Базедова болест - Тема 15

• 17 458
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Ходих днес да давам кръв.
Лаборантката каза, че вената на лявата ръка е тръгнала да се калцира, става твърда. Та ще спра да ме боде в лявата, да се повъзстанови.

Намали ми Тирозола на 1 на ден и се върнах на л_Ториксин от 50 мкг. Пих от 75, остана ми 1/2 кутия (един блистер). Рекох "Да го изхвърля", "А,не, аз като го намаля, ще си делиш хапчетата) Simple Smile

# 646
  • София
Merelenda, може ли да попитам какво стана с твоето зачервяване на лицето, за което си споделила назад в темите?

# 647
След лечението вече съм добре.

# 648
Здравейте, може ли  да съвет, тъй като вече ми е притеснено и чак края на август имам час, но и тогава евентуално ще ми бъде направен трансфер (инвитро). По принцип бах с Базед, после пък хиперфункция и накрая ми казаха, че съм със смесена форма. От няколко месеца съм на 1 таблетка Пропицил, но този месец имах Стимулация от репродуктивната клиника и съм на половин таблетка Пропицил, но ТСХ се вдигна много - почти 4 стана и не знам как да го сваля, тъй като знам, че трябва да е под 2. Някой би ли ми дал съвет. Благодаря!

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 18:02 от Ivito90

# 649
Отиди на ендокринилог.

# 650
Имам записан час чак за края на август и ми е късно тогава. Всички или нямат свободни часове или са за края на агуст. Благодаря все пак за съвета!

Отиди на ендокринилог.

# 651
За онлайн консултации има часове и за утре в superdoc.  И има избор.
Моят ендокринолог е тегав от към часове и затова по Вайбър при спешност се свързвам с него.
А специално при инвитро ме следеше на 3 седмици.

# 652
Може ли до споделите  при кой ендокринолог се следяхте. Аз днес звънях до администрацията и попитах дали моята ще ме приеме без записан час тези дни, тъй като имам чак за края на август месец и че ще чакам колкото трябва, но отговора беше, че не приема без часове дори и при извънредни ситуации. Нямам личен номер и никъде няма публикуван.
За онлайн консултации има часове и за утре в superdoc.  И има избор.
Моят ендокринолог е тегав от към часове и затова по Вайбър при спешност се свързвам с него.
А специално при инвитро ме следеше на 3 седмици.

# 653
Няма много време докрая на август и ако все пак нямат намерение да спират пропицила, то ще трябва комбинирана терапия с тироксин и следене на 2 седмици на хормоните преди трансфера.
В тази клиника няма ли ендокринолог? Предвид че предстои трансфер и сте със заболяване на щитовидната, всичко трябва да се консултира и да се действа адекватно и навреме.
Дали са ви съвет за онлайн консулт, а от докторите онлайн някой може да ви вмъкне в графика си после.

# 654
Много Благодаря! Бързам защото трансфера ще ми е началото на септември. Гледах за Варна кои лекари имат онлайн консултации и определено не са моите, тъй като съм от Варна.  Харесах за София и поне за първо време докато дойде края на август ще се надявам да ми помогне докторката, макар и онлайн. Благодаря на всички за съветите.
Няма много време докрая на август и ако все пак нямат намерение да спират пропицила, то ще трябва комбинирана терапия с тироксин и следене на 2 седмици на хормоните преди трансфера.
В тази клиника няма ли ендокринолог? Предвид че предстои трансфер и сте със заболяване на щитовидната, всичко трябва да се консултира и да се действа адекватно и навреме.
Дали са ви съвет за онлайн консулт, а от докторите онлайн някой може да ви вмъкне в графика си после.

# 655
Незнам как стоят нещата при инвитро,но когато аз забременях бях на 1 т пропицил до преди това и когато забременях тсх буквално потъна и заби на 0.2...а уж се имаше очаквания да скочи и тогава бяхме говорили с ендо за включване на хормон,но той го интересуваше фт4 как е ...искаше го на горна граница...щом то беше наред не променяхме дози

# 656
Искат по-ниско Тсх заради процедурата. Иначе при успех, при някои хормоните се раздвижват, при други се кротват. Никой не знае как ще реагират.

# 657
Е това го има явно.  Аз не очаквах, толкова да се покачи от стимулациите и 1 хапче Пропицил и от скоро съм на половин, но не намаля поне за сега.
Искат по-ниско Тсх заради процедурата. Иначе при успех, при някои хормоните се раздвижват, при други се кротват. Никой не знае как ще реагират.

# 658
То може след 2 седмици да падне, ама кой да предвиди какво ще се случи.

# 659
Днес се консултирах с ендохирург за евентуална операция на жлезата, много лоши възможни усложнения ми изброи. То затруднения с дишането и извеждане на стома, то загуба на гласа за 6 месеца, то повреда на калциевия обмен от паращитовидните жлези. Това е просто ужас! Отивам на консултация с радиолог за радиоактивен йод! Просто няма да се оперирам. Ако не става в БГ, ще отида в чужбина за РАЙ....

Общи условия

Активация на акаунт