Нашите цветя - обща тема 26

• 26 644
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • In transit
Здравейте!
Моля за съвет как да се отърва от малки мушички, които излизат от саксията на бенджамина.
Появиха се в края на лятото, когато го прехвърлих в по-голяма саксия и допълних с нова пръст.
Намалих поливането, набучих 7-8 клечки от кибрит, но няма ефект...
В повечето агроаптеки и хипермаркети, в раздел градина продават едни жълти лепенки, с формата на пеперуда, които се слагат в саксията и мушичките залепват по тях.

# 181
  • вече Пловдив
Благодаря, Мики!

# 182
Момичета, каква е тази шантава работа. На открита тераса кученцата ми още цъфтят. А лятото съвсем бяха забравили да цъфтят.

# 183
  • Бургас
Явно им е по-добре на студено.

# 184
При мен африканските маргаритки още цъфтят. Очаквах да са умрели отдавна.

# 185
  • In transit
И при мен газанията се скъсва да цъфти и постоянно пуска нови цветове. Не съм я прибрала, защото сакъзите заемат доста място на остъклената и не спират да цъфтят..как да ги окъсам?

# 186
Тази газания е свежа, все едно е лято. И моите кученца са така. А имаше малки студове, интересно как не им повлияха.

# 187
И моите кученца цъфтят все още - те са в градината - валя ги сняг два-три пъти, имаше минусови температури - до около -5. Освен кученцата, продължават да цъфтят малките маргаритки, алисумът, шибоят, както и 1 иберис, който единствен оцеля в сушата през лятото. Водя си сравнителен списък на студоустойчивите цветя и ще видя кои от тях ще преживеят зимата. Гайлардиите също имат цветове, които са се скрили ниско между листата. Лобелията и газаниите ги извадих от градината и ги прибрах в сандъчета и кофи на закрито (неотопляемо) още в края на октомври и ще ги насадя пак в градината напролет.

# 188
Неприятното е, че кученцата не направиха семе тази година, започнаха много късно да цъфтят. Предполагам и с други цветя се е случило същото.
А в еднаголяма керамична кашпа сложих луковички живораждащ лук в стара почва, която само обогатих. Били са паднали семена от петуния и сега до лука никнат като луди разсади от петуния. Доста са едри вече. И това не е нормално по това време.

# 189

Дами,защо започнаха да пожълтяват листата?Сух въздух,директно слънце или преполиване?

# 190

Дами,защо започнаха да пожълтяват листата?Сух въздух,директно слънце или преполиване?

Май му е тъмно . Според мен нищо му няма . Така е по - големите листа съхнат и избиват нови . Моето е на не пряка светлина обаче е може би 3 4 годишно и не цъфти така , както цъфтеше преди . Не знам дали да не го разсадя .

# 191
Кити, алисумът не издържа зимата, но със сигурност се е разсял наоколо. Гледай да не го оплевиш напролет Grinning

# 192

Май му е тъмно . Според мен нищо му няма . Така е по - големите листа съхнат и избиват нови . Моето е на не пряка светлина обаче е може би 3 4 годишно и не цъфти така , както цъфтеше преди . Не знам дали да не го разсадя .
Не му е тъмно,точно до прозореца е.
До сега не съхнеха така.

# 193

Не му е тъмно,точно до прозореца е.
До сега не съхнеха така.
Така като гледам тези жълти жилки малко прилича на моя случай с кафето. Тук ме посъветваха да прочета за хлороза (липса на желязо) и при моето е това. Виж дали не се изхабила почвата от към желязо.

# 194
  • In transit
believe_, ако само долните леко пожълтяват, не е проблем. Периодично така си пожълтяват, отчупвам и продължават да си растат останалите.

Общи условия

Активация на акаунт