Номинации за най-голяма муня (тема 11)

• 59 999
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Аз дезинфекцирах и слагах разни неща, докато спре кръвта. Но, не направих превръзка.

# 721
Ножовете вкъщи са на почит.
Аз се порязвам само с тъпи ножове.
ММ според ножовете трябва да е перфекционист и е такъв.
Още като гаджета ми правеше забележка, че ако искам да имам хубави ножовете, трябва да режа на дъска и в никакъв случай върху чинии, тези с дървени дръжки, да не остават натопени във вода и т.н. В резултат и аз сега се дразня като видя неправилна употреба на нож.
Вкъщи имаме..., да не казвам колко ножа (ММ и сам си прави 😃).

# 722
Ох това за ножовете и на мен ми го повтарят, да не режа върху чинии, да не мия в миялна и какво ли не. Аааа баш там си ги мия. Тия специалните му не ползвам,да си ги обгрижва той. Ножа е да ми служи, не аз на него, както и останалата посуда.

# 723
У нас е обратното, аз държа на остри ножове и се грижа за тях. За народонаселението има отделно чекмедже с обикновени ножове, с които да режат, да отварят буркани или кокосови орехи ако щат, не ме интересува. Стига да не ми затъпяват специалните.
За темата съм си.

# 724
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И у нас е интересно с ножовете. Не е рядко да се клъцвам и аз, но внимавам уж... Мъжа си има 2 ножа у дома - големи, кухненски. Аз имам 4 малки и 1 голям. Всичките са ми удобни и си ги грижа аз. Редовно повтарям да не ми се слагат ножовете в миялната, ама кой ли ми слуша... И си се питаме дали можем да си ползваме ножовете, обикновено. Joy
Моите ножчета ме е научил мъжа да си ги точа, толкова колкото ми върши работа.

# 725
  • Sofia
Аз само с малки и затъпени ножчета боравя вкъщи 😏
Острите много рядко и с повишено внимание ползвам.
Има едни метални ръкавици и мисля да си взема за всеки случай.

# 726
Аз обичам големи и остри ножове, а интересно, че ММ все налита на малките и се мъчи с тях - да го питаш защо, и той не може да каже...
Смее ми се, че налитам на големи ножове, защото съм дребна - за компенсация. Казва още, че в ръцете ми изглеждат като саби  Simple Smile
Ама не знае, че най-добре се готви с лезгинка на слушалки и голям нож в ръката - танцуваш и готвиш, хем разгонваш излишни елементи около себе си, щото не се знае накъде ще замахна със сабята  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 727
  • Майничка
От дете съм свикнала с малки ножове, с тясно и късо острие. С ножче за плодове Солинген нарязвам от торта до свински бут, режа колбаси на ситно, кълцам подправки и беля картофи. Издивявам, когато някой ми го свие, особено за мазане и после не го измие веднага.
В миялната влиза само ако я пускам през нощта, за да ми е на линия сутринта.
Имам и други, мога да работя с тях, но не ме радват. Най-мразя керамични или ножове с цветни остриета, разсейват ме.

# 728
Аз само с малки и затъпени ножчета боравя вкъщи 😏
Острите много рядко и с повишено внимание ползвам.
Има едни метални ръкавици и мисля да си взема за всеки случай.
Сподели ако си вземеш такава. Един приятел си купи, попитах го как се почивства това нещо и го вкарах в такъв размисъл че  май още не я е изпробвал Joy  А уж сме се разбрали да сподели на какви методи "носи", че тогава да преценя дали искам и аз... че и аз съм на принципа нещата на мен да служат а не аз на тях да слугувам Grinning Неща които искат специално обслужване при мен не виреят просто.
А пък си е резонен въпрос почистването, понеже това е като плетено и ще се набива в плетката каквото режеш - независимо дали е зеленчук, сурова риба или месо.

# 729
Аз имам ръкавица, рядко я ползвам, нали съм муня.

# 730
Такива метални ръкавици не могат ли да се мият в миялната? Друг вариант си мисля за изваряване - мяташ я в тенджерата с вода, на котлона да заври и изваждаш.

# 731
Това искам да разбера и аз, не че има миялна ама все пак Grinning Досега никой не ми е отговорил, в това число и този приятел. Ама той да кажем че хич не е по бързите работи, способен е да се кани за нещо докато брадяса... 2-3 пъти Grinning И то когато твърдо е наумил че ще го направи, а ако тепърва се чуди може и да не е тая година Grinning

# 732
Според бързо търсене в нета се изплаква с гореща вода (около 80-85 градуса) и се напръсква с дезинфектант, който се използва в хранително-вкусовата промишленост. Кой е този дезинфектант не знам, но чистата логика ми подсказва, че може да е и спирт.

# 733
  • Варна
Хлор/хлорамид май беше, транжорите ги ползваха. Да, в миялна машина, или в тенджера с вряла вода, дезинфекция и силна струя вода после.

# 734
  • Варна
Егати сложното, абсурд да си взема такава.

Общи условия

Активация на акаунт