Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 645
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 360
Скрит текст:

Вместо да зарязваш всичко заради този обрив, пробвай да се адаптираш постепено.
Нито ябълки, нито тахани е добре да се ядат, освен инцидентно.

Какво имаш предвид под постепенно?

Три пъти се пробвах с режима. След седмица-десетина дни получавам този кето обрив. И трите пъти. Не знам дали сте имали, но адски събри и е мн неприятен. Продължава да излиза дори след като си нормализираш храненето. Последния път повече от седмица отне докато отмине. Не ми е известен друг начин да мине освен с промяна на храненето и въвеждане на въглехидрати, което в крайна сметка си е опропастяване на режима.
Последния път бях спряла и млечните.

Ох, пълна мъгла ми е.

Добре, де,така да задам въпроса - вие в кетоза ли сте с това хранене? Като гледам, че не се ядат и ябълки... Явно да. В смисъл пак е толкова стриктно като при Атанас Узунов и пак е кетоза............
Да започнеш да изключваш въглехидратите един по един. Първата седмица махаш ориз и картофи, втората плодовете, третата там каквото решиш.
Направи си план за 1 месец, за два кое след кое и колко често и си го следвай. Така ще се адаптираш плавно и вероятността от странични ефекти от адаптацията ще са минимални.

Ползвам мазнини за енергия, не въглехидрати, ако това значи кетоза, значи съм постоянно в такава.

# 361
Купих си преди няколко дни свинска мас от лидл.
Не съм и фен, заради миризмата. Беше опакована като масло. Почти не мирише.
И друг път съм си правила яйцата с мас, но не ми допадат.
Този път много ми харесаха.
Дано да им е читава и истинска тяхната мас.

# 362
Аз си знаех,че ще сваля повече и рязко,че през бременността бях на някаква диета и аз не знам каква,но си ядях тикви,пълнозърнест хляб и подобни и пак бях свалила.Само захарта бях махнала и даже май не напълно,че си взимах вафли стевия и Черноморец шоколадчета,че на тях пише без добавена захар и един ден зачетох етикета и лошо ми стана 40 грама на 100,ако не ме лъже паметта...и бях свалила 2-3 за месец,а бебешока беше качил 1.Та сега съм още по-стриктна,а и тренирам по малко,обикалям по много онзи ден успях 100 скока с въже без да се задъхам,че на 15тия по-рано си усещах сърцето и в ушите.Ще увелича постепенно тренировките,че докторката каза без тежки,ама без тях не ми се връзва.
Аз имам в нас един апарат,който ужким анализира водата,но не съм тествала с ленти,ще взема едни и да пробвам.Благодаря за маслото,ще го търся,ако не от интернет ще поръчам,май и с маята за сирене ще е същото,че я няма никъде при мен,ще търся някъде био магазин или някой магазин за млечни продукти.Та да си правя сирене и кашкавал,че ми трябват млечни продукти.

# 363
Отпуснатата кожа иска време, повече отколкото ти отнема да я "опразниш" от съдържание. А и ти си съвсем от скоро на режим, иначе да те метнем и на фастове че и те помагат. Ама според мен ти е рано. Нека се установиш на режим и да ти е комфортно, ти сама ще видиш и че не огладняваш по същия начин вече, та тогава смело и с фастовете, те стават лесни. Освен това, първите няколко кила падат бързо, понеже немалка част от първите е и вода която е била задържана, после са по-бавни нещата. Сама казваш че сега повече се радваш от преди като се погледнеш. Продължавай да се радваш, ще ставаш и по-хубава, друго няма какво да направиш дето да стане ей сега Grinning
А за млечните продукти - споменахме ти че отначало по-добре без тях или на минимум и максимално зрели, не знам домашните колко ти се вписват в това нещо и дали ще ги чакаш да зреят достатъчно. Или колко смяташ да ядеш от тях, те доста лесно увличат, аз също много обичам всякакви. Масло и висок процент сметана са едно, неща от баш си мляко са друго нещо.

utro77, на Узунов варианта ако правилно си спомням беше супер строг и рестриктивен, той е просто един от всичките варианти на ВМНВ хранене. Доколкото изобщо е негов де, там може да се поспори. Преходът може да се направи и плавно, ако смяташ че имаш достатъчно самоконтрол да не се подхлъзваш в процеса на промяна. За обрива - наистина не звучи добре. Но ако това нещо трае една седмица дори и при връщане към въглехидратите... ОК, като ще го търпиш седмица, защо не го изтърпиш една седмица пак, но на режимно хранене и да приключиш веднъж завинаги с него? Не ми звучи като да се оправя веднага, независимо как продължиш. Макар че при плавен преход не би трябвало да имаш такива дертове.

Съжалявам да го кажа, но не знам какво очакваш да ти отговорим при положение че ти самата не си отделила време да почетеш и да се информираш... Ако не друго, на днешно време има страшно много информация за ИР, не винаги е бивало така. А тук дори има немалко готово събрано в началото на темата, не знам дали осъзнаваш колко много време и труд ти спестява това. Събирали сме ги с години, за да е лесно на който дойде тепърва, добавят се и нови неща като открием нещо дето си струва да се сложи там.
От моя опит, който изобщо си няма идея, почва - може ли ябълки, може ли черен хляб, може ли мед, може ли мляко в кафето, може ли това, може ли онова?
Обикновено казваме - ами не, не бива такива неща, вдигат ти инсулина.
Ааа, ама те не са толкова лоши, а пък и много обичам едикакво си.
Ок, прави каквото знаеш (и тук след няколко такива размени се прокрадва неизказано - прави каквото щеш но тогава не ни занимавай и питай)
Не желая да звуча грубо, дано да не изглежда така. Но и обикновено съм права като предвидя такова нещо, а съм в тая тема от няколко години и е имало кога да се види.
Не сме отказали на никого да ударим рамо, но разбери че твоята ИР е основно твоя, лична грижа. Имаш ти да работиш по това, ти да четеш, ти да се информираш и трябва да знаеш какво правиш и защо го правиш. Няма кой друг да го направи вместо теб това. И е главно въпрос на начин на живот, медикаментите това не го лекуват а само замазват положението.
Дай си време да се информираш и да осмислиш информацията, тя не е и никак малко. Питай, като срещнеш нещо дето не ти е ясно - ще помагаме. Но го има всичкото и някакси не ми звучи ОК да се преразказва тепърва наред, темата е огромна и без това.
Ти не си от скоро с този метаболитен проблем, а си от скоро с диагноза за него, ИР се развива с години. Няколко дни повече или по-малко няма да променят нещо за теб. Но добре подготвена ще ти е много по-лесно да работиш по проблема. Дълга работа е, има и елемент на съпротива при повечето хора, всичко което може да ти помогне с мотивацията е по-добре да го имаш.

# 364
Е, добре - извинявайте, че попитах за ябълките и тахана!
Знам, че има всякаква информация в темата, но нали и вие си давате сметка, че отнема доста време да се изчете тази информация и да се намери конкретния отговор.

По-скоро ме интересуваше дали този режим е 1:1 с този  на Атанас Узунов.

А относно кето обрива - всъщност никой не знае колко време той би излизал и дали би отминал при придържане към режима. Обикновено в групата на АУ при такъв обрив препоръчват включване на въглехидратите, което си е крачка назад така или иначе.

Както и да е. Благодаря все пак.

# 365
Ама чакай сега, някой скарал ли ти се е че размаха чак тия удивителни?
Даваме си сметка колко време отнема да се информираш, даже повече отколкото ти... понеже повечето не сме имали наготово нещата дето те пратихме да ги прегледаш. Не ти трябват целите теми, това би било и невъзможно. Трябва ти първата публикация.
И както казах - няколко дни да се запознаеш на спокойствие, на фона на годините които е отнело да стигнеш до тук, не са нищо. Спокойствието не го пиша случайно, между другото...

# 366
И Утро се фръцнА за по-лесно Grinning
Имах кето обрив за две седмици активен + една седмица отшумяващ. САМ си мина и не съм включвала въпросните въглехидрати! Знам колко е ужасно и нетърпимо, но аз не се предавам без бой и се преборих.
 Ти реши за себе си какво искаш и как ще го постигнеш. Но като решиш стой твърдо и вярвай в успеха си!

# 367
Бе то и аз бях сърдита като установих че любимата ми бира много ми бърка работите... ама яко сърдита бях, нищо че тук не ми е проличало. И още ме е яд, ако е там въпросът, хем знам за какво иде реч и как точно би ме прецакало да си угаждам с нея по-често.
Отначало е нормално да се поизнерви човек, да се съпротивлява и прочие. А вече като е поискал помощ дали ще я оцени и приеме или ще тропне с крак понеже отговорът не му е харесал, всеки си преценява. Не е нещо рядко срещано, нито едното. Важното е да се продължи напред и да се случват нещата.

# 368
И аз имах висяща кожа първите месеци. Оправи се след няколко месеца. Не съм мазала и нищо не съм правила.

# 369
Утро ще си реши какво да прави, ние само може да сме тук и да я чакаме да се върне Simple Smile

За увисването на кожата слагам процедури, които съм правила и взела от "Системата - 60" на Екатерина Мириманова. Заслужава си да се опитат, макар и скраба с кафе малко да цапа банята, а мумиото да понамирисва странно, но се свиква Wink

Скрит текст:
Скраб с кафе:
Оказва положително въздействие на няколко фронта:
- Подобрява изгарянето на мазнините (кофеинът е част от състава на почти всички средства за  отслабване).
- Има изглаждащ и изправящ ефект върху повърхността (т.е., помага да се отървете от целулита и помага за намаляване на стрии).
- Ексфолира най-горния слой на кожата, т.е. прави я по-мека и копринена.
Купете или си направете достатъчно големи зрънца мляно кафе (приблизително толкова голям захар). Кафето трябва да е неразтворимо! Не варено!
Насапунисайте проблемните области с любимия си душ гел, а след това изсипете в ръцете си малко кафе (повече кафе - по-силен ефект, но не бъдете крайни) и трийте душ гела и  кафето в кожата с движение, което се използва за масаж. Гърдата е по-добре  да не се търка. Не е нужно да престоявате с кафето по тялото. Време на процедурата - отново - по Ваша лична преценка, средно по 10 минути. Вие не се нуждаете от първия ден да започне с 20 минути до следващия ден да проклинате тази процедура:) Без фанатизъм !!!:)
Тази процедура - това е вариант на масаж който с нищо не ви обременява, нищо лошо с кожата ви не се случва!

Процедура с мумио /след банята със скраб от кафе/
Има лечебен ефект, ускорява регенерацията на кожата. С негова помощ ще се отървем от стрии. Мумиото се продава в аптеките.
Не се купува готов крем с мумио - ние сами си го приготвяме вкъщи. Преди да вземете душ, сложете една или две таблетки (капсули без "черупки") мумио в съд с малко количество от обичайния си лосион за тяло (така докато се изкъпете, мумиото ще се е разтворило). Може и в любимия крем за тяло. В различни кремове мумиото се разтваря за различно време, може да се разтвори в рамките на 15 минути, може и за 2 часа. Преди да се намажете, разбъркайте, докато се разтвори напълно мумиото в лосиона (крема) и се намажете както обикновено. Можете да използвате масажни движения за засилване на ефекта. Мумиото не е необходимо да се отмива!
Консистенцията на крема може да е различна, кремът може да бъде по-рядък или може да остане по-гъст. Мумиото не се разтваря в масло. Можете да разтворите мумиото в малко вода и да се намажете с него и след това да се намажете отгоре с крема. Приготвя се крем за един ден, максимум два.
2. Кремът с мумио може да се прилага както на цялото тяло, така и единственото на мeстата, където има стрии.

# 370
Аз от бременността имам много стрии и гледам да избегна още повече,че ще виси със сигурност от тези,които имам,но поне да няма още.Мумио имам,майка ми беше взимала да пие,та благодаря,скраб с кафе също имам,направо ги почвам.Благодаря за тази информация.С фастовете се запознах,аз и сега не охладнявам,явно тия калории,които съм ги поглъщала съм си ги яла така си,нищо не са правили за мен,освен да ми скапват здравето и да трупат кила.Но фастовете по натам,че още свиквам да ям количество храна и я ям на 3пъти,че споменах вече,че едвам докарвам калории,май вече се справям по-добре с тях де.Но ще нагодим всичко.Млечни продукти искам да вкарам,че нещо проблем имам с тоалетната...и онзи ден като правих сметана с месо ми е по-добре,обаче подозирам непоносимост към лактоза,че ми се подува корема,а може и да съм преяла,че беше вкусно Grinning При нас носят в един магазин домашно мляко и ще взимам от него,обаче не намирам мая за сирене и кашкавал...поне ще знам,че няма в него нишестета и добавки,които не ги ща.Нямам намерение да прекалявам с тях,но като имам някакъв проблем ще слагам по малко,днес съм взела тиквички,та да видим те дали ще свършат работа като са в малко количество.Предполагам организъма ми ще се нагласи рано или късно и ще мога да мина и без тях,но ми се иска да пробвам с някаква храна,вместо с разни разхлабителни.
Утро и аз съм нова,за ябълките бях питала малко по назад,има замразени плодове,ягоди,малини и боровинки,но нещо не ми харесаха,май ще им чакам сезона.

# 371
Рано ти е за фастове наистина, то не е невъзможно ако силно го наумиш, но защо да се мъчиш? Не е нужно да става насила. Имаш време, няма да ти избягат и те.
Май си първата дето казва че иска да яде млечни за разхлабително, повечето ги търсим просто защото са вкусни Grinning В сметаната има много малко лактоза, в зрелите сирена и прочие също, а всъщност това което вдига инсулина от тях е точно лактозата. Може друго да пробваш, че и е изпробвано за целта. Сутринта като се събудиш, изяждаш малко краве масло. Не много, примерно към чаена лъжичка ей така "дюс". И после нормално си пиеш там вода, кафе или каквото ти е сутрин. Обикновено раздвижва нещата, а и се вписва идеално в режима без да го мислиш.
Само при мисълта за правене домашно сирене и домашен кашкавал се изморих, израсла съм на село и съм си взела и повече от полагащото ми се от такива дейности... Хич не ми звучат привлекателно, че искат и да имаш условия да ги съхраняваш докато зреят.

# 372
Констипацията в началото също е често срещан проблем, но и той отминава. Следи си мазнините - обикновено не достатъчно мазнини водят до този проблем.

# 373
Ще пробвам с тиквички,че мисълта за това да ям масло с лъжичка ме отвращава,ако го хапна ще повърна сигурно. Grinning Гледам да не насилвам нещата,че да не се отвратя от месото,че това което го ядах през бременността на скара не мога да го погледна.Ще разгледам за някоя подходяща рецепта,че ви бях обещала да кача,но за мен и това е рано,та ще кача за тези,които са вече по-напред и могат да си позволят по-голямо разнообразие.

# 374
Дайте съвет как да не ми увисне кожата,че корема започва да виси Grinning вчера се мерих и съм 3 кг на долу...за 1 седмица...обаче започвам да си виждам извивките и талията,и направо се възхищавам на тялото си,само тоя корем да го разкарам и съм мадама и половина.Та нещо,което да мажа,някои упражнения подходящи.

Никакви мазила не помагат в това отношение. Само спорт.
Чак стриктно кето не сме мисля. А и не се караме и блокираме като при гурутУ😃
Днес сервираха риби с гарнитура пюре. Викам от какво е те картофи е карфиол. Викам аз искам само от карфиол.ако може. И пристигат с едно като тенджера🤣
Пълна с пюре от карфиол. Викам на мм това ще да ми е за целия престой явно 😃
Иначе тук никакъв проблем да се храниш по правилата.

Общи условия

Активация на акаунт