиха. Проблемът е, че от както растат не може да заспива сама, само на ръце, с малки изключения и върна нощните хранения😟. На всичкото отгоре от средата на 4м. се обръща от гръб на корем, направо е като мания, все още само това иска да прави. Обаче щом се обърне по корем, започва да реве, защото не обича да стои така. Обръщам я пак и на секундата на обратно. Хвана ли краката да не се върти - пак рев, иска да се обърне хаха. Пълна лудница. Не мога да повярвам, че скоро става на 6м, все едно до онзи ден писахме в Термин септември.

# 655
Момичета, да попитам извадихте ли вече летните седалки? Чудя се аз дали да не сменям вече коша за новородено с лятната версия, все още не седим стабилно, но на госпожицата и е скучно вече да лежи само и нищо да не вижда. 🙄

# 656
Здравейте!
Планирам от следващата седмица да сменя кошовете, но чакам да ни мине консултацията с ортопед. Не ме питайте защо, нямам логичен отговор. 🤭 Аз също смятам, че на малката ѝ е скучно само да гледа клоните и небето ..

# 657
Ние от една седмица сме с летния. Той си е полегнал доста, не я слагам на седналата позиция и мисля, че си е добре.

# 658
О, смених коша преди половин месец. Не можех да излизам с нея в дълбокият кош, ако не е заспала. Два пъти се наложи да я държа в мен и да бутам празната количка и това беше. Нашият летен кош има изцяло легнало положение та я държа в него и понякога в полуседналото.

# 659
И ние сме вече с него, като вчера махнах и зимния чувал, който е към него. Беше 20 градуса. От скоро взехме и ергономична раница, много е удобно с нея!

Общи условия

Активация на акаунт