Номинации за най-голяма муня (тема 11)

• 60 440
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Моят син беше на ясла точно 1990 г, ама за кюфте не е споменавал, само за хубавата (по-хубава от на мама явно) супа от топчета без топчета Simple Smile
Ако и кюфтетата са правили по същата рецепта, трябва да са били невидими, може на твоя син предишните кюфтета да са били само наполовина видими Simple Smile

# 241
   Брей, цяло кюфте Simple Smile ! Едната ми щерка, като беше на такава възраст, я питам веднъж какво иска за закуска. "Една филийка и ей така, отгоре солчица." И показва с ръчичка как да поръся. Изненадах се. "Ти къде си яла така гола филия със сол?" "А, в градината много дават така!" И все "льоща" ядяха. Като питам какво са обядвали: "Пак льоща!" Никак не я обичаше "льощата".

# 242
Моя син беше горд от "цяло" кюфте, защото вече са големи и не им го дават надробено на хапки Thinking
Най-злоядото ми дете прояде в градината кремчета, които бяха по-хубави от на мама, че даже и от на баба Smiling Imp лелята ми подсказа, че отгоре слагат една чаена бисквитка, за да не хваща "оная гадна ципа" и хоп, мамините кремчета станаха хубави... А и прояде "бялото кремче със зрънца и чубричка", да се разбира "мляко с ориз и канела" Smiling Imp
А за щерката имах поръчка от госпожата "Прекратяваш да готвиш и особено да правиш кифлички! Даже прясно печените кифлички тук са "не толкова вкусни като на мама"... мъка е."

# 243
Моят син беше на ясла точно 1990 г, ама за кюфте не е споменавал, само за хубавата (по-хубава от на мама явно) супа от топчета без топчета Simple Smile
Ако и кюфтетата са правили по същата рецепта, трябва да са били невидими, може на твоя син предишните кюфтета да са били само наполовина видими Simple Smile

Помисли реално сега. Ами те ако слагаха топчета от кайма в супата топчета, откъде после кайма и за по половин кюфте на човек Simple Smile !

Аз много рядко готвя супа топчета у нас, но си спомням как веднъж малката обясняваше на баба си: "Мама, като направи супа топчета, трябва да си много бърз и да ядеш, защото идва кака и изяжда топчетата!" Взех си бележка и вече я правя почти като яхния. С мнооого топчета.

Скрит текст:
Обаче, нямам нерви да я правя по традиционния начин. Вземам тънка наденичка и "изнизвам" топченца във врящата вода. После си я готвя стандартно.

# 244
Ооох, търкалянето на топчета за супа води до нирвана и аз затова винаги я правя с много. Вземи си пак бележка Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега се замислям във връзка с поста на Пеева, че това цяло кюфте всъщност е антипод на натрошеното на хапки, а не отразява количество.

# 245
Не знам, не ми действа на мен така тази дейност. Не нирвана, ами направо до агресия ме водят такива пипкави неща. И яйца не мога да боядисвам за Великден по същата причина. Мога де, но ми идва по-скоро да ги натроша в стената, отколкото да ми действа успокояващо.

# 246
Ама вие деца нямате ли за тая работа Smiling Imp
Късам в една чиния в/у брашното и оставям да детето/децата да купонясват, докато аз чистя и кълцам зеленчуци...
Е, после трябва да се чисти, ама нали топчетата са качествено навъртяни и валчести Smiling Imp

# 247
Пеева, те като пораснат, се изоглавяват, а супата с топчета си стои на дневен ред  Simple Smile
Ще трябва да се търсят други муни/мунчовци да ги излъжем Stuck Out Tongue Winking Eye

# 248
Познайте какво готвих днес.. супа топчета. 😁 От толкоз приказки за нея.

# 249
  • Варна
Ох, Кубратова! Много те уважавам, ама си баш за темата - два пъти ме спомена, а peneva_a, милата  хич!

# 250
Топчетата се делегират на други, при всяка възможност.
Бившият ми се влюби в нашенските супи със застройка, той такова не беше вкусвал преди да стъпи тук. Ама радост ви казвам като сготвя супа, то не е да го опишеш. Него хич го нямаше в готвенето, обаче пък така възпитан че все предлага да помогне с нещо. Познайте кой винаги обезкостяваше свареното пилешко за супата, Натка мрази това пощене а за него - чест, че участва в създаването на такова прекрасно нещо Grinning Даже и не мрънкаше... докато не му връчих купа кайма и не му възложих топчетата Joy Търкаля нашият, ама го виждам как почва да го влече все по-големи да ги прави, че му писва... Кротко правя забележка. Ама трябва ли наистина да са чак толкова пък малки?? Абе ти много ли разбираш от супа топчета? Ами не, откъде да разбирам, за пръв път ще го ям това. Като не разбираш, не спори ами търкаляй там! Joy
Жив и здрав е още, но този поглед няма да го забравя сигурно никога Grinning

Но те на днешно време всякакви заместители на бившите измислят! Преди да си помислите нещо неприлично, говоря за кухнята в случая Grinning Купих си от китайците една джаджа с която ги нацвъквам тия ми ти топчета направо над врящата тенджера, та взех да правя по-често, иначе много обичам.

# 251
Та, пътуваме си ние из Румъния и аз пея с пълно гърло, както го чувам: "чек ин да коафор, парфюм де вибратор, покемон на семафор, кафе, мол, а ла тераса и после а ла каса." И от време на време: "Лумеа са скимбат!" Последното не ми е ясно какво е. Шаманът (Шазам), ми подсказа, че това било заглавието на песента: "Lumea s-a schimbat", а гугъл транслейт преведе, че това значело "светът се промени". Да живеят модерните технологии.

Ма наистина така пее, я! Сега го търсих, и аз така чувам Grinning

# 252
  Много як рап, нали?

# 253
Отивам в билкова аптека да взема нещо за косопад. Всичко съм пробвала, само билкови смеси не бях. Дава ми жената и аз мисля, че чай трябва да пия Joy С отварата се правят фрикции на скалпа. Умрях от срам

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 17:51 от Г-жа Рамацоти

# 254
Напълно въможно да бяха и за пиене, докато не ти кажат или те прочетеш няма откъде да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт