Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 579
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 285
Нати, ако направиш крокмач, ще те призная Blush
Да си призная честно, не бях и чувала за такъв продукт до събота. Нали ходихме на екскурзия. До Луковит. Там било популярно. Ядохме в една винарна и успяхме да си купим по един буркан 700 мл, мислех, че е като катъка, а то се оказа адски солено това Weary
Сега ще си набавям зеленчуци да го обърквам, защото хем е кисело, хем е солено, хем е някакво мазньочно.
Много му се радвах, мислех, че е голям трофей Joy
https://slowtours.bg/krokmach-mitichnoto-mlechno-yastie-ot-balgarskiya-sever/

Ето един линк, да не търсите. Бях забравила и как се казва, то на буркана пише Домати Laughing

# 286
Дойде време за отчет при мен. За 9 месеца отслабнах 12 кг и достигнах нормалното си тегло и обиколки. Сега обаче не искам да отслабвам повече... Чудя се ако продължа в тоя дух дали отслабването ще спре някога и как да го балансирам.
Спира, спира отслабването. Не съм чула някой да е изчезнал до сега. Само че зависи какво имаш предвид под отслабване. Кантара е едно, как изглежда тялото съвсем друго.

# 287
steli4ka, напротив, ако ще ядеш ориз, по-добре пълнозърнест.
Предвид, че сме с метаболитни проблеми.
Имам позната шашава като мен си  е проследявала в лаборатории храни.
И е тествала ориз - бял и пълнозърнест.
Стойностите на кз и инсулин след пълнозърнест са много по-различни и хубави от белия.
Та е ясно, пектини, фибри, витамини, минерали, абе всякакви нутриенти, нещо което липсва на белия.
То ако четем и вярваме на всяка статия, трябва да спрем да ядем въобще.
И да не дишаме, че и въздуха е вреден.
За отслабването - изчисти си тялото от излишни сланини. Ако имаш такива.
Включвай силови тренировки за мускул.
Изграждането на мускул не е за красота, разберете го  това.

# 288
Аа, Тайс, за такова нещо колкото овце имам, толкова и други условия, за желание да се занимая пък съвсем Grinning
Аз катък се бях пробвала преди години на село, обаче нещо не ми се получи хич. А още живо си спомням вкуса на домашния катък, с който ни черпеше колежка като студенти, нейната майка беше от каракачански род и правеше. Колко пъти ми писа и записва рецепти, не можах да го направя. А тоя вкус сигурно никога няма да го забравя, ей сега като пиша и ми се пълни устата със слюнка Grinning
Ама за туй Ройтери ще измисля аз нещо, дори и да не е точно сега.

# 289
Гущера се прибра огладнял от оризово мармаладените страни и тутакси на:

Че му омръзна от г*зове, пък били и пилешки:

Joy

# 290
Чикън асс и аС обожавам Laughing ма не сладки, а препечени на фраера със солчица...мммм...

# 291
  • Sofia
Привет, група!
Ендото ме похвали, че съм се вталила, не се зарадва, че съм ядяла тлъсто месо
Joy , пусна ми куп неща за изследване,  сред които инсулин, вит Д, липиден профил, кз и не помня какво още. А той помни всичко, което съм му казала преди 4 месеца, вкл. къде живея и какво работи мъжа ми. Joy
Докато чаках светофара видях мъж, който ми заприлича на наш Гущер, но си казах не може да е той, още скита из монголско. Сега виждам,  че се е завърнал. Grinning

# 292
Аз па дупета не ям. Joy

# 293
Тази животинска сметана,обикновената сметана за готвене ли била?Аз обиколих цял град да я търся и всички викат "нямаме" ...а я имат

# 294
Не знам, аз готварска сметана за готвене като разглеждам все виждам вътре растителни мазнини и не взимам.
Та ако се налага готвя със заквасена сметана.

# 295
Само в Lidl съм намерила животинска сметана за готвене, поне по състав е така. По другите магазини е с растителни мазнини в състава.

# 296
Тази животинска сметана,обикновената сметана за готвене ли била?Аз обиколих цял град да я търся и всички викат "нямаме" ...а я имат
Виж в Лидл и мисля че в Кауфланд имат аналогична - за готвене, за разбиване - гледаш състава в крайна сметка, да няма растителни мазнини. Тая в Лидл може да те подведе която е за разбиване заради картинките на кутиите, ама не е сладка. Това че е за разбиване просто показва че е достатъчно висока масленост, под 30% не се разбива. Тази за готвене тяхната също си е млечна сметана, просто по-ниска масленост и само за това става. Аз вземам от по-маслената за всичко, тя става за всичко.
Пълна простотия е да го наричат сметана другото, те и ако се загледаш по етикет ще ти пише че е продукт за разбиване или от сорта, то не е млечна сметана а растителни мазнини, че и хидрогенирани...

# 297
Взех  заквасена сметана,ще видя от Лидл като отида дали ще има и при нас.Че експериментирам да добавям някакви неща,че ми стана еднообразно само месо 5 дни...

# 298
В повечето магазини има животински, просто трябва да се четат етикетите. А салати не ядеш ли?

# 299
Турихте ли зелето? Аз нещо окъснях. Днес взех.

Общи условия

Активация на акаунт