Номинации за най-голяма муня (тема 11)

• 60 477
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Една от причините да махна саксиите от апартамента.

А саксиите защо? Аз, не че имам, отдавна убих всички цветя с доброто си гледане, но ей така, да знам Simple Smile.
Има ли влага, има и плесен почти сигурно. А почвата в саксиите си е влажна.
Това само ако искаш да са живи, разбира се Grinning Историята познава и сукуленти, и бръшлян (див, довлечен от гората - да не помислите че някакъв спешъл) за които не е съвместимо с живота да са в моя дом Grinning

# 361
Е, то да умориш бръшлян е лесно, хем два пъти Simple Smile
Ние с теб това го умеем, другите цветарки не ги бива Stuck Out Tongue Winking Eye

# 362
И аз ги убивам успешно. Чудех се дали да изнеса един шкаф на балкона и се консултирам с приятел. Според него няма да е зле на балкона и добавя, че може да държа отгоре саксии с цветя. Накрая заключи, че трябва да са с изкуствени цветя, за да не моря естествените.

# 363
Кубратова, като ти умре алое от листни въшки, тогава ще се мериш с мен Joy

# 364
Аз уморих едно алое, но мисля, че защото го държах на балкон със винаги спуснати щори.

# 365
Кубратова, като ти умре алое от листни въшки, тогава ще се мериш с мен Joy
Еее, ще почакаме да си ги мерим, че надали скоро ще завъдя каквото и да е растение в саксия, камо ли алое Simple Smile
От друга страна, ако го завъдя, кой го знае дали ще дочака чак въшки да го уморят...

# 366
   Аз все още имам орхидеи! Няма по-устойчиво цвете, уверявам ви.

# 367
  • Street of Dreams
Уморила съм поне 20 броя орхидеи, преди да се откажа.
Сега се сещам, че имам южна зимна градина без нито едно растение вътре.

# 368
Градина е само ако ти решиш че ще е, иначе е друго каквото си наумила, айде нама нужда от излишно напрежение сега Grinning
Един доктор все ми разправяше навремето колко е вреден стресът и че трябва да го избягвам при всяка възможност... Аз затова 40 и кусур години си живях без да имам кантар вкъщи Grinning

# 369
   Аз все още имам орхидеи! Няма по-устойчиво цвете, уверявам ви.

Потвърждавам. Не са претенциозни и не изискват много грижи. Особено фаленопсис.
Аз моря с много голям успех индришета. Обратно пропорционално да желанието ми да ги завъдя се развиват при мен.

# 370
Много забавна дискусия. На мен някои цветя ми вървят, други не искат. Например азалиите изобщо не ме понасят, имам чувството че се гътват само заради присъствието ми. От време на време купувам някоя, да проверя дали не са размислили - не са Grinning

# 371
  • Street of Dreams
Като се запознахме с ММ му се оплаках за историята ми с орхидеите и той се засмя "Тази в банята (!) я имам от 7 години, цъфтяла е поне 20 пъти". Помня как го изгледах на криво. После му я уморих.

# 372
Само така!!! Ще се хвали той Joy

# 373
Отдавна беше, но ме подсетихте с вашите китки. Grinning Аз и пръчка да забия в саксия, се прихваща. Grinning
Опитах да уморя един трилистник и понеже ми беше жал да го изхвърля, го заточих да мре сам на терасата, като докато го нося, направо го измъкнах от саксията. Криво ляво го набутах обратно и го заврях в ъгъла. След седмица отивам да проверя дали се е гътнал, а той взел та цъфнал. Grinning Прибрах си го обратно естествено. Grinning
Скрит текст:
Трябваше ми тънка пръчка да си подпра и вържа едно голямо цвете. Тогава не гледах орхидеи и нямах наличен цетодържач.
Та, вървя си аз и отстрани в тревата виждам една пръчка, точно  каквато ми трябва. На всичкото отгоре и красива, от бреза. Занесох си я вкъщи и я забучих я в саксията. Тъничка, права и бяла, направо "заспа" в саксията.
След няколко седмици идва майка ми и първо при цветята. Върти се тя около саксията с новата пръчка, върти я от тук, от там, а аз доволна, че ѝ харесва се усмихвам под мустак.
В следващият момент се обръща към мен и вика - "а там какво си насадила в саксията при дифенбахията?" Аз се засмях и обясних, че това е пръчка за да я подпра. А тя - "ама тя има листа и избива чепка!" People Eyes
И наистина! Пръчката взела та се прихванала и си живее. Grinning От тогава все разправя, че имам лека ръка - и пръчка в саксия да забия, се прихваща.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 04:10 от Sysly

# 374
Моят муньо остави миналата зима голяма драцена на балкона. Съсипа я. Обаче го мързи да я изхвърли и това лято я съживих

Общи условия

Активация на акаунт