Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 24 850
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 30

Уж някъде из темите някой беше публикувал различните форми на магнезия, но като не събирам в папката всичкото полезно и сега питам.

Това намерих аз:

# 31
Имаше доста пояснения, не така конспектно, но и това е ориентир.
На мен като ми хрумне някоя глупост, и си питам в темата. Бързо ми минава.
Напоследък пия през ден по 400 мг, през ден по 200, иначе яко жулех по 400 мг.
Нищо не се случва при мен, поне външно. Дано машинките вътре се смазват правилно Blush

# 32
  • Sofia
Преядох с тънка вратна пържола и 400г салата от айсберг, авокадо и тиквено олио. Може би мазното дойде множко.
Дънките ми от скини станаха на прави. Joy
Баща ми още се изумява като види колко щедро си слагам масло,  но вече не се обажда,  защото кръвната картина и снагата ми опровергават вехтите му медицински теории за вредните животински мазнини.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 08:10 от Karen

# 33
Здравейте и от мен.Нова съм и нищо не ми е ясно,та да питам...откриха ми ИР и ми изписаха неоформин.Докторката каза,че като сваля килограмите ще се нормализира ИР.Тия хапчета за постоянно ли се пият,или се спират при нормализиране на нещата?
Ще ви следя,че и аз минавам на диета и спорт,и се надявам на бързо резултати и да нямаме здравословни проблеми,че не е готино.Успех на всички и се надявам да се хвалим само с положителни неща.

# 34
Ако си качиш резултатите можем да помогнем с повече съвети.
Понякога е по-добре човек, преди да пристъпи към лекарства, да опита само с режим. Спорт-зависи колко килограма трябва да се смъкват, да не стане изведнъж някоя травма.
И на мен ендото ми каза, че ще отслабна от глюкофажа, но аз от режима отслабнах. Глюкофаж пих 4-5 месеца и заради него трябваше и да вечерям, та не смъкнах и грам.
Отивай на първа страница и чети. Има задължителен клип за гледане.
Всичко е обратимо, но се иска истинска мотивация за оздравяване. И строг режим, поне първите 6 месеца.

# 35
Тайс, това пазя за магнезия:

Май от ФБ го свалих, не помня вече.

Борислава добре дошла! Задала си въпрос “на голо” и няма кой да ти отговори. Ако си чела темите назад, сигурно си обърнала внимание, че искаме определена информация за питащия. Та дай повече информация и чак тогава може да получиш разумен отговор.

# 36
Ако си качиш резултатите можем да помогнем с повече съвети.
Понякога е по-добре човек, преди да пристъпи към лекарства, да опита само с режим. Спорт-зависи колко килограма трябва да се смъкват, да не стане изведнъж някоя травма.
И на мен ендото ми каза, че ще отслабна от глюкофажа, но аз от режима отслабнах. Глюкофаж пих 4-5 месеца и заради него трябваше и да вечерям, та не смъкнах и грам.
Отивай на първа страница и чети. Има задължителен клип за гледане.
Всичко е обратимо, но се иска истинска мотивация за оздравяване. И строг режим, поне първите 6 месеца.
Борислава, добре дошла и от мен
Освен това написаното, започване на метформин и на спорт едновременно не винаги се получава особено добре... то пак зависи и за колко спорт говорим де. От метформина може и да не ти спори особено, може по-лесно да получаваш мускулна треска или просто да усещаш по-малко сила ако е за силови тренировки.
Определено чети, чети много.
Действително не даваш кой знае каква информация - нито какви са ти стойностите, нито изследвали ли сте за дефицити на витамини и какво ли не, нито за какъв вид диета става дума, че диета може много неща да значи.
Това че се надяваш на бързи резултати също може да ти изиграе лоша шега, за съжаление ИР се оправя с много промени в начина на живот, търпение и упорство. И после не се връщаш към начина на живот, който те е разболял, освен ако не искаш пак същия резултат да имаш.

# 37

Това ми е пускано само,имам да свалям 10 кг по думи на докторката,ама според мен са повече.170 висока,86 кг.Хич не ми се иска да ги пия тия хапчета,че гадни ми изглеждат.Със сигурност ще се стегна и минавам на диета(не да гладувам,а да се храня здравословно и без сладко,че от него ми е всичко)и спорт,няма как да не сваля,че до сега нито тренирах,нито се ограничавах.И на мен ми се иска да пробвах първо без лекарства,но не знам да не си направя по-голям проблем,че ендокриноложката хич не ми го даде като вариант да пробвам без лекарства...
Не съм ви чела на зад,та ще извинявате,че не давам много информация,но още не ми е ясно нищо,че от днес ми е установено всичко и тепърва ще чета и ще се информирам,ако има още някаква информация,с която да помогна казвайте.
П.п.Откриха ми и Хашимото .

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 16:39 от Борислава Илиева 754990

# 38
Здравейте Simple Smile

Записвам се и аз в темата. С ИР съм, изписаха ми глюкофаж ХР 1000, обаче ми се струва, че ми докарва стомашни неразположения.
Опитвам се да се храня по зоната. През деня уж успявам, но вечер ми е доста трудно. Не обичам плодове, но се насилвам да ги ям заради блоковете с въглехидрати. Трябва да се наритам да започна и някакъв спорт, обаче за това трябва да отделя и време Pensive и се чудя как да си пренаредя графика.

От изследванията на щитовидната, ФТ4 ми е ниско, но не било проблем според ендокриноложката. Може ли мнение?

Скрит текст:

# 39
Борислава, с уговорката, че не съм лекар и не зная доколко е безапелационна твоята лекарка, на твое място бих опитала на първо време само с режим и с поне 10 000 крачки на ден, това за 3 месеца. Лекарствата са най- лесни. Моята ендо е напълно съвместима с вижданията ми и ми изписа най-ниската доза глюкофаж, когато се разбра, че за 3 години на режим гликираният ми хемоглобин е 5,7.
Но понеже за 5 месеца спадна, а и инсулинът ми беше 5, ми каза, че мога да си го спра и да го започна пак, ако има нужда. Но това моята докторка. Не всички са склонни да се съобразяват с пациентите. Можеш с нея да съгласуваш да опиташ първо само на режим.
Но изключваш рязко всичко. Аз поне така направих. Минах на двуразово хранене, зор беше в началото, все прихапвах аз по старата метода, че по няколко пъти на ден, по малко, било добре. Махаш картофи, оршз, всякакъв хляб , плодове / на мен плодовете ми вдигат кз рязко, при други не е така/. Само мръвки , салати, риби, гъби и маслини, масло, животинска сметана, свинска мас, кокосово масло и зехтин.
Ако можеш да го направиш, опитай.

Попи, ние тук сме на ВМ НВХ, за зоната не знам. За мен такъв режим ще ме влоши.
Крачки поне, много движение след хранене. Ако сега си започнала глюкофажа и то направо на тази доза, е логично да ти е зле.

От щитовидни не разбирам, има тема във форума. Зная, че ТСХ е добре да е до 2. Оправяй ИР, другото може би ще се намести.

А, купете си глюкомер, за да видите кои храни как ви влияят.
И добавките от първа страница. Омега 3, магнезий, ако не ядете магданоз, има на таблетки и на сок.
Салати, много салати. Зеленчуци.

Аз много се бодях първите години, сега вече си знам.
Успех и добре дошли! Ще си помагаме взаимно кой с каквото може, ще сподели и опит.

# 40
Tays благодаря.Май ще отида до друга докторка да си пробвам късмета,че тази малко рязка беше,каквото и да пробвах да коментирам отговора беше" аз съм докторката,не ти" ,а имам горчив опит с доктори и на сляпо не се доверявам.През първата бременност бях с гестационен диабет и бях спряла сладкото,та бях свалила 2-3 кг само с диета,та знам,че не е непостижимо и ще гледам да намеря докторка,която да се навие да мина без лекарства,щом има такъв вариант...поне да опитам.Желязо бях пускала преди 1-2 месеца и ми беше ниско,та си взех да пия допълнително,че гледам на зад в темата,че е важен витамин.Кето диетата много ми допада,ще пускам по някоя рецепта,че имам на Таня Бейрииска книгата и вътре има хубави неща.Дано да ви бъда и аз от помощ.

# 41
Според мен седни и се запознай подробно с информацията в началото на темата, с години я събираме точно с тая цел. Ако нещо ти дойде в повече - питай, ще помагаме. Ако ти е малко - пак питай, ще даваме още Grinning
Но отдели време за това, информацията е много и не виждам кой лекар ще ти отдели толкова от времето си да те информира. Те са обучени като видят проблем да го решават с хапчета. Диета и да препоръчат - не се знае кой ще я спазва и кой не. Това си е от нас вече...

# 42
Ще изчета всичко после,само малкия да си легне,че като пищи не ми влиза нищо в главата.Погледнах от горе,от горе и видях доста полезни неща,та ще задълбоча после повече.Ако има време и предишната тема ще погледна,но просто ми трябваше малък тласък да не ги пия,че само по думите на докторката са ужас тия хапчета,та камо ли по думите на някой,който ги е пил.И ми трябваше малко подкрепа от някой,който се е сблъсквал с такъв проблем.И отново ви благодаря.

# 43
Те нещата които са като информация стоят събрани в първата публикация, няма смисъл за тях да се връщаш в предната тема. Най-много нещо да има добавено, но по-назад няма да намериш повече отколкото в първия пост на текущата.
За други дето са се сблъсквали с ИР - ето ни, много сме Grinning Не че сме всичките само тук, но и тук не сме никак малка тайфа събрани.
Дай си време, страшно много информация е и не винаги лесно смилаема. Пък и чак спешна работа нямаш, да стане всичко още днес, няколко дни няма да те объркат толкова на фона на всичкото време до сега.

# 44
Добре съм ви заварила в новата тема.
Радвам се на успехите и пътешествията, Дани вече е шестак, а така!

Влизам да ви питам нещо по същество. От три години си лопам магнезиев цитрат, но нещо четох в друга тема за глицината. Реших малко да сменя формата, защото не знам какво ми подобрява, не знам и как ми действа на клетъчното ниво. Но не ми подобрява съня, аз крампи нямам, но и съм си нервак, та не ми подобрява много и свръхвъзбудимостта, моето естествено агрегатно състояние.
Та си разглеждам разни други форми на магнезий / имам повечко време и ако кажете да го оползотворя по друг начин, ще го направя/, и намирам ето това нещо:
https://remedium.bg/troen-magneziev-kompleks-kaps-400mg-100br-sw808-078026/p

Дали има някакъв смисъл да се пробвам, или ще е само напразна покупка?

Таис, аз имам три форми, цитрат, бисциглинат на Матисън в  който има и таурин,
Третия е този
https://galen.bg/catalogsearch/result/?q=Webber+Naturals+%D0%9C% … +250+%D0%BC%D0%B3
Ама от 100 броя, сега гледам е на промо.
На Mattisson  са скъпички, ама пък го взех на промоция и ако го намеря на промо, пак бих взела.
Даже се чудех между два. И този да взема
https://galen.bg/matisan-magnezii-malat-kaps-h-90
С В6 и даже хубавата форма са турили.
Ако някой ден го видя на промо, ще взема и този малат с В 6.

Иначе ги менкам. Вечерно време пия цитрата.
А към 14, 15 следобеда едно от другите. 1 седмица съм на едно, една на друго.
Само гледай да няма оксид.
Аз после в единия видях ,че има оксид, ама карай.
Не че вреди, просто оксида е слаба ракия и много трябва да изпиеш, че да свърши работа.
От ихерб мисля нататък да им пробвам някои магнезий.

Иначе две картинки са дали, аз си ги запазвам.

Ама ако искаш пробвай и този на Суонсън.

Общи условия

Активация на акаунт