Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 638
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 345
Аз обичам кафето и чисто, и с добавки. Само подсладено вече не ми харесва.😅 Вече според настроението преценявам кога и какво или дали да е чай, какао или пък просто топла вода с добавка.
Вечерта си направих само кафе с яйце и сол. Пак ми хареса (като вкус не усетих голяма разлика, но с малко масло и сметана се чувствах много сита за доста часове). Този път експериментирах и разбих с миксерчето за фрапе първо белтъка отделно на пяна (много бързо става), после към него добавих кафето, водата, солта и жълтъка и пак разбих. Стана с повече пяна, но на мен повече ми хареса първия път (и особено че тогава директно сложих всичко в чашата и блендирах и нямаше ритуали😁).
Първото кафе изглеждаше така:

А второто (с повечето пяна и без масло и сметана) ето така:

Скрит текст:

Желирано ще е подобно на панакота с кафе.😝
Завиждам за салвията. Много искам да си имам вкъщи или поне да си купя от магазин и все не виждам точно салвия...

# 346
Оф, Долче ти и кафе да снимаш, все едно за изложба Joy

# 347
А, не, просто ги щракнах набързо. Но пяната е фотоенична.😂
Не съм очаквала обаче да са чак толкова засищащи тези кафета с яйце, изненадаха ме.

# 348
Черпя ви по един пейзаж😃
Чудно е.

# 349
При нас открих по-рано салвия само в магазини Верос и мира,ако има при вас можеш да погледнеш.В аптеки и био магазини също може би ще има,но много я бях търсила.Сега се е втвърдила и нещо не я бива моята,ама не ми и трябва. Експериментирам,ако нещо не ми хареса с натурален вкус,значи хич не е моето Grinning но май не съм особено претенциозна.Чудя се тия неща дето преди ги ядех ако нямаха захар дали ще ми харесаха,но май не...няма как и да разбера.Аз съм с ново 20 на цитонамазката съм с 3а група и съмнение за hpv вирус,та пуснах изследвания и ще чакам половин месец резултати,през това време ще откача като нищо,ама какво им дреме на докторите.Надявам се да са ми объркали изследванията пак...

# 350
Ти нещата с много захар едва ли им знаеш и истинския вкус, те "нормално" сладките неща поне за мен не можеш друго да усетиш от сладост при тях. Тя такава сладост че го превзема и друго почти няма. Айде, там и ще мирише на нещо.
Не звучи весело това с цитонамазката, но и не бързай да се шашкаш преди да ти излязат изследванията. HPV са една много голяма група вируси, по принцип повечето си разнасяме по някой и друг, изчакай да видиш какво ще излезе като резултат, вероятно и цитонамазката ще я повторите.

Аз се опитах и новия си вещерски експеримент да ви покажа, ама нещо форумът ми се разсърди при качването на снимките Grinning Цвекло сложих за ферментация, като туршийка. То става доста бавно по принцип, ама пък аз го сложих и с малко течност от предишна ферментация на други зеленчуци, та културите си ги има. За няма и ден вече прави тънък "синджир" отгоре. Ще ям скоро, не само да правя мазало, че бях като касапин докато го нарежа Joy
И другото е безалкохолна напитка, също ферментирала. Навряла съм се в една група във ФБ за ферменти и всичките наръгали там плодове из едни големи буркани, да не остана и аз назад Grinning Дюля нарязах, от една кисела ябълка обелките, па трънки, па глогинки, па шипки... и за капак метнах и 2 обелки от цвеклото, та стана и леко розово Joy Ей туй вече не знам какво ще стане, има уж лъжичка мед да има какво да ядат гадинките, но не се очаква да е сладко накрая.
Не ме свърта напоследък, трябва аз все да ръчкам и да пробвам нещо. И по възможност - да е шарено Grinning Като стане то и го изпия (ако става за пиене) и мирясам, ще си направя аз квас от червено цвекло, него си знам че го харесвам, а и е соленичък.

# 351
Нова партида от месото на Долче. Успях да набутам в нинджата 2,700 сурово филе и излезе към 2,200 готово. 10 часа го суших.

# 352
Здравейте!
От скоро съм с този здравословен проблем и все още не мога да се ориентирам кои храни мога да си позволя. Rolling Eyes

Не съм изчела цялата тема, но на пръв прочит това хранене не е ли като на Атанас Узунов?
Питам, защото съм го пробвала няколко пъти и при изпадане в кетоза всеки път получавах адски кето обрив, което ме отказа да го следвам.

Искам да попитам също за таханите - може ли и в какви количества може да се хапва лешников или сусамов тахан?
Може ли да ям ябълки?
За бананите знам, че са супер сладки плодове и е добре да се избягват при ИР.

# 353
Утро, от скоро си със заболяването и съответно все още не можеш да ядеш тахани - на първо време изчистен режим ще ти се отрази най-добре.
Банани или ябълки също не в началото. На този етап по съвсем малко дребни плодове (т.н. берита), другите ще пробваш след като си подобриш показателите.
Режимът не е точно като на АУ (неговият е много рестриктивен), но е много подобен. Кето обривът е много вероятен и изключително неприятен, но можеш да изтърпиш седмица докато отмине в името на собственото си здраве. Можеш да се опиташ да го облекчиш, като пиеш достатъчно вода и приемаш достатъчно сол, също добавките от първи пост (ако не си го изчела, прочети го внимателно няколко пъти).
За повече съвети ще трябва да дадеш информация за себе си Simple Smile

# 354
Дайте съвет как да не ми увисне кожата,че корема започва да виси Grinning вчера се мерих и съм 3 кг на долу...за 1 седмица...обаче започвам да си виждам извивките и талията,и направо се възхищавам на тялото си,само тоя корем да го разкарам и съм мадама и половина.Та нещо,което да мажа,някои упражнения подходящи.

# 355
Е, Борислава, аз ти прогнозирах 3 кила за месец Blush
Не знам какво да мажеш, когато бях бременна преди сто години, имаше само някакво полско мазило. Но то беше за обратния процес.

Момичета, намерих алкална изворна вода, съвсем случайно. еГО .  Снимала съм я, но е в телефона. Да пиете за пх-то в урината, но който му е ниско. Аз вече дръннах два шота по 250 мл, та скоро ще ходя да видя с лентите има ли някаква промяна.
И за Елорка най - вече.

# 356
Здравейте!
От скоро съм с този здравословен проблем и все още не мога да се ориентирам кои храни мога да си позволя. Rolling Eyes

Не съм изчела цялата тема, но на пръв прочит това хранене не е ли като на Атанас Узунов?
Питам, защото съм го пробвала няколко пъти и при изпадане в кетоза всеки път получавах адски кето обрив, което ме отказа да го следвам.

Искам да попитам също за таханите - може ли и в какви количества може да се хапва лешников или сусамов тахан?
Може ли да ям ябълки?
За бананите знам, че са супер сладки плодове и е добре да се избягват при ИР.
Вместо да зарязваш всичко заради този обрив, пробвай да се адаптираш постепено.
Нито ябълки, нито тахани е добре да се ядат, освен инцидентно.

# 357

Вместо да зарязваш всичко заради този обрив, пробвай да се адаптираш постепено.
Нито ябълки, нито тахани е добре да се ядат, освен инцидентно.

Какво имаш предвид под постепенно?

Три пъти се пробвах с режима. След седмица-десетина дни получавам този кето обрив. И трите пъти. Не знам дали сте имали, но адски събри и е мн неприятен. Продължава да излиза дори след като си нормализираш храненето. Последния път повече от седмица отне докато отмине. Не ми е известен друг начин да мине освен с промяна на храненето и въвеждане на въглехидрати, което в крайна сметка си е опропастяване на режима.
Последния път бях спряла и млечните.

Ох, пълна мъгла ми е.

Добре, де,така да задам въпроса - вие в кетоза ли сте с това хранене? Като гледам, че не се ядат и ябълки... Явно да. В смисъл пак е толкова стриктно като при Атанас Узунов и пак е кетоза............

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 11:04 от utro77

# 358
Аз си ядях чушки, домати и лук, млечни също не съм спирала. Не знам дали въобще съм влизала в кетоза. Отслабнах с две кила първия месец, но не близвах нищо захарно, нито хлебно, нито ориз, нито картофи. В групата съм на АУ, и там много се карат за всяка хапка. Само ги чета, че са ми фанатизирани. Хубаво е на първо време да избягваш моркови и зеленчуци с висок ГИ, аз по-скоро смятам, че на мен ми помогна двуразовото хранене без междинки. Имах си глад в началото, но съм си погладувала през годините, та не е болка за умиране.

# 359
Дайте съвет как да не ми увисне кожата,че корема започва да виси Grinning вчера се мерих и съм 3 кг на долу...за 1 седмица...обаче започвам да си виждам извивките и талията,и направо се възхищавам на тялото си,само тоя корем да го разкарам и съм мадама и половина.Та нещо,което да мажа,някои упражнения подходящи.

Достатъчно вода.
Никакви цигари.
Спорт.
Време.
Може и мазила. На Икаров имат.
При рязко отслабване повече личи висенето на кожата. Ако се отслабва бавно, по има време, но пак всичко е индивидуално.
Първите ми 20 ги свалих за 3 години. С качване и сваляне.
С режима 25 кила за 6 месеца кажи речи.
Имало е увисване, шията ми беше сбръчкана, но се оправи, на други места също, но се оправи.
Не съм манекен и си имам стрии и предвид огромния корем, който отглеждах над 30 години, там щетите са най-големи, но не се вълнувам отдавна чак толкова за това.
Мислех преди 2 години да профукам 1000 лв за едни процедури, но реших да си ги пазя.

Общи условия

Активация на акаунт