Нашите цветя - обща тема 26

• 26 527
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Да, каскадни. Амиии уж духа напред, т.е над тях, а не директно в тях, но от три саксии едната се пада и по в сянка, обикновено тая саксия изглежда най-клета.
Отделно въпреки че саксиите имат дренаж и нямат чинийки, а високи дупки отвътре, пак имам чувството, че ги преполивам, хем внимавам супер много. Ползвам почва за градински цветя уж. В предишното ми жилище вирееха страхотно, а тук нещо не мога да ги направя обилни и красиви. Почвам да си мисля, че нещо условията не са ок  за тях. Саксиите са големи и по 2 коренчета в половин саксия садя. Т.е 4 в саксия

# 631
Саксиите вътре ли ще бъдат през лятото или изкарани на вън ? Според мен ако са закрити нямат никакъв шанс . Те ако са на вън линеят пък камоли ако са вътре на закрито . При 35 градуса всичко ще умре . Можеш да сложиш йонотера розора, жълта и бяла . Тя не иска поливане . Кученца също стават , вербена , газания тя обича слънце и много цъфти .

# 632
Саксиите са си на балкона, просто лятото ползваме климатик. Не постоянно, но самият балкон е 2кв метра (голяма мъка) и определено ги загрява допълнително. Едната е в сянка, не я пече слънце особено, въпреки че е юг.
Иначе си ги поливам редовно.
Сега ще разгледам предложенията Simple Smile))

# 633
  • Пловдив
Момичета, какво ще ми препоръчате да засадя на тераса, която е изцяло южна, гореща, има и климатик на нея, т.е. горките растения са постоянно под горещ въздух от едната страна...
Имам място за 3 големи саксии ...
Олеандри и кактуси са моите предложения.
Обичат голямата жега, успешно оцеляват на моята пловдивска източна тераса. Simple Smile

# 634
Саксиите са си на балкона, просто лятото ползваме климатик. Не постоянно, но самият балкон е 2кв метра (голяма мъка) и определено ги загрява допълнително. Едната е в сянка, не я пече слънце особено, въпреки че е юг.
Иначе си ги поливам редовно.
Сега ще разгледам предложенията Simple Smile))

Колкото и да ги поливаш жегата ги съсипва . Те дето се вика в градината едва оцеляват .

# 635
Нееее, не искам кактусиии, хахах, аз мислех, че сакъзчетата са безсмъртни

# 636
Моето предложение е Бугенвилия, Винка, Мушкато. Каза, че не искаш Петуния. Аз съм с подобно изложение и всяка година при мен има каскада Петуния и Калибрахое. Да, въшлясват еднократно, пръскам ги няколко пъти и после им се радвам до Октомври.
Успех!

# 637
Петуниите ми стават едни лепкави и листата им пожълтяват и стават гадни, към август вече са едни дребни цветчета. Това може ли да се предотврати? Иначе ги обожавам, особено има едни Нощно небе...разкошни са!

# 638
Точно тези, нощно небе садя и аз, винаги ги взимам от Кауфланд. В началото цветовете са много едри, имат и светлите капчици по тях. Към края на лятото не са така пищни, но ако торя редовно се запазват в доста добър вид. Качвала съм снимки в стари теми, нямам търпение пак да засадя.

# 639
Петуниите ми стават едни лепкави и листата им пожълтяват и стават гадни, към август вече са едни дребни цветчета. Това може ли да се предотврати? Иначе ги обожавам, особено има едни Нощно небе...разкошни са!

Бегонии , цъфтят дълго можеш да ги сложиш от по сенчесстата страна . Карамфилчета , мушкато , тагетис . Не знам какво искаш да виси или да расте на височина ?

# 640
  • София
Точно така, безсмъртни са сакъзите. Wink
Моите пет сандъчета с мушкато цъфтяха много и продължително миналото горещо лято, на югоизточна тераса, на която също има две срещуположни външни тела на климатици.
Но стойките висят надолу, извън терасата.
Цяло лято са поливани само веднъж седмично, защото не бяхме там. Всеки път добавях течен тор за цъфтящи, на Лактофил.

# 641

Бегонии , цъфтят дълго можеш да ги сложиш от по сенчесстата страна . Карамфилчета , мушкато , тагетис . Не знам какво искаш да виси или да расте на височина ?

Искам да висят навън. То и аз бих искала да сложа саксиите от външната страна, но е забранено. От вътрешната пък на това мини балконче няма как и затова се мъча с тия гадни саксии. Вътре на терасата имам 2 декоративни люляка. Общо взето всеи сантиметър съм завзела с нещо, което на 2кв не е много трудно Grinning

# 642
В таакъв случай препоръчвам сакъзи , каскадна вербена , винка , но тя цъфти за кратко , но пък остава зелена , флокс , винката цъфти също цяло лято ,аурбиерта.

# 643
Кое цъфти цяло лято? Не знаех, че има каскадна вербена

Сигурно пак ще взема сакъзи. Не знам защо стават едни жълти и рехави, все се чудя не ги поливам или ги преполивам....Не ги торя със сигурност, което не е ок

# 644
  • In transit
Кой забранява? Ако е добре укрепена и закачена саксията няма проблеми. Миналата година взехме едни сандъчета от Икеа, които се хващат добре за перваза, а мм ги укрепи допълнително с тел.
Моето предложение също е за газании, перфектни са за много слънце, но си искат и всекидневно поливане лятото иначе увяхват.

Намерих една снимка от лятото, да илюстрирам. В момента вече са превзели цялата саксия.

Днес взехме още две такива, минах и през градинския център за още сакъзи, но ми казаха, че ще заредят в края на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт