Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 621
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 855
Гущера,същото чудо правих днес,само че с шоколада дето купих от 80%, маскарпоне и кокосови стърготини.Исках да стане нещо като Рафаело и да е сладко,за това шоколада,но нещо ми е излишно стърготините,никаква файда от тях.Та ми наподобява това,което стана на тия шоколадовите трюфели и сега стяга в хладилника и утре ще го въргалям в какао и май същото ще стане.

# 856
  • 🌊
Аз сега правя карфиолена пица и чийзкейк подсладен с монашески плод.
Елора, понеже съвсем мина време откогато ме пита: карфиол 200гр., 1 яйце, 100 грама сирене каквото намериш (аз имах една настъргана моцарела), малко черен пипер.
Цялото нещо е доста влажно и беше комар за разточване, сега реших да подсушавам с домакинска хартия, преди го запържвах леко.

Иначе смених магнезия на цитромалат и ще видя дали имам някакво по-добро действие.

# 857
Аз се отказах от ряпата в супата, ама не се знае дали следващ път няма да пробвам де. Дано някой друг да сподели ако е слагал точно ряпа. Май за Дайкон ми се върти някакъв спомен споделяно тук, ама не съм сигурна. Тя и моята не е Дайкон де, обикновена голяма ряпа си е.
Важното е че си направих супа аз и то цяла тенджера - за уикенда не ме мислете Grinning Купих си и една огромна чаша за супа, по-големичка от стандартни купички и много удобна заради дръжката. Та чашата, одеалце, книга и да не ме търси никой да излизам от къщи през уикенда Grinning
А да, май с вас дискутирахме преди време една джаджа от китайците с нея да се правят топчетата - сума месеци минаха ама дойде ред и на нея. Определено ми е приятел вече Grinning

# 858
  • на острова на мечтите
Дани, радвам се за теб😘. И аз го пия, едно цитратче и едно бисглицинатче. Още не смея да пия по две от него, както правя с цитрата. Не виждам още нито ползи, нито вреди, спя един час повече, но още не знам на какво да го отдам
от известно време започна да сме мъчи безсъние. Първо заспивах трудно, после заспивах, но след половин час се събуждах и сънят идваше малко преди да стана за работа. А и крампи ме мъчат. Повече заради тях го взех, но и заспивам, така че е ок.
Дайкон е малко воднист, за разлика от алабаша, който според моят вкус е хрупкав и приятен на вкус.
Вчера правих солени мъфини. Никакви сладкиши. Запазвам си правото за Коледа 😉
Сигурно ще е  баклава традиционна. Малко и веднъж, но качествено.
Приятна събота.

# 859
Вчера направих баклавата с еритритол, бях обещала на децата, а и за да хапна и аз. Сложих около 40 гр. еритритол, сока на 1 лимон, с по 1 тънка кора/ще й изчисля ВХ 🙂/, шам фъстък и орехи.
Резултатът е по-скоро с лимонов вкус и леко сладко. КЗ 1 час след малко парче- 6,0, след 2 часа-5,3.
Аз не съм на строг ВМ режим, но съм на строг НВ. Целта ми е да намаля сутрешната глюкоза, да вдигна протеините, без да консумирам млечни, да смъкна LDL, да увелича HDL, да увелича теглото си с 2-3 кг.

# 860
☕добро утро! надявах се на сняг, но.. няма ☀🫣

Прикачвам снимка на един сполучлив за мен зехтин - вкъщи вече готвя само с него, децата и за миг не са разбрали 🤭 (на снимката са 2-те му разновидности на опаковка, има го на мн места тип малки магазинчета/пазар, за това не казвам конкретна локация)

Скрит текст:

Като дете баба и дядо винаги са гледали прасе, патици.. та съм свикнала с вкуса на гъша и св мас. Когато имаме възможност, взимам сланина и топим мас последните 2г, по малко колкото за дом употреба. Чудни пържени картофи стават и децата мн им се радват Simple Smile

ММ ми е приготвил изненада 🫣записал ми час за зъболекар 😆

Адиос за сега ❄

# 861
  • Dublin
Fotokod, ама че изнедада ти е приготвил мъжа ти Grin. От една страна браво на него, от друга - ужас, че на сумати години станах, а още ме е страх да ходя на зъболекар.
Като бях в БГ миналия месец бутнах в куфара едно бурканче свинска мас, домашно произвоство. Вчера видях гъша мас в месарницата до нас, трябва да взема да пробвам.

Дани, не знам на колко години си, но проблемите със съня и крампите може да са хормонални. Аз съм в пред-менопауза и имах същия проблем със съня. откакто съм на режим съня се подобри, а за крампите вземам магнезий вечер.

# 862
И аз проблемна със съня, спя 5-6 часа и се събуждам. После съм претрепана цял ден. Сега пия противоалергично и спя добре, чак не ми се иска да го спирам. Подозирам, че и мен ме хваща пред менупауза, голяма гадост 😮‍💨.

# 863
danilu, нямаше ли проблем с кръста.
Крампите може да идват не само от липса на витамини и минерали.
Тоест трябва да помислиш да коригираш и да включиш някаква кинезитерапия.
Начина на живот също оказва влияние - колко време седиш на компютър, как седиш на компютъра, каква чанта носиш дори.
Аз затова актив ситинг включих заради двата вида крампи и да чукна на дърво нямам драма.
Вчера карах кроса и после уж малко разтягане, ама усетих как аха да ме схвана долу на ходилото.
Веднага си направих частта на актив ситинг на краката да отпусне.

# 864
Тая менопауза е добро оправдание, но имам сериозни съмнения, че тя сама по себе си е причина.

Проблеми със съня лично аз нямам. Заспивам бързо, спя точно 7 часа. Събуждам се без будилник. Режимът на сън ми е стриктен. Много рядко си позволявам да легна по-късно от типичното. Едно че съм на работа през седмицата и второ, ако отложа лягането с повече от час, ми се разваля спането.

# 865
Натка не знам дали някой ти отговори, но супите без глава целина не ги правя Joy Просто придава допълнителен аромат, особено на пилешкото. Иначе съм слагала и ряпа, даже и репички и пак става страхотно. Стига да има много месо, винаги е вкусно. Сега като я имаш тая тенджера си вземи едни уши и свински крачета и ще рахатясаш Grinning Няма и миризма, ако не бързаш да изпуснеш парата, аз чакам клапата сама да падне и тогава отварям.
И аз стомана исках за мултикукъра, инстант пот е с такава тенджера. Питайте ме мене за уреди, аз чета по 6 месеца ревюта по групите и тогава купувам. Имам много, но всички ги ползвам, не ми събират прах.

# 866
  • София
Тук ли се оплака някой, че е стриктен, а килограмите не мърдат?

# 867
Нати, Долче, кефирените зърна малки ли са или големи?

# 868
Нати, Долче, кефирените зърна малки ли са или големи?
Малки са, като хайвер. Но се събират на купчинка. Трай още малко и ще ти дам. Днес за първи път ще пия от новата реколта. Първо да пробвам върху мен си, че си ми приятелче, да не те повредя.

Е, хора, с тези червени цвекла и аз се снабдих накрая. Гледах ги, гледах в Кауфланд, пък накрая си взех сварени и една салата на Денито с моркови и цвекло. Чудна идея ми дадохте да ги слагам в манджите. Днес правих момиците с две глави лук, гъби, рендосаните моркови и цвекло, и сложих 150 гр.  заквасена сметана.
На вид е бЮлЮмач, на вкус е чудно 😍
Скрит текст:
Някой да напише нещо, защото последният пост е моят, за да пусна снимки, иначе Елора няма да види, че съм допълнила 🤣

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 14:06 от tays

# 869
Аз се чудя накаква друга цедка да купя. Хем да не е метална и по-едра че да е по-лесно.
Нали метала четох, че не бива до кефира да се допира.
Е, то по тая логика май  и с лъжица не трябва да се яде.

Общи условия

Активация на акаунт