Нашите цветя - обща тема 26

• 26 638
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • на последния етаж
Mikkey, аз бих се радвала да ми изпратиш рецептата. Много обичам тази саламура.

# 121
  • Mostly in my mind
Лолита,  със сигурност ще имат много пожълтели листа,но това да не те притеснява.
Моите са навън още и от доста време листата им жълтеят. Почиствам ги и така.
Сега като дойде времето да ги прибирам ще ги накърша едно хубаво. Ще си подновя сандъчета за навън догодина.

Да,и моите имаха доста жълти. Почистих, подрязах, разрохках почвата, полях и това ще им е. Моите са на междустълбищното пространство, което е западно и има много светлина. Но пак си поизсъхват. Нищо, на пролет ще се съживяват.

# 122
  • In transit
Карзче, не те ли е страх, че сега като се застуди ще измръзнат? Снощи доста студен ятър духаше. Моите снощи ги прибрах на закритата тераса, целите са в пъпки и нацъфтели, чудя се дали да ги оставя така или да ги начупя?

Лита, пратих. Hug

# 123
Скимия си гледам вече няколко години в градината. На сянка между ограда и високи храсти, директно слънце почти никога не вижда, но получава достатъчно светлина. Обича влага и май харесва по-кисела почва, иначе е на самоотглеждане, никакви грижи не иска. След като прецъфти подрязвам само прецъфтелите цветове.

# 124
Редовно поливам цветята с вода( изстинала и утаена) в която съм варила картофи, моркови, яйца- добре са цветята.

# 125
  • Бургас
Тази сутрин беше -1 пак. Гледах саксиите са пълни с вода,че валя дъжд предния ден. Добре изглеждаха. Но мисля утре да ги прибера и да ги оставя да се отцеждат от водата.
Мики,аз не бих ги прекършила,нека си цъфтят. Те така или иначе ще имат период на покой, около декември - февруари.

# 126
Скимия си гледам вече няколко години в градината. На сянка между ограда и високи храсти, директно слънце почти никога не вижда, но получава достатъчно светлина. Обича влага и май харесва по-кисела почва, иначе е на самоотглеждане, никакви грижи не иска. След като прецъфти подрязвам само прецъфтелите цветове.
Благодаря! 🤗
Моята е в саксия и ще я гледам у дома,ще видим дали ще ми се получи.

# 127
Скимията е студолюбиво външно растение

# 128
И аз мисля, че на скимията навън ще и е по-добре.
Днес се изморих. Рязах, зазимявах, извадих грудките далии, бегонии и още нещо неизвестно. Не знам какво е, грудките са големи като картофи, но не помня какво и дали изобщо нещо цъфтя там Grinning

# 129
  • София
Аз бех извадила далиите, преди 2седмици, обаче нещо се размекнаха грудките. Сигурно няма да ги бъде, нали?
А бвгонията я зарязах в земата, 2пъти този сезон пусна по 3-4малки листа и толкова... Та не се занимах с нея.

# 130
Не е нормално да омекнат толкова бързо. Ако са замръзнали става така, и не оцеляват. Иначе като почнат да съхнат се смаляват и омекват, но бавно.

# 131
  • София
Не бяха замръзвали, бяха още положителни температури, каквото такова.

# 132
Редовно поливам цветята с вода( изстинала и утаена) в която съм варила картофи, моркови, яйца- добре са цветята.
Те в разните сайтове тези води са полезни уж за цветята, но не трябва да имат сол в тях според мен.
Няколко пъти и аз съм оставяла вода от картофи/яйца да изтива, че да полея някоя саксия, но съм се сещала, че съм сложила сол или оцет и съм я изхвърляла.
Не бих поливала саксии с водата от краставичките, в нея има и сол и оцет.

# 133
Mikkey, моля те, пусни тук рецептата за супа с марината откисели краставички. На мен не ми се задържа, изпивам я, но може да опитам супата. Simple Smile

Дори и малко сол ще убие цветята.

# 134
  • In transit
Диорела,

Скрит текст:
заповядай: Залевайка

Някой пробвал ли да пръска цветя и билки с масло от нийм срещу трипси? Дали ще има ефект?

Общи условия

Активация на акаунт