Номинации за най-голяма муня (тема 11)

• 60 479
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
Аз успявам и люляк да гледам в саксия и си цъфти, вече трети, обаче с орхидеите не се получава, не ще и не ще. Соят си зелени листата, чета, поливам много по-малко от другите цветя и не цъфтят повторно и това е.
Първите ми бяха от една съседка, която ги изнесе на стълбите, че заминаваше за дълго и поех ангажимент да ги поливам. 2 години цъфтяха там. Стана ясно, че тя няма да се връща, внесох ги вкъщи, от тогава нито цветче. Още няколко съм купувала и имам подаръци, същата работа, само веднъж като идват у нас. Отказвам се вече окончателно.
Цъфтящите са ми само на открит балкон. Бордюрни карамфили, цели 3 цвята диви теменужки, люляка, диви ягоди даже имам, вътре единственото цъфтящо е калата, а съм опитвала с много видове. Не знам как става така

# 376
  • София
И аз съм тъй с орхидеите... Последно купих септември и все още не е изсъхнала съвсем! Ще почакам да видя!

# 377
  • Mediterraneo
Няколко пъти купувах орхидеи, подарявали са ми, 3-4 месеца е максимумът, който живеят при мен, няма начин. ММ си се грижи за неговите китки, аз уморявам всичко.

# 378
Не обичам цветя, последно ми подариха кактус, няма и месец изкара, много му беше , всеки ден го поливах, то не трябвало...
И орхидея ми бяха подарили, не оцеля, харесва ми дом с цветя, внася уют и пъстрота, но не и у дома, аз се оправдавам с котката. 🤣 Колкото майка да обича цветя, толкова аз не.
Като се преместих при ММ имаше голяма палма в хола, майка му я е взимала, той цветята не ги различава освен основните, еми замина си, не е за мене това.

# 379
Ох, имах един кактус с прекрасни жълти цветове. Два пъти годишно цъфтеше. Лятото се поливат през седмица, а зимата не се поливат повече от веднъж месечно

# 380
О, аз имах един кактус, който гръмна като бомба. Пръсна се на парчета, акъла ни изкара. Grinning Така и не можахме да разберем как и защо се взриви така. А иначе си живееше, порасна, разклони се, чаках го да цъфне, а той се пръсна като балон. Joy

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 20:09 от Sysly

# 381
🤣🤣🤣
Кактус муня.

# 382
Имали сме и ние саксийни цветя преди години (иначе в двора на къщата си живеят, даже над 50-годишни рози) и една година ММ тръгва в отпуск и ми обяснява как да се грижа за двете живи още цветя, за всеки случай ми написал бележка да поливам цветята и я лепнал с тиксо за телевизора. Като се върна, му обяснявам, че едното цвете май ще умре, не ми изглежда никак добре, а той го погледна и каза, че вече е умряло - аз съм го удавила  Open Mouth 
Ама пък съм била усърдна и изпълнителна, само е било в повече...

# 383
Ох, имах един кактус с прекрасни жълти цветове. Два пъти годишно цъфтеше. Лятото се поливат през седмица, а зимата не се поливат повече от веднъж месечно
Веднъж месечно, само докато не се разболях и хремата не ми изпи съвсем акъла... Да видиш как за нула време разкошна сансевиера която дотогава оцеля напук на всичко, че даже и цъфтя 2-3 пъти, си отиде от раз Grinning Тотално съм забравила че съм поливала скоро и полях пак, че и без да ми свиди. Това посред зима, за по-голям ефект Grinning Следващия път когато я погледнах, всичките "мечове" вместо навирени нагоре, висяха като прани чорапи. А беше герой, оживя в ръцете ми сигурно десетина години, вече я бях кръстила Дънкан, на Дънкан Маклауд дето не може да умре Joy

# 384
Засичам един от квартала и го питам иска ли нещо. Подтекста е какво пиене да му купя. Той отговаря:
- Искам те чисто гола ...
Слушащите се заливат от смях. Той продължава:
- Искам те чисто гола ... Да те завържа на Витоша и да те оставя там ...

# 385
Да изчака още малко да падне по-дебел сняг

# 386
Ще правя за вечеря хумус и печен нахут с подправки, като за целта слагам нахутът да се вари, някъде към 10 часа̀ тази сутрин; газта секна (готвя на газов котлон), изпадам в лека паника, но бързо съобразявам, че ще има време да отидем и заредим и да доготвя, след като благоверният приключи работния си ден. Съобщавам му преди малко, а той - що не включи електрическата част на плота?!? А, де!

# 387
  • Бургас
Преди няколко дни три пъти ходих до магазинчето ,,плод и зеленчук,, което на края на блока ни!
И защо ли!?
Ами защото забравям, много забравям!
Първо отивам да купя разни неща и зелени ябълки!
Купих разните неща, но ябълките ги забравих!
У дома се сещам по някое време, че съм ги пропуснала.
Викам си, нищо. Ще отида пак, та ще взема и чушки да напълня с кайма и ориз.
Отивам втори път, купувам ябълките!
У дома се сещам,че забравих чушките. Айде пак обратно в магазина. Купих и тях!
Добре,че собствениците ме познават каква съм блейка и забравана!
Най-редовно си забравям и торбите с покупките при тях! Simple Smile

# 388
karzz, тоя номер съм го правила и аз, правейки кекс с круши и шоколад. Първо отидох за круши и се прибрах. Оказа се, че и захар нямам. Затичах и купих. Разбих яйцата със захарта, то нямало и бакпулвер. Айде пак до магазина! 😀
Честито Рождество на всички в темата! Да продължим дружно с мунщините и догодина!

# 389
  • Майничка
Снощи се проявих със содената питка. Сдупчвам я тук-там, за да излиза парата, но снощи ме обзе някакво вдъхновение и направо разграфих с пунктир парчетата.
Съответно не бухна много, но беше хубава. Върхът обаче беше, когато я прехвърлих в подноса за масата и изведнъж се усетих, че съм забравила паричката.😄

Общи условия

Активация на акаунт