Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 667
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 390
Да, така е. Всеки се съобразява с това, което толерира и предпочита.
utro77, ти май беше доскоро на Зоната? Аз направих плавен преход към режима преди години, нямах кето обрив тогава. Поетапно намалих и махнах първо захарта, после тестото, след това плодовете и накрая намалих (не спрях напълно) и млечните. Имам периоди и без млечни понякога, но не забелязвам някаква разлика с тях и без тях. Не е нужно, между другото, да си чак на кето, за да имаш резултати (за кг, за инсулин и КЗ). Само в някои случаи се налага за известно време. Подкрепям другите в написаното- прочети добре първият пост на темата и не се сърди, че са ти казали, че ябълката не е ок!🙂 Има някои в темата, които могат да си го позволят, аз не съм от тях (минах и през кето, и почти карнивор, и фастове).😃

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 14:43 от dolce miele

# 391
Елора, не мога да си представя как си изпълвала вратите на ГТ.

Самата аз не очаквах. И се стъписах като усетих вратите. Grinning

# 392
Инцидентно една ябълка няма да убие човек, ама като си на нашия режим няма да е много гот. Миналия месец един ме почерпи. Някъде към 16 ч., между храненията ми. Ей, така ми пристърга корема 15 минути по-късно, все едно 2 дена не съм ял. Аз заради това пригладняване си дъвча калция вечер след храна, че съдържа захароза, демек баш бяла захар.

# 393
  • София
Вечерях дроб, отвратително ми е като на други рибата, но знам, че е полезно и го преглъщам веднъж месечно.

И аз едва преглъщам. Само дробът по одрински не ми се опира. Simple Smile

Една рецепта, която подобрява вкуса: изкисваш дроба в мляко, после отцеждаш и смилаш с месомелачка или чопър. добавяш яйце, подправки, много накълцан магданоз. За сгъстяване се слага брашно, аз го замествам с бадемово и малко хуск, за да обере влагата. Пържиш или печеш върху хартия.

На Таня Берийска и аз съм чела книгата. Но тя и яйца май не ядеше. Кето, но много рестриктивно. За обикновени резистентки няма нужда.

Ох, купих си азиатска смес зеленчуци он Лидл и я бухнах с 2 тарелки пилешко. Като опитах, ми то сладни. Сложили са захар, мамка им. Гущер, за теб се сетих.

# 394
О, Артемис, добре че каза за книгата, че са рецепти без яйца - ей сега ще си я поръчам Hug
На зеленчуците си пише в състава - повечето са овкусени и не ми допадат. Ползвам само чистите и скучни Joy

# 395
Аз към момента мога да изям ябълка инцидентно, аз и не търся често де че не си и падам по плодове. Но наистина инцидентно, освен че предпочитам Грени Смит и от сорта, не тия дето са сладки като мед. Те повече са свежи, отколкото са сладки, аз това им и харесвам та от време на време ме привличат. Но в началото не знам дали бих ги понасяла без да ги отразя, вероятно тогава също щях да прегладнявам от ябълка. А наскоро имах случай буквално "на голо" да изям една, сутринта с кафето ми се прииска нещо свежо. И пак си обядвах в ранния следобед след това, драми не съм имала. Една ябълка ми е много де, от Грени Смит не съм попадала на дребни и това също ме спира да си купувам по-често. Да е нещо друго, да си го оставя за после, ама разрязана ябълка няма как и се насилвам да я доям.
До човек си е кое колко понася, аз и с млечните нямам ядове или поне не мога да усетя разлика с тях и без тях, пробвала съм за няколко седмици. Беше като се повкарах малко в ред и си припомних какво е да се чувстваш нормално, че съответно мога да видя разликата така. И от тогава си ям, не за наяждане но и не да се пазя хич да не пипна сирене или кашкавал и от сорта. Чат-пат и кисело мляко, но от доста време го замених пак с кефир и съм спряла да купувам кисело. Някой път ще пробвам и заквасена сметана да си заквася с кефира, ама кой знае кога ще е.
А дроб мога и през ден да ям, ще мине доста време преди да ми омръзне Grinning Мятам го в еърфраера, ако не ме домързи и лук му нарежа за по-интересно и после става - "да вържат вашите ръце и моите крака", както казваше един познат Grinning

# 396
Преди време се бях зарадвала, че в Кауфланд има едни пакети със зеленчуци микс.😂 Овкусени бяха, та ми разбиха ентусиазма на пух и прах.😆

# 397
Нати как правиш дроб на фраер? Точно това не съм пробвала, та какъв дроб, на каква температура и колко време?

# 398
Беки, не си спомням за колко време пека джоба във фраер, но на фурна го пека на 180 градуса с вентилатор (загрята предварително, иначе е повече) за около десет минути. Нарязвам на тънки парчета, старая се да са около 1 см до 1 пръст като дебелина, овалвам в мазнина, слагам сол. Понякога добавям и червен или черен пипер. Пека върху хартия за печене.
Сергеева се загуби нещо, дано е добре!🤔

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 21:34 от dolce miele

# 399
Е, печен е във фраера, не като пържен но на мен това не ми пречи.
На 180 и вече зависи колко съм напълнила тавичката че го слагам в съд, то и времето малко варира според количеството и какъв е дробът. Нарязвам го на едри парчета, не съвсем на малки хапчици и не тънки, че искам по-сочни да останат. Лукът ми е на много тънки полумесеци и поомачкан със сол преди да го смеся с дроба, на самия дроб отделно сол не му слагам преди да го сготвя. А ако не ми се плаче, хич не слагам лук а само с малко мазнина и чер пипер разбърквам дроба.
Времето може да е от буквално няколко минутки, обръщане и после още толкова - за пилешки. До 2 х 15 за едри парчета свински дроб, примерно. Но трябва пак да си видиш на теб как ще ти хареса.
Чушки нарязани също си слагат някои разбъркани и те там, май по селски се води. Ама... не аз, Натка чушка да не види Joy

# 400
Ще пробвам във фраера, че за една порция цяла фурна не ми се включва и чисти после (всеки с маниите си Sweat Smile)

# 401
Пробвай, особено за толкова малко количество - то ще стане готово за времето за което фурната ще ти загрява или не много по-дълго. Някои неща започнах да си ги приготвям по-често точно след като си купих еърфраер, че фурната за 1-2 порции не си струва по никой начин. Примерно печено пиле за 1 човек, дето и гарнитурите му най-често са салата - е знаеш ли кога ще чакам аз цяла фурна за две кълки на кръст? Grinning А във фраера ми е в графа бързи-смели-сръчни, че и се обажда като стане готово и хич не го гледам Grinning

# 402
Веднъж бях направила някакъв дроб,ужким за майка ми,ама го ометох,че беше станал супер.Първо го сварих,после го пържих с кромид,домат,вино и не помня какво му слагах още.Беше много хубав,опитвала съм да направя и после такъв,е не ми се получава.Гледам,че правите някакви желета,за това снимах и сладките,че го мернах някъде,нищо не пречи да се изменят някои рецепти по предпочитания,защото съм загледала в нейния начин има много стевия,млечни и подобни.Там май се набляга на натуралните продукти повече.На нас ни трябват такива дето да не вдигат инсулина,че да си отмори и да се нормализира.Аз забелязах,че захарта на гладно вече не ми е около 5 ,а 4,5,което си е нещо.Та може да ми е мръднал малко и инсулина и ще му се изразявам много,ако като пусна другия месец ми е поне под 25.По натам ще пусна един тест за поносимост към храни,че нищо чудно и да не ми понасят повечето въглехидрати,че корема ми се подува и бълбука като слагам даже по малко въглехидрат.Ясно ми е май защо ми беше все тежко на корема,макар и да ядах по малко...
Та по книгата не се ориентирам.Повече от тук,питам, съветвам се и ще стигна до подходящото за мен.Днес готвих с мас,нещо не ми понася много,май с масло ще си готвя...
Нещо за очите гледам пишете...та и там ли се отразява,че аз съм с голям дьоптер от 4 години някъде,преди това нямах,та и ВОН имам,много ще е добре,ако и той се повлияе.
Мале,ще извинявате така хаотично,че пиша,но и аз не мога да си проследя мисълта... Grinning подозирам,че имам и ADHD,ама едно време го нямахме такива и не знам,само подозирам.Надявам се да ми свикнете.
П.п.Аз дойдох да питам дали е позволено вино и домат,че да пробвам пак тоя дроб дали ще стане?

# 403
Беки, можеш да го сложиш в единия край на тавата, ако ще печеш примерно повече месо.🙂 Аз така пекох днес в едната тава свинското, в единия и' край картофи за другите. А отдолу в друга тавичка сложих и повече на брой глави цвекло, увити във фолио.
Аз режа дроба на не много дебели парчета, за да се сготви по-бързо, но и да остане сочен (т.е. да не тече кръв отвътре, като боднеш😂). Но е важно да не се прекалява с печенето.
Някой спомена май маста в пакетче от Лидъл...Чудна е, тази година ще слагам в коледните сладки и мас (под прикритие).😂
Борислава, аз например по едно време виждах размазано сутрин, по онова време КЗ сутрин се въртеше около 5,6-6,0. Това премина с нормализиране на КЗ. Иначе е всеизвестно, че диабетиците имат проблеми с очите, някои ослепяват даже (за съжаление, познавах няколко такива).🙄

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 14:41 от dolce miele

# 404
Ако слагаш по малко в манжата, е позволено. Ако кръкнеш половин шише докато готвиш - не! Wink

Общи условия

Активация на акаунт