❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 22 088
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм ползвала с каката почти всичко. Май най-добре ѝ понесе wooden spoon. От A-derma се обрина си спомням. Но тя е с по-тъмна кожа и не ми беше толкова драма с нея. Сега бебето е с много бяла и чувствителна кожа и ще видя кое ще ѝ понесе. Ние още януари минахме на лятна количка направо, останала от каката. Тя е с нацяло легнало положение и с дълбок хубав сенник. Със зимен чувал нямаше никакъв проблем. Надигала съм я леко, когато не спи и беше много доволна. Даже другата количка вече я продадох. Започвам да разчиствам неща, които вече няма да се ползват.
Продължаваме да имаме обаче драма със храненето. Беше болна с бронхиолит, на инхалации с пулмикорт и вентолин. Отказваше даже и мляко да пие 1-2 дни. Тогава спрях пюретата, поне мляко да пие. Започнах да връщам пюрета и каши, но тя продължава да изяжда само по 50-60 гр и не иска повече. Голяма мъка ми е. Не знам как ще я караме така. Вече е на 6++, а захранването въобще не върви. Пробвам и домашни и купешки пюрета. С месо, с жълтък, чисти. Няма и няма.

# 676
Дай й време. Антонио като беше болен с RSV нищо не ядеше също. Ни мляко, ни пюрета. После като оздравя известно време също не ядеше.

# 677
Чакам си я. Нямам друг избор 😁
Поне млякото започна да го пие отново. Та поеме все някаква храна. Сега изяде 65гр пюре и я оставих да се маже с остатъка. Не иска да я храня, а посяга към пюрето и лъжицата, та ще влиза след малко под душа със стола и дрехите 😂

# 678
И аз мисля да заложа на Wooden spoon за първа проба за слънцезащита.
 С храненето сме на приливи и отливи, както с всичко останало. Аха си бях помислила, че имаме някакъв режим и хоп, за 3 дни всичко се промени заради скок в растежа според калкулаторите. Simple Smile
Гледам да го давам по-лежерно, но в дните с натрупана умора и малко сън ми е трудно и все си мисля, че нещо не съм направила, както трябва, а съм напълно наясно, че няма как да се гледаме по книга.. Мрън.

# 679
И наща мома не е по яденето особено. Изредила съм всички видове зеленчукови пюрета вече и така и не открих нещо, което да й е фаворит и да го харесва според моите разбирания. (Може би пащърнака и белия морков) Разбрах поне, че явно спанак и картофи не е нейното, чак тръгна да връща едно пюре на Холе. Sweat Smile Яде по не повече от 120-130мл. (Захранвам я месец и нещо) От седмица вкарвам и месото като започнах с пуешкото с големи надежди, че нещата ще се подобрят, уви нищо подобно днес даже изяде едва 50мл.
Дайте идеи за хубави комбинации от готовите пюрета?
Вече се чудя еднорози ли са децата, които обичат да ядат зеленчукови пюрета или просто моето се очертава злоядо..Thinking

# 680
Моето яде по 180-190. Повече не съм пробвала да му давам. Но не яде много спокойно. Някой път пускам да слуша любимата му песен. Поврънква докато яде, но защо точно си нямам представа. Тиквички не обича и предния ден изяде 60гр и се разрева истерично ,та дадох мляко. Бяткото ми ядене толкова лакому и с апетит, но при него не е така. Ама винаги си казвам,че може и по-зле. 😁🤭
Вчера пробвах каша да му дам за сз. Първите петдесетина грама ги яде много ентусиазиран и с апетит, след малко се загледа някъде известно време и пак ревна истерично и приключихме.
Но за мляко е много лаком пие 3пъти х 190мл , обяд пюре и през нощта/рано сутринта 150, но започна да ми се буди още в 2-3 часа и пак да иска мляко. Вашите по колко пият?

# 681
Моят яде мляко по 180 вода с 6 лъжички и усещам, че иска още, но това ми се вижда много. Има 6 храненията, като едно от тях е през нощта. Педиатърката ми си мисли, че яде 150 както ни е казала. 😀 Той просто е много лаком, пюре си изяжда 120-130 без проблем и плаче за мляко. Докато не въведа жълтък и месо мисля да му допълвам с мляко дори 30мл. Колко е нормалното количество пюре за 5 месечно бебе? Според педиатърката е 120-130, колкото малко бурканче, но аз вече не я слушам нея и събирам други мнения. Според нея мога да заместя само със зеленчуково пюре обяда. На схемата на хип също пише 100-130
За сега сме въвели едва 4 зеленчука, но независимо от съотношението всичко яде, даже плаче, че бавно му давам, прасенце малко. Като му дадох за проба само чист картоф се сгади, но продължи да яде. 😀😀
А пък водата я пие като мляко, може да изпие цяло шише.

# 682
4 пъти на ден ядат, 180 с 6 лъжици, само вечерното е 210 със 7 лъжици. На обяд ядат по около 170-80 пюре и следобяд каша с плод, пак толкоз.

# 683
  • Sofia
4 пъти на ден ядат, 180 с 6 лъжици, само вечерното е 210 със 7 лъжици. На обяд ядат по около 170-80 пюре и следобяд каша с плод, пак толкоз.

Марти т.е сутрин сте на мляко, наобяд пюре, следобед каша и вечер мляко, така ли? Откога сте на 4 хранения?

# 684
Здравейте и от нас. При нас с пюретата върви чудесно пу пу 😅 Всички зеленчуци вкарах, но и ние тиквички под всякаква комбинация отказваме. Моята душичка изяжда по 180-190гр пюре за обяд и от два дни сме с каша за следобедно, но още се учим и двете кое как 😂 за млякото сме на 180 с 6 лъжици като общо имаме 5 хранения. Определено не усещам да е гладна, но то ще си каже във времето 😂
По темата със слушането на ЛЛ - много отдавна спрях да я слушам, сигурно още нямаше 5 зеленчука да съм вкарала ако я слушах 😂.
За хубави комбинации на пюрета поне това, което ние харесваме са на babybio тиква с морков и ориз, holle - морков, картоф, пащърнак, спанак и праз лук (дами вярвайте ми не очаквах това дете да се влюби в тази комбинация 😂😂). Днес си направих аз една комбинация - тиква, сладък картоф и пащърнак като отново се одобри. Общо взето станах химик в бъркането на измислени комбота 😂. Все още търся някое с броколи или карфиол, което да ни се понрави, защото като еднокомпонентни просто миришат ужасяващо. Проветрявах 1 час след въвеждането на карфиола. А за водата няма да коментирам - любима ни е 😅 аз съм от майките, които от ден 1 си и давам вода и до сега си е точно като мен, направо си я търси.

Днес бяхме на консултация и вече сме големи - 8,500 кг на 70 см. Дадоха ни направление за кръв и урина и сега съм в маене за урината. Знам, че има колектори, но по-скоро ми е нужен късмет да уцеля момента 😅 При мамите, които е минало това, особено с момиченца, моля споделете опит и съвети

# 685
  • Sofia
От месните пюрета ми харесва пуйката на Гербер - мирише страхотно и няма добавки. Давам го в комбинация с зеленчуково. Моя бебо много харесва пащърнак и бял морков - на Хип. Плазмон купих наскоро - плодовите са добри, но месните са пълни с нишестета.

# 686
Вафличка, точно така. От много време са на 4 хранения, сами си го направиха така.
За готови пюрета не мога да помогна, правя ги сама,само месни заготовки взимам.
Моите вода не пият, ама тя и каката не пиеше до късно.

# 687
Моята девойка много харесва тиквички и повечето зеленчуци до този момент ги вкарах именно с тях.
Аз също правя пюретата, от месните пилешко и пуешко ще купувам месо и ще правя аз, но от другите ще ползвам заготовки.

# 688
Аз от 1-2 седмици търся от къде да си купя домашно пиле и заек ии греда.. ние сме още в болницата, чак днес започа да се подобрява и захранването ще го започваме от 0 като се възстанови.

# 689
Азалия как сте? Какво доведе до болница? Надявам се бебка бързо да се възстанови 💗
При нас баткото от нд е с отвратителен вирус с кашлица и едва днес е една идея по-добре. За съжаление бебето започна сега да кашля и съм много притеснена как ще го лекуваме

Общи условия

Активация на акаунт