Нашите цветя - обща тема 26

• 26 651
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Каламондинчето ми със завръз собствено производство:

Чудя се кога да откъсна плодче да ги опитаме, знам, че са много кисели, дори горчиви, ако не са добре узрели.
Коледничето сега започва да цъфти:

И хризантемите преди да ги обрули последният вятър, много интересно розово оцветяване получават от слънцето:

А това е един треволяк, който съм завъдила из сандъчетата, избуява за нула време, цъфти прекрасно и обилно със ситни лилави цветчета и изобщо изглежда като декоративно растение, сериозно се замислям да мина само на него като ми измрат сакъзите 😁

# 226
  • In transit
Месечинка, чудни цветя, а камондинчето ти е разкошно! Доколкото съм чела, плодовете му по принцип са по-кисели, но са подходящи за приготвяне на сладко. Моето досега толкова плод не е давало, но тази есен му направих една хубава сеч, да го стимулирам по-добре. Все ме беше страх да го орежа досега, много цъфтеше, но много малко оцеляха до плодчета. Явно не успяваше да ги изхрани.
Твоето на колко години е? Сега ториш ли го?

# 227
  • Варна
Предното лято го купих от Лидл, но не беше от тези вързалите, оформени като дръвчета, а като разсад. Това му е втората година, много избуя, много цъфтя и почти всички цветчета вързаха. На третата вълна вече изпопадаха част от плодчетата. Имаше хлороза през пролетта и от време на време му слагам хелатно желязо, също и мастърбленд на общо основание, когато торя мушкатата.

# 228
  • In transit
Месечинка, браво. Майстор си! Аз го обгрижвам със специална тор за цитруси и накрая нищо. Същия разсад бях взела от Лидл, само, че моя е на 4 години вече. Досега 2 пъти х 3-4 плодчета е изкарал. Sad
Лятото навън ли го държиш?

# 229
  • Варна
Навън, на източна тераса на парапета.

# 230
Страхотни цветя, браво, момичета Blush
Исках и аз да питам за луковиците. Понакупих някои есента и мислех да ги засадя края на ноември или в началото на декември. Но, както знаем, домашни сметки на пазара не излизат. Бях 10 дни в болница с детето, прибрахме се на 7-ми декември и не ми остана време. Чудя се дали да ги боцна сега или съм закъсняла? Тук не е студено и почти няма минусови температури ( понякога нощем и много рано сутрин, но като цяло е топло и меко времето). Има и някакъв трик с поставяне на луковиците в хладилник, може и така да процедирам, ще измисля нещо.

# 231
*Сладкодъвка* Чела съм, че е по-добре късно(дори сега), отколкото следващата есен.

# 232
Момичета, къде мога да купя пръст за засаждане сега? Проверих в Бриколаж, само големи чували ....

# 233
  • Карлово
Исках и аз да питам за луковиците. Понакупих някои есента и мислех да ги засадя края на ноември или в началото на декември. Чудя се дали да ги боцна сега или съм закъсняла? Тук не е студено и почти няма минусови температури ( понякога нощем и много рано сутрин, но като цяло е топло и меко времето).
Аз бих ги засадила сега. Моите ги садих началото на декември. Гледам някои покарали. Затрупвам с още пръст, в градината са, гледам - други покарали. Дано не измръзнат, че с голямо желание ги купих и доста пари дадох.

Имам много напъпили кокиченца.

# 234
Да се оплача пак от боклуците под Аризонските кипариси. 4 ГОЛЕМИ чувала вчера измъкнах. Есента вдигнах короните на 3 те дървета на около 1.80. Бездруго долните само клони бяха, без иглички. Окопавах, чистих Винка. Аман от този троскот! С мерск съм го слагала…  Пахисандрата искам да си увелича вместо Винка. Та трябваше да поразчистя.
Хамерокалисите наболи, даже вадих ненужни. На съседката една туфа дадох. Момините сълзи наболи. Ирисите наболи.
Ръка иска всичко.
4те големи туи и те си отиват…. Joy май с лавровишня ще ги заместя. Не прави толкова боклук, расте бързо, издържлива.
Мъх ми превзе тревата в ниската част. Влагата е много явно.
Мулч хубаво, ама много се топи… и като се омеси с опадали лист …
Ох оплаках се! Wink

# 235
  • София
За луковичките - оптималните срокове за сеитба са края на октомври, до средата на ноември. Прави се с цел да се вкоренят и да се развият нормално в ранна пролет. Аз също съм слагала декември, просто излязоха и цъфнаха по-късно от другите. Пролетните луковици са студоустойчиви, няма как да измръзнат. Но вероятността да загинат, ако стоят някъде прибрани е много по-голяма, така че смело ги злагайте в земята! Simple Smile

# 236
  • Стара Загора
Момичета,пак сте показали много красиви цветенца 🥰.
А на Natt,цветята както винаги са прекрасни ! Личи им ,че са обичани 😍
И аз съм садила много луковици на село,но винаги най -късно до средата на ноември. Въпреки всичко не пречи да се боднат и сега,просто ще цъфтят доста след другите. Иначе и аз имам наболи лалета,но тук зимата е мека и се надявам времето да не ги излъже.
Аз тези дни се сдобих с този красавец, но се чудя сега ли да го садя или да изчакам 🤔

# 237
Рододендронът е външно растение, не го дръж вътре, засади го веднага. Ако е много студено при теб може да го зариеш със слама, но все пак да стига светлина до листата.

# 238
  • Стара Загора
Рододендронът е външно растение, не го дръж вътре, засади го веднага. Ако е много студено при теб може да го зариеш със слама, но все пак да стига светлина до листата.
Phloxx, благодаря ти. Проблема е, че в началото на март ми предстои тотална трансформация на градината в ,която ще е поместен ,заради капковото напояване. В момента е на остъклена тераса , източна и се чудех дали ще издържи до тогава. Другият ми вариант е да го засадя на произволно място в двора, а през март пак да го изкопая и преместя. Но не съм сигурна как ще му се отрази .

# 239
  • София
Mendeleevka, може да го засадиш заедно със саксията. И по съвета на Phloxx да го завиеш за защита.

Общи условия

Активация на акаунт