❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 094
  • 783
  •   1
Отговори
# 765
Азалия, радвам се че ти е допаднал. Надявам се чата да ти казал, че за да видиш дали нещо работи или не трябва да го поддържаш 5-8 дни. От първия - втория рядко се получават нещата. Това повечето консултати по семинари го казват пък и на мен ми го даде като съвет още първия път като му писах за проблема с истеричния рев за нощен сън. Оказа се преуморена, не както си мислех аз не-достатъчно уморена Satisfied Аз изхождах от факта, че последният ни интервал не е особено активен - повече седи или е гушната я у баба си, я у дядо си, но явно активността през деня ни е достатъчно. Въпреки, че имам по 30 минути ЗВБ хранене, което пак си седнала в стол. Та с чата ми предложи ритуал, с който да се успокои след банята, понеже много се кефи и въобще не ѝ е до сън след нея. Сега масажа ни е след банята, после четем книжката (че иначе само тя не стигаше) и чак тогава в леглото. Ако е много ревлива малко водичка успокоява нещата.

ПС. Данито е на АМ и не се буди през нощта, но мисля, че за кърмените бебета е ок 1-2 пъти не вечер да се будят за хранене. Като май след 9-я месец е хубаво да само по 1 път максимум. (Това съм го слушала пак в някой семеинар и не твърдя че е вярно на 100%)

# 766
И при нас чата ни каза, че май се преуморяваме с последния интервал, нищо, че заспиваше лесно. Вчера беше тотално мазало, че бяхме на нефролог. Буквално имахме 4 дремки .. и нощта не ни беше най-хубавата, но каквото такова. Мамите минали първото зъбоникнене споделете моля какво да очаквам. Не знам свързано ли е с това, но вчера и днес ми отказва доста мляко .. едва правим 600мл за денонощие .. уж е гладна и изяжда 120-150 и почва една борба и все не стигаме до край. Зъбчета май две в едно вадим и съм в чудо вече ..

# 767
Със зъбите всяко бебче е индивидуално. Големия ми син изкарваше всеки зъб с висока температура, поне 2 седмици рев и адски мъки. Приятелка сутрин като станеше, установяваше ново зъбче на нейното бебе…
Сега не знам как ще е, ама май вече я мъчат и не е от най-спокойните. Мен ме спасяваха осадент пилули, дентинокс и камилия. Похвалиха ми капките на Мама натура, имате ли опит с тях?
Миналата нощ беше мноого тегава при нас, през 1 час се будеше с рев малката.. 6 часа нощен сън със 7 събуждания. Дано дано да е някакъв период и да мине бързо.
Иначее много внимавам с последния интервал, да не е преуморена, снощи даже беше спокойна, та прочетохме една книжка. Отделно първия час и нещо след заспиване за нощен сън през 10-15 минути приревава и трябва да я успокоявам. Преди поне след това заспиваше за 2-3-4 часа, сега няма братче…

# 768
Моя Матео както спеше супер от няколко дни започна да се мята и приревава през нощта.
Пробиха му долните два зъба, освен да са почнали горните, не знам..

# 769
Когато пробиваха двата долни зъба(един след друг с 2 седмици разлика) Тервел беше сравнително кисел, за дете което ппц се заиграва нищо не му харесваше, имаше много слюнка и слагаше всичко в устата( повече от ппц ) . Не е вдигал температура, за нощите не мога да кажа нещо кой знае колко необичайно, защото той ппц си се пробужда по няколко пъти, без да будува. От няколко дни пак е така и се чудя дали не са тръгнали следващите. Друго различно е, че през деня е доста сънлив. Издържа много по-малко буден и иска повече дневен сън. Не знам дали е свързано със зъбите, но така ви навързвам нещата.

# 770
Здравейте отново от нас! Официално сме горди собственици на 2 нови зъбчета наведнъж 😅😅 буквално избиха за 3 дни и се надявам все занапред да е така пу пу 😂 вече сме 8,850 на 71 см и май май ще започваме да лазим. Надявам се всички сте здравички и вие и мъниците! Поздрави от ветровит Пловдив 😂

# 771
Честити зъбки! Хайде сега и другите така неусетно да излязат!
Има ли бебоци на две дремки?
Чатчо много усилено ме увещава да минавам малката на две дремки, но ме притеснява да не объркам и без това лошия нощен сън.. или това би го подобрило.. не знам какво да правя..
Иначе пропълзя и седна стабилно миналаъа седмица, според мен това също оказва влияние на бурните нощи. И е 8 кг вече 😌

# 772
Матео също има две зъбчета. Антонио нито едно.
Тони сяда сам от легнало положение и лази много бързо, но неправилно. Важното е, че е бърз. Grinning Матео също се пробва да седне сам, но за момента го домързява и се отказва. Лази само, ако иска да достигне нещо, иначе не си дава зор Grinning но стои прав и като се хване за ръцете ми се изправя. Предполагам още не е схванал, че може да се изправи, държейки се за нещо друго.

# 773
  • Sofia
Ние ходихме на педиатър и ни прати на физиотерапевт. Лекарката установи т.нар крива шия и назначава физиотерапия която по НЗОК е 5 дни и доколкото разбирам не е достатъчна. Не се изправя сам - ако го хвана за ръце се изправя без проблем. Обсъдихме, че е роден в края на 8 месец, но въпреки това твърди, че трябва да прави опити да се изправя сам. Някой знае ли къде е най-добре да ходим на физиотерапия сред дните по НЗОК -ясно е, че ще е платена, но ми трябва добър специалист.

# 774
Да се изправя сам ли?
Стига, те някои родени на термин не се изправят сами на 8 месеца, че и не седят стабилно.
Моите също са родени в 34та седмица, за момента Лл каза, че добре се развиват.

# 775
  • Sofia
Да се изправя сам ли?
Стига, те някои родени на термин не се изправят сами на 8 месеца, че и не седят стабилно.
Моите също са родени в 34та седмица, за момента Лл каза, че добре се развиват.

В 34-та е роден и каза, че трябвало сам да се опитва да сяда. Не знам как ще стане това при недоносено.

# 776
Моя единия сяда сам, другия още не е схванал точно как стават нещата. Според мен нещо ви форсира лекарката.

# 777
Aма на крака ли да става сам?!
То направо да го пускаш първи клас.
Наистина някои педиатри говорят наизуст.. ако смята, че има проблем да ви насочи към специалист.
Майка ми твърди, че съм проходила на 9 месеца. Това ми звучи невероятно, особено като знам сина ми как се клатушкаше тогава. Но нали казват, че момичетата се развивали по-бързо. Интересно ми е дали в действителност ще проходи сега малката по-рано. До тук са им 1:1 milestones

# 778
Браво за зъбчетата ,все така бързо и лесно да излизат! При нас са 2 от 5м, според лл горните са надути, но аз не виждам за момента да го мъчат.
Моето момче е на 2 дремки от 7м. Като преди вечерния сън паузата му е много голяма - 4ч- 4:30м. НО е доста по-спокоен и щастлив ,за разлика когато спеше 3пъти. Тогава след 3тата дрямка до вечерния сън, тези 2 часа бяха кошмарни, нон стоп мрънкаше.
Със сополи е пак от мин пт, от къде дойдоха идея нямам. И до мин ден бяха почти минали, но от вчера пак му е пълен носа. Направо ми писна, някой нещо да препоръча?
За крива шия перпоръка къде да се ходи не мога да дам, защото не съм от София. Големия ми син си държеше главата леко настрани, не знам дали е едно и също с това, което има твоето дете. Ние посещавахме физиотерапия може би месец, но беше по здравна каса.
И аз смятам ,че е по-скоро изключение на 6-7м да се изправят ,седят, лазят съдейки по голямото ми дете. Това малкото е фурия,  то лази от 6м , а като навърши 7 започна да седи стабилно и да се изправя по мебелите. Та към днешна дата си е разбил главата сто пъти вече и не мога да го опазя, нон стоп е покатерен някъде, изправя се дърпа неща ,падат по него...едвам смогвам, не знам като проходи 😁 аз съм проходила на 10м според майка ми, което ми се виждаше нереалистично, но виждайки малкия явно е напълно възможно 😁
Китана дали ще направи нова тема,че тук май ще ни заключат.

# 779
И аз съм проходила на 9 месеца, но съм държана само в проходилка. То какво друго да правя? Grinning преди е било различно, не са ни оставяли така по земята.
За момчетата и момичетата според мен не е вярно. Имам приятелка, нейното момче проходи на 10 месеца, на година и половина говореше като голям човек, с цели, сложни изречения. Има момичета прохождат на по година и 2-3 месеца. До дете си е.
Аз не мога да направя съпоставка,защото нашата кака също пролази и започна да се изправя рано, но сякаш е по - скоро изключение. А и тези са недоносени, сравнявам ги, въпреки че знам, че не бива.

Общи условия

Активация на акаунт