Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 583
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 065
Бриа, аз пих по принуда глюкофаж 3-4 месеца. Грам не отслабнах. Не че съм искала, но ендото рече, че ще сваля. Проблемът на това хапче, извън всички ползи и вреди е, че се пие заедно с ядене. Пиех го вечер и задължително вечеря, дори да не съм много гладна. За късното ядене е права, гледай да се наядеш стабилно по-рано и не прихапвай после. Ама на теб ти се яде, защото ти е нискокалорично храненето. Спортът оправя мускули, вае тяло, но вдига апетита и не е много за отслабване. Пиша само от личен опит. Била съм активна спортистка, не можеше да ми щипне някой бутчето, корава като скала, ама и кила си имах. Една такава , масивна Blush

# 1 066
Бриа, според мен проблемът при теб е малкото количество храна. Не знам с какво и с какви количества си се хранила в това време, докато те нямаше в темата и си качила килограми. Забелязала съм, че твоите порции винаги са малки и според мен точно там ти е грешката. Отделно са и нискомазнинни. Мисля си, че като ядеш малки порции и ходиш на спорт, малкото храна, която поемаш автоматично минава в режим складиране. Увеличи количествата храна /режимна естествено/, вдигни полезните мазнини и продължавай със спорта. Подписвам се с две ръце, че за месец ще си поне 3 кг надолу. И никакво хапче не ти трябва!

# 1 067
Не е в количеството храна, а че след хранене продължавам с други неща 😁
Пуканки, кремчета, плодове, бира ...
Просто спрях режима резултата е + 9 кила
Да - 3 кг ако спря храненето посред нощите ...

# 1 068
Е тогава какво мрънкаш? Оправи си храненето вместо да драпаш за хапчета. До колкото разбирам си отдавна участник в темата.
Да подчертая, че го казвам го с най-добри чувства, че виждам че звучи леко грубо.

И аз да помрънкам, от маскарпонето ми излизат пъпки. Дали е от самото маскарпоне или от какаото, което бухам вътре не знам, но ще трябва да огранича този десерт. За съжаление нещо с млечните не се разбирам изобщо и особено в последно време.

# 1 069
В такъв случай, това обяснява  нещата. Просто трябва да се върнеш към режим. На първо време, когато ти пригладнее по нощите, просто изяж още една пържола, не пуканки и кремче.
То и аз ако се върна на старото си хранене с картофи, веднага ще съм 5 + кила за месец...

# 1 070
Ей тъй де мрънкам си 😁🤣 Както казва Елора да спирам да мрънкам ами да почвам режима. 😁⚡⚡⚡

Ако имаш непоносимост от млечни ( лактоза) да може да пъпчасваш от млечните.

# 1 071
Там е работата, че не знам да имам, поне никога не съм изследвала такава възможност.
Аз като цяло не ям много млечни. Основно кашкавал и сметана, с които генерално няма драми, освен ако не прекаля, но тогава са проблеми с червата. Мислех, че с маскарпонето ще ми се отвори парашута, но не би Satisfied Не очаквах пъпки де. Не ми бяха излизали от години.

# 1 072
Пусни едно изследване в Геника и, ще ти просветне имаш ли нямаш ли то е хубаво да знаеш за себе си.
И аз обичам маскарпоне, моцарела , всякакви млека 🥰

# 1 073
  • В центъра на моретата
Моцарелата и чедъра  са с малко ВГХ. Маскарпонето, обаче си има. При нас е само по изключение консумацията му.
Преди доста време се коментираше за киселото зеле - влияе ли на ЩЖ. Току що прочетох. че не само прясното, но и киселото зеле оказва влияние.

# 1 074
Там е работата, че не знам да имам, поне никога не съм изследвала такава възможност.
Аз като цяло не ям много млечни. Основно кашкавал и сметана, с които генерално няма драми, освен ако не прекаля, но тогава са проблеми с червата. Мислех, че с маскарпонето ще ми се отвори парашута, но не би Satisfied Не очаквах пъпки де. Не ми бяха излизали от години.
Ами махни го изцяло за някое време и после пробвай пак, ама нека мине време първо. То ще си покаже. Или първо махни само какаото в него и вижкак ще е... ти като едно нещо от само две съставки си "набедила", поне лесно ще ги изпробваш една по една.
То въпросът е и дали точно лактозата те бърка или протеинаът в млякото.

Бриа, според мен също се цакаш сама с малко ядене и то бедно на мазнини... е как да си заситена и да не те влече все към хладилника? Нали знаеш какво обичаме да казваме тук, те вече ти го и казаха де - наяж се с пържоли да не си мислиш за глупости Grinning Кремчетата и бирата не ги коментирам, аз също обичам бира, много обичам... обаче не си я позволявам често, въпреки че не гоня перфектни мерки. Няма как да я пия често и да ми е добре, трябва едното да си избера. Тъжна история, ама... това е положението. То ще ми е много вкусно на устата там за час-два докато лоча бирата. Ако ме видиш как примлясквам лиги докато го пиша това... Ама после колко време ще ходя гладна и нервна, предполагам че ви е ясно, отиде един цял ден след това Grinning
И що за приказка е това - след ядене ям други неща. То пак е ядене... та само си мислиш че на вечерята ядеш малко, а то те води до изяждане на глупости накрая. Това съм го гледала много пъти - орязана порция, ранна вечеря щото нали не е хубаво късно... и ела да видиш после какво прави вечерта пред телевизора. Щото е гладна, естествено. И аз бих била. Голям страх това жените, да седнат да се наядат стабилно, аман значи. Който я е измислил тая глупост жените да ядат по малко - ако го разберем кой е, ще го сърби отзад до второ пришествие Grinning

Заек, аз бях дето се чудех за зелевите като ферментират дали още са гоитрогенни, благодаря.

# 1 075
Дам, спряла съм го откакто се усетих, че якакви злодейки от нищото се появиха. То без какао не е вкусно Satisfied
По-лесно ще ми е да махна всичко.
Иначе това което взимам е на Лидъл и е с 2,5г вх на 100г без добавки. Изобщо не е ВВ

# 1 076
Брия,
кое изследване в Геника имаш предвид?

# 1 077
Здравейте момичета, извинявам се, че така скачам в темата, но ендото ми предписа глюкофаж за няколко месеца, понеже правим опити и обременяването с глюкоза показа доста високи стойности на 60 мин.
Пия Глюкофаж XR 750 mg  от около 10 дни, винаги вечер с храна, нямам никакви странични ефекти. Чудя се обаче, ако изпия една чаша вино, ще има ли проблем? Като цяло не пия, но отвреме навреме си позволявам по една чаша вино. Сега с тоя глюкофаж не знам дали може.

# 1 078
Брия,
кое изследване в Геника имаш предвид?
Има изследване на лактозна непоносимост и казеин.

Алкохола не е препоръчителен при инсулинова резистентност - бира, вино, водка най - добре е без тях особено щом правите бебе.

# 1 079
Брия, оправи си храната.
Бедно ядене, малко ядене, че и бедно на мазнини и точно това те кара в голяма степен да посягаш.
Хапчето няма да ти помогне по-никакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт