Свекърви и Тъщи

• 5 516
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
Прочетох само първия коментар на автора на темата, та ще говоря по същество. Жени, които стават от оня тип досадни свекърви или тъщи, са заобиколени баш от мъже вечно неможещи и/или неразбрали. Съжалявам, че го казвам така в прав текст, ама все пак сте мъж, ще ме разберете. За да е една жена толкова проклета, то тя най-вероятно е трябвало да компенсира емоционално и с действия първо за мъжа си, после и за сина си/дъщеря си, понеже им създава нездравословна привързаност с поведението си. Съответно отрочето си търси човек по модел на мама; в случая на мъжете, оставят майка му и жена му да се "оправят", то цял живот нищо никога не е било негова работа, нали. В този конкретен случай вина има и жената, заблудила се да се хване такъв мъж и да води такъв тип битки, защото просто окуражава този тип поведение в мъжа си.

Извод: дами, моля ви, ако осъзнаете, че мъжът до вас никога не може да постави граници на мама, напускайте връзката възможно по-скоро, по-добре няма да стане. Ще сте само трето колело 😄

# 46
Мисля, че грешите страшно много.
Ако се замислите ние мъжете винаги отстъпваме.
Само мир да има.
Та една жена като реши, че може да прави всичко и да дава акъл мъжът започва да премълчава в името на доброто и да стои във връзката най вече заради децата. Жената почва да се налага все повече и повече и повлияна от майка й допълнително върши неща който не би трябвало. Мъжът мълчи в името на доброто.
Не ми оспорвайте моля, виждал съм го многократно в живота си. На един приятел гаджето му от ярост, че не можа да го проконтролира момчето му беше посегнала и почти му беше изкарала окото. Две седмици не излизаше от къщата си за да не го видят хората. Такова нещо не бях виждал. Той добряк и готин и го питаме защо не си тръгнеш - отговора беше, все да я защити нещо.
Тъй, че когато жената навлезе агресивно в мъжка енергия - мъжът й е виновен нали. Не мисля.
Основно, мъжете ние не се фокусираме на връзката и за това отстъпваме основно на жената. Нашите цели са други.
Тъй, че жени за да сте хрисими поддържайте мъжа правилно и го нахъсвахте.  Има си начини. Не го ли правите той започва да се чувства непотребен.

# 47
Мъжът мълчи, защото е льольо и не иска да си разваля рахата. Мъжът много обича да изкарва пу*ьовщината си някакво висше съобразяване, защото страда от дълбоко НЕосъзнаване какво точно означава да се съобразиш и че това касае рахата на другите, а не неговия.

# 48
"Мълчане в името на доброто" няма. Такова животно просто никога не е съществувало, дори и извън семейните отношения. Винаги, когато има някакъв вид конфликт, незаемането на позиция или преструването, че проблем няма, никога, ама никога не оправя положението - напротив, влошава го. И нямам предвид всеки път да се стига до скандали; просто да се заеме някаква позиция ясно от самото начало, за да се избегнат кофти ситуациите, където почват драми, заради неизяснени неща. Противно на всякаква логика, повечето хора в тези случаи почнат да подразбират въпросният какво мисли просто защото не е казал ясно намеренията си.

Ето, например, ако мъжът ясно и еднозначно каже на жена си "обичам те, ама обичам майка си повече, решавай какво ще правиш" още преди да са почнали батаците между свекървата и нея, ще й даде шанс да помисли иска ли да е в тази връзка въобще. И ако реши да остане, да си сърба супата, тя ще си я е надробила. В случая, където той мълчи, за да не излезе крив пред някого, се започва гадаене златният какво иска и така започва конфликтът.

Наясно съм, че има мъже, които просто обичат да виждат жени как се карат в негова чест и затова си траят. Най-жалката ситуация някога. Защото замесените жени очевидно нямат самоуважение, но за това са си виновни наистина сами.

# 49
  • София
Свекървата е твоята майка, ако се сещаш какво ти думам.
Майка ми и БМ никога не са имали проблеми, тъй като са се виждали само по празници. Имаше някакъв кратък момент покрай развода, в който тя се опита да подкепи него, но аз й ударих игнор.
Аз лично каква свекърва и тъща ще бъда?
Не знам. Както съм казвала, нямам кристално кълбо и ясновидски способности. Като дойде - ще го мисля.
Досега се е чувало само: "Майка ти е много готина."

# 50
Мисля, че грешите страшно много.
Ако се замислите ние мъжете винаги отстъпваме.
Само мир да има.
Та една жена като реши, че може да прави всичко и да дава акъл мъжът започва да премълчава в името на доброто и да стои във връзката най вече заради децата. Жената почва да се налага все повече и повече и повлияна от майка й допълнително върши неща който не би трябвало. Мъжът мълчи в името на доброто.
Не ми оспорвайте моля, виждал съм го многократно в живота си. На един приятел гаджето му от ярост, че не можа да го проконтролира момчето му беше посегнала и почти му беше изкарала окото. Две седмици не излизаше от къщата си за да не го видят хората. Такова нещо не бях виждал. Той добряк и готин и го питаме защо не си тръгнеш - отговора беше, все да я защити нещо.
Тъй, че когато жената навлезе агресивно в мъжка енергия - мъжът й е виновен нали. Не мисля.
Основно, мъжете ние не се фокусираме на връзката и за това отстъпваме основно на жената. Нашите цели са други.
Тъй, че жени за да сте хрисими поддържайте мъжа правилно и го нахъсвахте.  Има си начини. Не го ли правите той започва да се чувства непотребен.

'щото е добряк...'
Интересно е, че когато жените стоят в токсични връзки 'си просят боя', а пък мъжете стоят, защото имат голямо сърце.

Мъж без мнение, който да ми мълчи, не бих си хванала. Най-вероятно проблемът е в твоя часовник. Всъщност, по-тихи мъже се хващат с по-властни жени, защото не им се занимава и трябва някой да ги води за ръчичка. Напълно съзнателен избор.

# 51
'щото е добряк...'
Интересно е, че когато жените стоят в токсични връзки 'си просят боя', а пък мъжете стоят, защото имат голямо сърце.

Мъж без мнение, който да ми мълчи, не бих си хванала. Най-вероятно проблемът е в твоя часовник. Всъщност, по-тихи мъже се хващат с по-властни жени, защото не им се занимава и трябва някой да ги води за ръчичка. Напълно съзнателен избор.
[/quote]

До някъде си права, но това, че стои човек във връзка не означава, че е слаб. Бих казал, че е доста силен. За насилието съм твърдо против. Много пъти жени са ме предизвиквали да им врътна шамар и с държание и с постъпки, но никога не съм си позволявал да го направя. Успявал съм да се сдържа. Някой по слаби мъже не могат и посягат. Все пак жените имате повече дар словом и спор с вас е почти невъзможно да се спечели. Имате слонска памет относно когато сме постъпили лошо и когато спор започне винаги ги изкарвате на показ и ги припомняте и натяквате макар да са минали дори десетки години. Това е вбесяващо и нелогично. Но го правите по нелогични причини. Защо, май и вие не знаете.
Та насилие физическо или вербално твърдо НЕ!!!
Не желая някой ден моите деца да бъдат насилвани. Едва ли някой родител би желал това за децата си.
Ето по новините пак някакъв идиот нарязал жена си. Той е за затвора без право на замяна за мен.
Аз съм на принципа - ставаш и си тръгваш. Другият да му мисли а не да го биеш. Това е примитивно.

# 52
  • София
За  насилието си прав.
Явно не разбирате добре поста ми.
За това бих желал да ви обясня мили дами.
Идеята ми е да спрете да се оплаквате защото след време вие ще бъдете в обувките на виновните.
Аз не се оплаквам от никой. Нито майка нито жена нито тъща.
Постът ми е провокиран от множеството нападки отправени от жените към мъже и свекърви.
Моят призив е да сте малко по сдържани и да оценявате това което имате.
Успех на всички дами и не забравяйте, че света не се върти само около вас.
1. За да има някакви такива отношения между жената и свекърва й, значи има причина и причината обикновено е в свекървата и в сина й, че и той позволява на маминка да се вихри и не й слага спирачка.
2. "Моят призив е да сте малко по сдържани и да оценявате това което имате.
Успех на всички дами и не забравяйте, че света не се върти само около вас. " - това важи в пълна сила и  за мъжете. Обикновено те са тези, които си мислят, че светът се върти около тях. (като изключим силиконовите кифли с нереално висока самооценка, но както се вижда и за техния влак има достатъчно пътници)
3. Не е вярно, че мъжете отстъпват. Его и инат на n-та степен - поне тук в БГ. Много малко са тези, които ще отстъпят.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 12:43 от Vesika

# 53
  • Плевен
Артист, Вие в какво измерение живеете?Близо 20 год.живях с такъв дето не му беше работа мечтата на Мама да управлява целият свят. Много ясно заявих , че това никак не ми харесва , отговорът беше :"Не ме занимавайте оправяйте се!". Добре! Започнах на нея да казвам:"Ти какво искаш от майка ми?".
Покажете ясно границите и не оставяйте жена си да се оправя с майка Ви. Това е изцяло Ваша работа.
Ох горките мъже  с големи сърца дето все на неблагодарници и курви попадат. Айде нема нужда!

# 54
Айде моля моля. Нагледал съм се на мъже които уважават жени и са с добри сърца как жените ги маниполират и мачкат. Виждал съм и обратното мъже които се държат гадно с жените и жените умират за тях. Даже съм виждал женски бой за мъж който си пие бирата и не му дреме за тия двете дето се скубят за него.
Ние бяхме голяма компания от момчета с много сходни виждания и уважавахме момичетата с които сме излизали. Философията ни беше, че ние сме мъжете те трябва да се чувстват сигурни с нас като излезнат и ние поемаме всички разходи, включително изпращане до вратата на момичето където живее. Една груба дума никое момиче не е получило или грубо отношение. Е, никой не се ожени за тези момичета от нас. Чудихме се защо. След време разбрахме, че като се отнасяш прекалено добре с една жена тя ти се качва на главата и й ставаш безинтересен. За това жените търсят лоши момчета за да има емоции на горе на долу. Сега тия момичета си чукат глупавите глави с тези момчета. А ние добрите момчета поуспяхме в живота ако може така да се нарече. Имаме добри професии и добри заплати. Имаме си собствени бизнеси и тем подобни неща.

# 55
  • София
Минути за реклама...

# 56

Повечко от минутка се пада.
Даже пет.

# 57
След всичко изписано от автора, минутката за реклама само може да ме развeсели, най-меко казано

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 22:14 от alex_jp

# 58
Разликата е там, че се рекламира нещо което е на пазара. Аз не съм на пазара, за това използвайте логика. Няма пред кой да се рекламирам. Имам си семейство с деца и си живея що годе добре. Не търся вашето одобрение нито внимание. В форума пиша защото имам малко свободно време през деня та да се занимавам с нещо. Срещам тук интересни индивиди от женски пол които обичат много да хапят. Опитвам се да им отворя очите от мъжка гледна точка да им представя нещата най нормално но се оказва “кауза пердута”.

# 59
Хем сте поуспели, хем всичко ви е наред, а излиза, че не можете да създадете условия за нормални отношения между майка ви и жена ви. Отиде саморекламата.

Общи условия

Активация на акаунт