Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 560
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 270
Stryper, и на мен авокадото Hass ми е любимо.💚
Натка, нали знаеш, че "Колкото повече, толкова повече" невинаги работи?😂

# 271
Така си е, като ме домързи да извадя везната и го претегля и сипвам на око, а пък хич не ми се свиди. За 1 чаша желе дето не е за пред хора, чак и да му се старая - слагай там, то колаген Joy
А пакетът е половин кило и като вземам от него все не ми изглежда че е много... Представям си ако бях си взела цяло кило от Метро Grinning

# 272
Феритина си заслужава да се изследва. Той показва запасите от желязо в тялото.

# 273
Пуснах сичко.136 кинта.

Питах има ли гликиран, тя вика не. Ама не и  казах слагай го, тя явно сама реши да си ми го  сложи като чу другите неща Joy
Викам и нося урина. Вика ми не ви е пусната. Викам, ама  каза, че е пуснала.
Вика ми - абе 5 лв е. Викам слагай и нея Grinning

# 274
Сменяй я веднага тази ендо. Тя какво ти е пуснала въобще? Тсх и  Ф 3, холестероли и глюкоза. Предполагам. Браво, браво. Всичко ще и стане ясно от тези показатели. Д 3 поне почерпи ли те 😀

И на мен ми предстои, но се надявам джипка да е по- щедра. Тя ми дава направление плюс ми пуска, каквото тя прецени. Профил и е любимо.

# 275
Таис, почерпи ме с Д.
Тя горката не знаела, че  по каса. Трябваше аз да я уведомя и вика, ще проверя.
Аз старите изследвания и показах.
Тя вика Д, нямало общо с щитовидната моля ти се, а инсулин не разбирала, защо съм си пуснал, защото и той не е от значение. Тук вече я захапах.
Трябваше да споря за почти всяко нещо и затова забравих и за желязото, държах листчето в ръката, ама тя така ме ядоса.

И нещо друго. Сега ми е любопитно колко ще е кз и инсулин.
В неделя от работата дадоха пилешко бутче с ориз. Обикновено хапвам протеина и ориза го хвърлям, рядко опитвам, не го правят ок.
Ама тоя път беше вкусен бре, а аз ориз рядко ям. И викам, я да си го изям.
На следващия ден бях послушна, не съм мерила кз, но и не съм усетила нещо да ми има. Единствено леко стомаха се разбунтува за половин час, ама щото не съм го готвила аз ориза.
А вчера майка ми някаква нова експирементална баница. Ние си я правим с обилно яйца, сирене, извара и мляко.
Ама много вкусна беше бре. Уж викам едно парче. Ама повече беше. Иначе вечерях режимно и после от лакомия още едно парче баница.
Нещо като зона, абе извратена зона.
Та ще видим кз и инсулин днес  как ще са.

# 276
То зависи и как прави баницата. Като знам аз и сестра ми по колко яйца слагаме, да се чудиш как не е заприличало на омлет Joy
В събота като се бяхме събрали и тя пак прави. Ами на 500г кори, сложи едно цяло кисело мляко, доволно сирене и 10 (десет) яйца. Вярно че сравнително дребни яйца бяха, но като си я познавам сигурно и L да  бяха пак толкова щеше да сложи. И масло, естествено.
Та, от тия кори да има не повече от 300-350 грама въглехидрат примерно. Сложи още малко от киселото мляко и там малко от сиренето. И сметни на пълна къща хора по колко въглехидрати има в едно парче и то комбинирано с протеинче сравнително прилично Grinning Естествено, не е за всеки ден, но не е парче такава баница най-страшното което може да изяде човек. Особено ако не гони стриктно кето и няма непоносимост към глутена.
Ориз и аз хапнах малко в неделя. Ама беше готвен в събота, ще го броя за устойчиво нишесте предимно... Виж торта като ми предложиха в неделя сутринта и вече теглих чертата Joy Поне са ми свикнали че сутрин не ща храна, мога да кажа ЧРД и без да ям точно това. Аз на топлата баница се намръщих и им казах да ми оставят парченце за после да опитам, че тортата ли ще им ям, още с кафето...

# 277
Елорка,
Според мен ще са добре. Ти отдавна си в ремисия. И си признай, че нарочно експериментираш Joy

Нали съм писала тук за сестра ми. Абсолютно здрав човек. Беше се нагългала с баница, и то от местната пекарна. От тях до нас са 5000 крачки. И беше дошла набързичко. Е, набодох я от любопитство, кз 4, и 7 ли беше, бе с четворка. Половин час след яко тъпкане.

За ориза, не знам. За мен той е враг номер едно. Вчера мм донесъл свинско с кисело зеле. Така си и пишеше на касовата бележка, и на етикета. Гледам го, някакво наситнено. Брей, много се престарали тези готвачи. А то, като отворих, и без цаките фиксирах ориза. Добре, че не опитах. Той ми спори. Не пишело. Не пишело, ама и на вас да ви снимам, ще го видите без зуум.
Затова си готвя и толкоз.

Аз също се стягам да ходя на контрола. Все си мисля, че след 3 години и половина режим, ще има някакъв бонус. От тиква ми ставаше чак лошо преди. Сега, една вечер излапах 2 парчета, на първи час кз беше 6, 2. А като знам преди колко страдах. Не че ще започна да я лапам, де. Както и ти няма да се захраниш с баници.

Хайде, да споделиш резултати после. Сигурна съм, че си пушка.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 10:30 от tays

# 278
Ориз и картофи ако толкова не могат да се избегнат, е хубаво да минат през охлаждане първо. В идеалния случай - от предния ден сготвени и съответно в хладилника. Нишестето в тях се променя и реално погледнато много малко от него се усвоява от нас, повечето отива за полезните бактерийки дето са съвсееем на края на пътя му през нас Grinning Пребиотик. Хората пари дават за такова отделно Grinning А на вкус разликата не е съществена.

# 279
Забравих да напиша, че си взех магнезиев бисглицинат , ей такъв.
https://remedium.bg/magneziy-bisglitsinat-tb-90br-mh-077572/p

Снощи за пръв път опитах с една капсула. Като го отворих, замириса шишето на нещо. Не неприятно, не развалено, на някаква свежест Rolling Eyes

Викам си, дали да не си напиша завещанието. Но ей ме, нищо ми Blush

Нати, то е така, но е в случай, че няма как да замениш. много съм се наплашила от ориза, нали на една почивка уж мусака с тиквички в гърненце, та и се бях разприказвала на масата с нашите приятели и погълнах , очевидно, токсично за мен количество, та на първи час глюкомерът показа нещо, клонящо към десетка, на втори-към тройка. Такива амплитуди не съм виждала.

Все смятам, че вече има още 2 години и половина оттогава, и колкото и бавно да се оправя този метаболиТ, е взел правилния курс Blush

# 280
Таис, не беше за експеримента, просто ми се хапваше Joy
Понякога и пиле с картофи дават, не ги ям, но има моменти са им много вкусни и ги омитам, но и като количество не слагат много картофи.
Ориз предпочитам да ям пълнозърнест, обаче няма как да седна да готвя шепичка ориз.
Майка ми готви неща с ориз и ям, но рядко. Но поне е пълнозърнест.
Но да, белия ориз е враг. То нищо хубаво няма в него.

Хубав е този магнезий. Аз малко по-евтино го намерих може би 35 кинта от Гален и честно казано ако набарам на промо,ще взема. Абе от Гален често правят яки промоции. Та и тях следя.
В ихерб няма от тази марка.
Честно казано имам усещането, че и на настроението влияе.
От него по 1 на ден приемам, но и 1 капсула цитрат.
Смених само местата. Цитрата ми е вече следобед, пък този глицинат вечер.

# 281
Еха, представям си какво ти е било от това лашкане на КЗ. Аз ако съм, сигурно ще приритам Grinning Напълно разбираемо като видиш ориз "да плюеш и да бягаш", както казваше баба ми.

А на мен последната ми щуротия дето ми е бръмнала е да пробвам мляко заквасено с L. Reuteri. Още не съм измислила тактиката как ще е, че то се кваси много дълго време а не като нормално кисело мляко там да го завиеш с едно одеалце и да не го мислиш Grinning А не съм убедена че искам да си купувам и уред за кисело мляко, но пък нещо не измислям без някаква джаджа как да стане. Обаче го мисля, още от преди месец дето ви казвах че ми отвяха шапката тия които успях да изгледам от тоя summit тогава.
Мислех че самите бактерии ще са проблемното ама то се правело с няколко таблетки пробиотик при първото квасене и после вече от него, обаче температура и то малко по-ниска като за нормално кисело мляко, но за дълго време... ще мисля нещо.

За пълнозърнестия ориз съм срещала противоречиви неща, честно казано. То вярно че фибри повече и незнамсикакво, обаче го има моментът и с яденето на семена на растения, всякакви. Повечето растения си произвеждат разни токсини като защитен механизъм - лектини, фитинова киселина и какво ли не. И основно в обвивката, естествено, то зорът е да се опазят от изяждане. Та специално за ориза съм срещала че пълнозърнестият поради тия неща не бил по-добре от бял ами напротив. И това с щипка сол де, щото най-често Дейв Аспрей съм виждала да ги приказва тия, а той си пада по гръмки изказвания. Но има логика.

# 282
Нати, затова боб, ориз, леща и други такива се киснат във вода.
За фитиновата е ясно. Знам го това, писали сме. Но срещнах инфо, че си има и полезни свойства фитиновата.
Колко е вярно и дали, не знам, не се доверявам на всеки клип.
Беше видео на Наско от нутризнание в тубата.
Симпатично  момче. Ама на моменти говори глупости.

# 283
Дойде време за отчет при мен. За 9 месеца отслабнах 12 кг и достигнах нормалното си тегло и обиколки. Сега обаче не искам да отслабвам повече... Чудя се ако продължа в тоя дух дали отслабването ще спре някога и как да го балансирам. Последните 3 месеца включих малко плодове в диетата си и от време на време малко бобови. Като не съм изследвала инсулин, не мога да преценя как се отразява, но определено не е като преди, дето от една ябълка и усещах как всичко се разбутва...
Предстои ми и на мен да правя пълни изследвания.
За ориза и аз бях чувала, че белия е за предпочитане. Ако идвал от Китай, пълнозърнестия бил пълен с арсен и др. тежки метали в обвивките. Та било по-добре от другаде фибрите да ги набавяш. Преди обичах ориз, но ето вкусовете се променят. Сега направо се чудя как съм го яла. Опитах го - гаден. Уви, картофите още са ми вкусни и ме съблазняват.

# 284
На никого не вярвам ако само той твърди нещо и никой друг не смята така, не и от раз Grinning Просто ми става повод аз вече да търся и да ровя за нещо. Като стигна до това нещо де, че те много станаха Grinning

Общи условия

Активация на акаунт