Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 24 819
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 15
  • В центъра на моретата
Мед има в гъби, черен дроб, скариди, омари, раци, май и в шоколад. Може би и в добавки, ама трябва да се изследват нивата ѝ. Иначе, ролята на медта е за мозък, нервна система, преноса на желязото по клетките.
 danilu, никакъв шанс да съм конкуренция на dolce. Години наред ми сипеха обвинения вкъщи, че не правя нищо сладко, камо ли торти Simple Smile.

# 16
Аз също не съм правила торти преди, почнах с кето торти и хич не е толкова трудно, колкото съм си мислила. Да ви споделя един признак на висока кз - сърбеж по главата. Напоследък не се справям добре с храненето, случва се да ям картофи, някакъв хляб чат-пат, пия... и после се побърквам от сърбел. Като спра с глупостите, спира да ме сърби.

# 17
Елора, благодаря за темата! Винаги много уютна!
Черпя виртуално за РД на дъщеря ми. Вчера стана на 17 г. и благодарение на всички вас резултатите са по-добри. А и най-важното, промени мисленето ни към храненето.
Тортата е режимна и въпреки че не правя такива неща - получи се.

Жива и здрава да вие Заек🥂
Чудна торта
Елора страхотна тема❤

# 18
Една чиния и от мен, да не помислите че само желе ям 😂

Прекалих със зеленчуците, но така става като не можах да реша кое искам повече... Зад кадър има и шепа маслинки и малко ферментирали моркови та съвсем мешаница... Обичам да ми е шарено Grinning
Чинията не е никак малка, така че това си е стабилно количество храна, дори и да не изглежда така на снимката.
На обяд почти нямах зеленчуци... и на вечеря като невиждала, ей това имах предвид като казвах че за тях трябва да си слагам спирачка. И още ми се ядяха ами вече място нямам...

# 19
  • на острова на мечтите
Сакън, Натка, как тъй ще ви мислим такива работи. И КИФТета ядеш 😂🤗❤️
Дарик, ❤️🤗
Вчера направих едно"дървено"прясно зеле със свинско в тенджерата под налягане. Изядох си го 😋🥴наведнъж. Изобщо не беше малко количество, но като съм си у дома цял ден и апетитът ме намира .
Успешна нова седмица 🤗

# 20
Кифтетата може много да нямат вид, обаче са от домашна кравешка кайма и са просто разкош. Месцето беше шарено като това скъпото японско говеждо, мраморно направо... аз ако бях, щеше да остане за пържоли повечето, но майка ми прецени да стане на кайма една голяма част а аз не им се меся, само благодаря ако ми дойде пакет от това добиче в ръчичките, независимо как е нарязано Grinning В случая част от странния им цвят е и от пушения червен пипер дето хич не ми се досвидя, не е само тъмният цвят на месото, но това месо е супер вкусно дори само със сол и черен пипер да омеся каймата.
Знам... аз също си се чудя на акъла как при цяла купа такива кюфтета, аз мрънках че не мога да побера още зеленчуци че ми се ядяха, ама аз нали все не съм с хората Grinning

Апетит и аз имам малко повече напоследък, отдавам го донякъде и на тоя грозен сезон дето каквото и да облечеш все не си познал Grinning А аз мразя да ми е горещо и съответно се обличам така че по-често ми е хладно. При по-студено, почвам да търся по-солидни храни. Сложи в сметката и тая малоумна смяна на времето дето ме оставя да се озъртам като суек за минимум седмица и всяко едно нещо все имам чувството че не му е правилното време кога и що... поне това попремина вече че чак аз не се понасям така.
И доста билкови чайове пия също, че на моменти всъщност търся просто нещо топло а не непременно храна.

# 21

Гхи в Монголия е по 12-13 лева килото. Жалко, че не се връщам от тук. Взех един буркан де, но... Обикновено масло- около 6 лева. На нашия режим може да се поминува не зле тук. Е, с българска заплата... Joy

# 22
Zaek, да ви е живо и здраво момичето и да носи много радост на семейството ви!
Dolche, дано скоро да победите мухъла.
Много вкусни снимки видях в последните страници. Желираният кефир ми звучи много интересно.
Бях отпуска една седмица и когато се върнах се разболях малко. Сега пазя къщата и готвя, но нещо не ми се получават яденетата.
Направих хляб за останалите в семейството ни, но явно течните съставки са били малко и има много брашно по дъното.
За себе си направих кето тиганички на Валерия, но станаха много сухи, тъй като промених рецептата. И се чудя дали да ги повторя или да потърся нова рецепта.
Трябват ми печива без жълтъци.

# 23
Защо без жълтъци?

# 24
Добре съм ви заварила в новата тема.
Радвам се на успехите и пътешествията, Дани вече е шестак, а така!

Влизам да ви питам нещо по същество. От три години си лопам магнезиев цитрат, но нещо четох в друга тема за глицината. Реших малко да сменя формата, защото не знам какво ми подобрява, не знам и как ми действа на клетъчното ниво. Но не ми подобрява съня, аз крампи нямам, но и съм си нервак, та не ми подобрява много и свръхвъзбудимостта, моето естествено агрегатно състояние.
Та си разглеждам разни други форми на магнезий / имам повечко време и ако кажете да го оползотворя по друг начин, ще го направя/, и намирам ето това нещо:
https://remedium.bg/troen-magneziev-kompleks-kaps-400mg-100br-sw808-078026/p

Дали има някакъв смисъл да се пробвам, или ще е само напразна покупка?

# 25
Трябват ми печива без жълтъци.
Някаква вариация на опалянките дали няма да стане и само с белтъци? То там все пак най-същественото е разбитите белтъци че ги правят пухкави.
А желирания кефир много смешно ми стана като видях каква съм я свършила, ама то като не меря ами мятам там на око, така става.
След това си направих пак нещо като Снежанка с кисели краставички тоя път, ама желирах като вече беше смесено всичкото. Ами, шматка съм Grinning Пак на око и стана с нож да го режеш, съвсееем малко още да бях прекалила и щеше да е като гумени мечета Joy

Тайс, няма лошо да пробваш и други съединения и да видиш как ще ти се отразят, защо не? Ама... защо точно оксид? Това дето си показала е оксид дето не е хубав, цитрат дето ти и сега си го вземаш и аспартат дето и той не е кой знае какво ако си вземаш витамин Ц достатъчно, пък и вероятно от него най-малко има сложен. Оксидът вероятно ще е и най-много, те него го слагат за пълнеж да свалят стойността.

Иначе глицинат наистина го хвалят. То там работата е че освен магнезий получаваш и аминокиселината глицин. Има я в костни бульони, съответно също в желатин/колаген и прочие, полезна е за 101 неща... всичко много добре звучи, само не знам в количествата дето ще получиш от магнезиев глицинат дали ще усетиш нещо от нея. Хората я вземат отделно на добавка по 3-4-5 грама на ден, не милиграми някакви. Май и по повече в доза съм виждала добавки, то има и такива само с глицин. Тя и не е есенциална аминокиселина де, ние си произвеждаме също по няколко грама от нас си, не е от тези дето трябва задължително да ги внесеш отвън.
Но пък наистина има доволни от глицинат, освен да пробваш и да видиш при теб как ще е. Или теонат, примерно. Ама оксид не си вземай, не ти върши особена работа и го слагат към други предимно защото е евтин. Докато тези органичните съединения са скъпички в сравнение с него и с цитрата.
Миналия ден ми излезе някакво известие от iHerb за намаление точно на добавки за подобряване на съня, но не съм се заглеждала какво предлагат.
Ако искаш пък Л-теанин пробвай преди лягане, ако не си? А и ти не казваше ли че много кафета пиеш, че и някакви хапове със зелено кафе май беше нахапала, там как е положението?

# 26
Нати, точно от теб очаквах отговор, защото много ги разбираш нещата Kissing Heart
Уж някъде из темите някой беше публикувал различните форми на магнезия, но като не събирам в папката всичкото полезно и сега питам.
Мен много ми се отразява промяната в часовото време, а и сме в активен сезон, по цели нощи се пуля с две аларми дали няма да се успя за някое дело.
Мерси, няма да гледам повече. Всичко си набавям аз, добре се чувствам, та защо ли от гевезлък да бутам нещо, което си работи.
Сега си купувам едни свински ушаци от Берьозката, но ги доварявам допълнително и гриза. Така и не намерих чипса от свинчетата Tired Face

Зеленото кафе го изпих, защото го купих. Нищо не стана, нито заслабнах, нито замених свещеното си кафе. То си пишеше, че е без кофеин това, дето го пих. Само пари на вятъра.

# 27
Таис, довечера ще пиша, ама този дето си избрала не е хубав.

# 28
Ами ей го бре - яж ушаците и си напред с глицина Joy
Това с различните форми... не знам и аз вече. Имало е и из тази тема, и и с други през годините по някоя табличка кое съединение за какво е. Трябва да ти кажа че различно пише в тях, та иди си избирай на кое да вярваш Grinning Особено ей така извадена само табличката и сложена тук като картинка, ама не се знае откъде е... доста от тях са от сайтове на някой дето продава добавки, не че нещо ама всеки си хвали неговото. В такива таблички съм виждала да пише и цитратът как за нищо не става, а от другите може много да не отбирам но с това няма как да се съглася, сигурно и вие няма. Та и там малко с щипка сол трябва да се вземат.
За разбирането... колко да ги разбирам, ами и аз ровя и търся да реша нещо искам ли го, не го ли искам, пък ако го искам - струва ли си и парите, че това си е отделен фактор, иначе ти за всяко ще намериш някой да го е похвалил. Част от причините да си стоя на цитрат и аз. Върши ми работа със сигурност, евтин е, аз реално не мога да се оплача че да смятам че ми трябва друг да е. Като е така - торбата от половин кило цитрат в шкафа, бъркам си вечер по една лъжичка в чаша и не мога да се разправям да го мисля скоро пак, тя смятай колко време ми кара с по 2 грама цитрат на ден Grinning

# 29
Тайс аз взимам биглицинат от години. В момента, в който го спра след две седмици почват крампите. Явно за толкова го изчерпвам. Докато го пия нямам проблеми. От време на време ползвам и магнезиев олио, допълнително към биглицинат. За съня най-много ми помогна 1)спорт и 2) пълен бан на екрани след 18ч. А преди това поглеждам само, ако се налага. Дори и книги на хартия не чета, а само ги слушам.

Общи условия

Активация на акаунт