Нашите цветя - обща тема 26

• 26 654
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
И аз бих го засадила със саксията, щом е временно му избери място на завет някъде. Всякак ще е по-добре отколкото вътре.

# 241
  • София
Изрових си снимка от 2022, от късно засятите луковични, както споменах по-горе. Засяти началото на декември, са цъфнали първата десетдневка на май. Бяха даже и в топла леха. Точно месец след комшийските.

# 242
  • Стара Загора
Благодаря ви, момичета ❤
Ще го направя още тази събота .

# 243
  • Варна
Аз видях малко слънце и пак наредих сакъзите по парапета, няколко дни стояха завити с найлони навътре. Комшиите ще си кажат “таз я напече малко и слънчаса” 😂
Ами следващите 10 дни дават само положителни температури до 10-15 градуса.

# 244
  • In transit
Преди малко гледах моите и се чудя кой месец сме, според тях. На закрита тераса са, но е студено пак, просто на завет.

# 245
Нещо им става на цветята. Аз пък оставих едни индришета на двора без никаква защита. Исках да се направя експеримент дали ще оцелеят коренчетата, пък и нямах вече място в мазето. За сега се развиват повече от чудесно - в момента са кичести, свежи и зелени...

# 246
Къде ги гледате тези сакъзи и индришета,  че ги държите навън?

# 247
  • Варна
Аз ги прибирам на закрита тераса, но чак когато нощните температури паднат под -2 градуса или прогнозата е за денонощни отрицателни температури. Последната седмица просто ги издърпах навътре в откритата тераса и ги завих с два найлона, най-вече заради ужасния вятър тук, иначе не беше особено студено все още.

# 248
Queen, завиждам за индришетата. Моите само като ме видят, умират.
Така и не можах да завъдя индрише.

# 249
  • Стара Загора
За много години ,момичета!!! Бъдете много здрави,усмихнати и изпълвайте света с красота 🌸
И при мен ситуацията на терасата е сходна

# 250
Ноември поорязах и пооформих  големия бенджамин, че не успявах да го вкарам през вратите, а беше навън.
Доста клончета раздадох, няколко натопих и гледам, че две са пуснали коренчета.
Моят също по този начин го захванах, но беше през лятото .
Чудя се сега ли да го садя в саксия, отгоре да я захлупвам ли с PVC отрязана бутилка , за да се създаде ефект” парник” или да го оставя във вода до пролетта?
И при мен в градината продължават да цъфтят невени, зимите вече не са това, което бяха.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 21:56 от Mateah

# 251
За много години! Да сте здрави, щастливи и усмихнати Simple Smile
Може би трябваше да уточня, че става въпрос за засаждане на луковиците в сандъчета, а не в земята. Ще ги бодна тези дни, пък каквото стане. Благодаря за съветите Blush

# 252
ЧНГ!
И аз да попитам. Есента си взех луковици на лалета и кокичета, но не успях да ги засадя. Сега  имаме 50см сняг, а нощем ще пада под нулата въпреки затоплянето. В саксии ли да ги бодна?

# 253
Здравейте, имам две растения, които са на 16 години, но не ми харесва вида, в който са. Някак са рехави... Сякаш не пускат достатъчно нови листа. Ще покажа моите и после и снимки какви искам да бъдат. Моля да кажете мога ли да постигна нещо с моите си или да купувам нови.

Искам да са съответно такива:

# 254
беба28, щом растения ти са толкова стари първото, което ми идва на ум е да попитам - кога за последно си им сменяла почвата? Ториш ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт