Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 646
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 375
Ще гледам да се лиша от тези дето вдигат инсулина,поне докато ми влезе в норми,че моя е много висок и то още на гладно.По на там ще го мисля дали ще рискувам с някое прегрешение веднъж дваж в месеца.Но за сега все още имам голям проблем за решаване,а здравето е на първо място,че гледайки болна майка знам до къде се стига без него.Ще търся в интернет някои упражнения,че малкия тука ми мачка по цял ден корема и ми обяснява,че омесил тесто Grinning ще пробвам и с мумио и скраб,пък дано да се постегне малко.

# 376
Ама и бира ли не може???????!!!!????!!!!!!
Досега защо не сте казали? Че бирата е полезна, освен това прави жените по-привлекателни!
Какво изобщо търся тук?! Angry

Дара, ти къде си на море?

# 377
Боби, друго за стриите. Макар че трябва да се гордееш с тях. Родила си, какво толкова.
Значи като ходиш на море, смъквай банския и печи корема, колкото можеш повече.
Аз бях с огромен корем. Сещаш се на градския вратите колко са големи, нали?
Е, качвах се там където нямаше преграда, че трудно беше промушването. На врата без преграда опирах двете врати.
Та пека се като ходя на море. От това също много избледняват стрии и се свива.

Масло не ям с лъжица. Сутрин ако ще закуся варено яйца или мст масло или краве масло, ама си режа малкото парче с ножче.
Ми вкусно ми е пък.

Беки, помня преди години си правех скраб с кафе на тялото. Зверски пъпчасах, много време минаха докато изчезнат

utro77, ето история на кетозата
https://www.forlife.bg/istoria-na-ketozata
Узунов просто е копнал и пейстнал, турил си и снимка преди и след и става хит.
Иначе си има кето грип при повечето. Аз не съм.
Но и не мога да ти кажа защо си имала, не знам какво си яла.
Имах позната от кето имаше обриви, оказа се, яде големи количества сирене и повечко даже от твърдите сирене, които често предизвикват обриви.
Казваш, че ти е пълна мъгла, не знаеш какво да ядеш, но как тогава си била на режима?Grinning
Нещо си оплела конците ми се струва.
Иначе темата няма  какво да я четеш.
Първия пост. Почваш с важния клип, после може за по-добро разбиране книгите на Фънг, че са лесно смилаеми. Нали за хамериканците е писал. Поста на Камелот в другата тема също.
Постепенно и останалото, ако искаш и когато можеш.
Плодовете при ир трябва да се стремим да са с нисък ги и тт и в ограничено количество.
Макар че аз лично толерирам и имам друго мнение. Но и  съм пускала изследване с кз и инсулин след ядене на много плодове. Но пак казвам, това са си моите изследвания, аз го мога. Всеки трябва да си решава за него си и да изследва личната си толерантност към храните.

---
Бях при ендото.
Вдигаме малко дозата на хормона. 2 пъти в седмицата по 150 мг
Таис,  питах я за пх, каза, че се влияе от храна, видове напитки и т.н.
Иначе като цяло каза, че са добри. За желязото каза, че може да е ниско, но жск било уж добре, хемоглобин, нещо еритроцити. Но все пак може да си пия добавка.
Много сърдита беше днес. Много намръщена.
Не изкоментира, че гликиран съм пуснала и витамини други.
Не разбира тази лекарка, че има хора предпочитат да си правят изследвания профилактично и да си следят тия неща. Нещо в което няма нищо лошо, даже е хубаво. Просто е от специалистите, които смятат, че трябва да ти се сгомнясат нещата, че да си правиш изследвания.
Ми тъй и тъй съм за тсх, защо да не пусна всичко.

# 378
Гущер, не се прави на неразбрал, много добре си ги знаеш ти работите 😆.
Пресни боровинки има целогодишно, малини също има в момента, както и ягоди. Замразените миксове са ми много кисели на мен.

# 379

Ето няколко рецепти и всички категории снимах,ако ви вълнува някоя графа казвайте,ще снимам допълнително,че са много.

# 380
Ама слагай ги снимките в скрит текст, че заемат цяла страница така.

# 381
Точно това исках да питам как го правите това,че не ми е ясно,пък и емотиконите не знам от къде ги вадите.

# 382
Тъй е, Гущер, разхубавява бирата много - и пиещия, и околните... само дето на всички посоки се разхубавяваш, ако ме разбирате Joy

Не разбрах тия снимки от каква книга са. Мен лично стевията никак не ме радва, гадна ми е, а и поначало десертите не са за когато тепърва почваш - да, дори и такива са само за на празник... Надолу мернах някакви по-съществени неща за ядене обаче, те звучат по-добре доколкото прегледах че са малко с лопатата нахвърляни, ще ги гледам по-подробно по някое време. Може да си харесам и аз нещо, макар че се съмнявам да видя изненади.
Скрит текст има в пълната версия, от телефона не. Можеш ръчно да си сложиш таговете, ще ги напиша с нормални скоби а ти си ги смени с квадратни [ ] - просто ако ги сложа както трябва ще се скрие този ред Grinning
(spoiler)      (/spolier)

# 383
  • Sofia
Елора, не мога да си представя как си изпълвала вратите на ГТ.

Вечерях дроб, отвратително ми е като на други рибата, но знам, че е полезно и го преглъщам веднъж месечно.
Бира никога не може да ме изкуши. Обаче тъгувам за Бейлиса.

# 384
Ама и бира ли не може???????!!!!????!!!!!!
Досега защо не сте казали? Че бирата е полезна, освен това прави жените по-привлекателни!
Какво изобщо търся тук?! Angry

Дара, ти къде си на море?
На остров Мавриций
Бира от мале аз си пийвам.ама то си ми и личи
😃
Тя ме спасяваше от киселините през бременността колкото и да е странно. И сега като има бебе, бира пък няма, ах🤣

# 385
Благодаря,ще пробвам като потрябва,дано се получи.Иначе да,от телефона боравя и не ги знам кое как се прави,но не ми са и трябвали до сега де.
снимките са от книгите на Таня Бейрииска "с нокаут за МС".Общо взето е преборила МС със кето и помага и за други болести,но като гледам нейното кето,няма общо с вашето.Та за това казах,че е за тези които са по-добре вече и само за когато имат някакъв повод тия сладкишите.

# 386
Дарче, ти произведе прекрасно дете, благодарение на режима и мъжа си. Ох, Мавриций🥳. Да ти е сладко, да ти е щедро, има време да се върнеш в правия път. Знаеш всички стъпки 👍

Боби, аз си харесах желираните десерти. Те и без стевия ще станат. Ние тук, все пак, борим проблем, за МС е друго. Тя е неврологично заболяване, ние сме с метаболитен проблем.
Но е така, като видя накуп неща, и се пресещам.
Иначе карам с храна без въображение.

Днес свинско джоланче задуших в мултикукъра, после го пекох под фолио с карфиол. Стана си екстра, салатата бяха печени червени чушки. ММ търси в камерата картофи, емиииии, да си прави във фраера. Аз приключих и пръхтя доволно 😀

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 20:34 от tays

# 387
Кето когато е терапевтично за такива много сериозни неща като МС, епилепсия и още няколко неща, си има мисля и повече правила, които не всичките ще съвпаднат с просто ВМНВ хранене.
Иначе тоя summit дето толкова приказвах за него преди месец ми взе акъла в това отношение. Имаше повече от един който сподели история с драстично подобряване на ментално здраве посредством кето. Там няма отпускане след време, че паднат ли кетоните и пак го хващат карастанчовите... обаче от биполярен неповлияващ се от медикаменти да станеш нормален само щото ядеш по определен начин, нямаше как да не се впечатля. И не бяха само от втора ръка приказки ами единият гост беше баш той човекът с тая история, личен опит сподели.

Заглеждам мултикукъри и аз, не че имам къде да слагам и това ама пък толкова хубава работа би ми свършило едно такова...
За сега съм си с еърфраера, пилешки бутчета пекох и следващите 2-3 хранения и те ще са ми такова. Със салата, естествено, а вечер по-скоро с туршия.

# 388
Днес пак си направих кафе с яйце, 5 грама масло и сол. За вечеря свински врат с кост с масло, пипер и чесън и салата от червено цвекло:

Скрит текст:

Свинският врат няма какво да го коментирам, той е ясен, топеше се в устата.😀 Салатата с цвекло беше разкошна💘- малка глава печено във фолио цвекло, лъжица заквасена сметана, разтопено масло (от месото), парче лук, сол, сух чесън, черен пипер и много оцет. Жалко че на снимка не се вижда невероятният наситен цвят, който имаше!
Борислава, от коя книга са рецептите? А, гледам, че вече си писала. Ами, предполагам, че тези рецепти са за дългосрочен план. А и не е никак нужно често да се правят десерти, само защото са в някоя книга.🙂
Натка, следя една жена с епилепсия. Всякакви рецепти има, включително и сладкиши. Тя казва, че при нея се появяват припадъци, ако яде над 20-25 грама вгх. Мисля, че споменаваше и, че държи захарите от вгх да са нещо до около 5-6 грама. Даже май трябваше и равномерно да са разпределени между храненията, а не на едно ядене 15 грама вгх... Разбира се, всичко е индивидуално, някои поддържат кетоза само с вгх под 10 грама, други, ако включат и фастове (всъщност, не са малко хора в тази група, доколкото съм чела споделени истории).
Нова партида от месото на Долче. Успях да набутам в нинджата 2,700 сурово филе и излезе към 2,200 готово. 10 часа го суших.

Разкошно изглежда!🥰 Добре че имах свинЦко u аз днес, та си хапнах.😁 Много е удобно това филе да си го имаш под ръка, а отдавна не съм правила (поне едно пилешко трябва да взема да направя).🙂
Елора, не ми изглежда много ориентирана ендокриноложката, особено по "железния" въпрос. Каква доза желязо ти предписа?
Днес е световният ден за борба с диабета. Миналата година организираха скрининг за превенция на диабета, а тази година са решили да преглеждат хора, които вече имат диабет- интересна стратегия...😅 Дано поне се включат повече диабетици да си проверят очите (и каквото още имаше в прегледа), защото доста диабетици гледам как жулят вгх и сладко и си пият хапчета, а прегледи пропускат...🙄
Дара, чуден плаж.🥰

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 20:53 от dolce miele

# 389
Да, то и индивидуален момент има, въпросът е че съображенията не винаги са като нашите с ИР и особено с ИР тепърва в процес на вкарване в ремисия. Хем за някои неща по-строго заради кетозата, хем някои неща дето на нас повече пречат, може и да са ОК там. Абе има си особености. Но се впечатлих много.

Общи условия

Активация на акаунт