❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 685
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
Аз за момента мисля да започна февруари, когато ще са на 6 реални и 5 коригирани. С пюрета ще е този път, ама да видим.

# 151
Относно захранването ще гледам с кърменето поне до 4тия месец да успея идеално ще е до 6ти, но кърмата ми идва точно..на моменти имам чувството, че не й стига, но ще видим. На 2ри сме на преглед за 2рия месец. Първия беше наддала 1400гр така че сега не се притеснявам толкова. Но май от новата година ще трябва да почна да чета за захранването.

# 152
Нашата девойка имаше доста пъпки плюс веднъж червена нишка в акото.. Та спрях млечните, смених козметиката (Avene Exomega) и кожата се изчисти постепенно. Не съм сигурна дали има пряка връзка, защото наистина изчезна постепенно обрива. Не съм се консултирала с дерматолог. Общо взето на моя глава си правя експерименти, но ще коментирам с педито следващата седмица, когато сме на консултация по график.
За Коледа може би ще изберем нещо символично по-скоро за наш кеф. Blush
Захранването е нещото, което ме плаши малко. Купих тиква, за да замразя. Също така видях в ДМ био пюре от тиква (съдържа само тиква и вода) и май ще купя няколко бурканчета. Мисля да започна с нея, защото знам, че е един от много добрите избори, защото в сладка, но определено трябва да прочета повече по темата. В тази връзка мамите с опит, моля да ми препоръчате книги  или профили в инстаграм/фб, които биха били полезни по темата.

# 153
Маги Пашова мога да препоръчам аз.

# 154
Ами аз каката съм я захранвала по ЗВБ,та опит с пюрета и хранене на бебета нямам.
Сега заради анемиите им, а и това, че са недоносени, не мисля, че ще ми се получи метода. Ще започна с пюрета на първо време, пък нататък ще видим.
Каката ми е с атопичен дерматит, в 95-6 % от случаите се касае за АБКМ.

# 155
Набелязала съм книгата ѝ, да. Благодаря! Blush

Маги Пашова мога да препоръчам аз.

# 156
И на мен ЗВБ ми харесва като метод и бих го приложила, но може би първия месец аз бих я хранила. Някак си не мисля, че в началото ще станат нещата тя сама да си хапва, въпреки че си обича храната. Ще видим 😀

# 157
Покрай мен има доста хора избрали ЗВБ. Аз също мисля да съм с този метод. Ключовото е че там много бавно се заместват хранения. Даваш на бебето да опитва различни храни, но изцяло заместване може и до година и половина да се точи. Та много зависи дали имате в семейството тая гъвкавост или детето трябва да започне ясла възможно най-скоро.

# 158
Нашата педиатърка ме предупреди, че в 95% АБКМ е съпроводено с атопия при бебетата. Това във връзка с нашия случай с непоносимостта към млечния протеин. За момента кожата й е добре 🙏🏼
Каката започнах захранване към 5я месец. Захраних я с пюрета в началото и малко на по-късен етап включих и някакъв вид ЗВБ, но не класическия. Просто исках да свиква и с непюрирана храна. Сега смятам да процедирам по същия начин. Правих опити да приготвям аз пюретата в някакъв момент, но бързо ми мина ентусиазма.

# 159
Джелато,метода е страхотен, няма да сбъркаш. Аз съм страшно доволна. Каката на година ядеше супа сама с лъжица, до ден днешен е кажи - речи всеядна, много обича да опитва нови неща и най - важното за мен е, че се запознават с истинския вид на храната.

# 160
И аз съм се насочила съм ЗВБ. Ще обменяме опит ☺. На мен много ми харесва децата да се учат да правят нещата самички и да са по-независими. Надявам се да ни се получат нещата, тя си ми е лакомничка още от сега 🥰. И много обича да ме гледа как ям 🤣

# 161
Китана, малкия също е с атопичен дерматит.. започна да се лющи около веждите, после суха кожа на сгъвките, на колената и да се зачервява от крема, с който го мажа след баня. Онзи ден бяхме на гастро заради тих рефлукс и тя обърна внимание на обрива и веднага заключи, че може би е АБКМ и ми направи хранителен режим - без млечни, яйца, ядки и всякакви алергени. Кофти режим е, ама ще свиквам някак 🤷🏻♀ взех а-дерма екзомега и съм много доволна, за 3 дни почти му се оправи кожата (но ние бързо го хванахме май, защото още не беше много зле положението)
Също от познати разбрах, че трябва и перилния препарат да е изчистен, без аромати

# 162
Не знам  при нас дали е АД, дерматоложката не каза такова нещо. Подозренията ни бяха, че по-скоро е контактен такъв от претриване на зоната на коленете отгоре от дрехи с копчета в тази част. Доста снимки разгледах из нета такова като нашето не видях Sweat Smile Интересното е, че изчезна на другия ден след като я намазах, спрях и да слагам дрехи с копчета и ципове в зоната. Тъпо от моя страна беше, че не го коментирах с педиатърката, защото я питах само за другото нещо толкова се бях ошашкала, че
изобщо не се сетих, а сме на консултация чак на 11ти. Като цяло съм ограничила млечните ама тая диета ми се струва почти невъзможна, то не може нищо сладко да си хапне човек навсякъде има сухо мляко. Sweat Smile. Очевидно не се препоръчва и с ядкови да се заместят млеката.. решила съм да наблюдавам за сега.

# 163
Не знам  при нас дали е АД, дерматоложката не каза такова нещо. Подозренията ни бяха, че по-скоро е контактен такъв от претриване на зоната на коленете отгоре от дрехи с копчета в тази част. Доста снимки разгледах из нета такова като нашето не видях Sweat Smile Интересното е, че изчезна на другия ден след като я намазах, спрях и да слагам дрехи с копчета и ципове в зоната. Тъпо от моя страна беше, че не го коментирах с педиатърката, защото я питах само за другото нещо толкова се бях ошашкала, че
изобщо не се сетих, а сме на консултация чак на 11ти. Като цяло съм ограничила млечните ама тая диета ми се струва почти невъзможна, то не може нищо сладко да си хапне човек навсякъде има сухо мляко. Sweat Smile. Очевидно не се препоръчва и с ядкови да се заместят млеката.. решила съм да наблюдавам за сега.

Аз си взех овесено мляко, става и кокосово.
Сладко може със захар, но без шоколадови неща, аз си правя веган нещица със захар, фурми и т.н. (Фурмите даже увеличават кърмата). То какао и без това не е хубаво повреме на кърмене, че намалявала кърмата от него, а и превъзбужда децата. Протеин си взех грахов, може и оризов. Ядки според лекарката може, но до 8 на ден. Като цяло има варианти, но не е лесно, наистина 😅 (п.с. да живее chatGPT, много ми помага с режима)

# 164
Нашата щерка беше 3 години на такава диета. Найс, а? Grinning
Момичета, във вторник биха Хексацима на момчетата. От четвъртък Антонио ака на всяко хранене (акат 2 пъти на ден обикновено), по - рядко е и има слуз. Четох листовката на ваксината, напълно вероятно е да е от нея. Някое друго дете с такава реакция?

Общи условия

Активация на акаунт