Нашите цветя - обща тема 26

• 25 962
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Карлово
И при мене първи цъфнаха ето тези нарциси, сега започват минзухарите и игличината.

# 721
  • In transit
Енджъл, мускари са. Моите хем са на балкона, нещо се закучиха...надявам се, че скоро ще тръгнат. Имам чувството, че много топло им стана изведнъж и се чудят какво става. И с зюмбюлите е същото. Не мърдат хич. Sad

Такива теменужки се заморазвъдиха на вилата. Между ягодите. Но са красиви.

# 722
  • София
Ох аз днес избухнах. Купих си газания, така ли се казваше, карамфилче, вербена, алпийски сакъзи и петунии. Само дето нещо не прецених размера на петуниите и наврях 4 огромни корена в тая саксия, огромни. Дано се хванат горкичките. Иначе тия саксии и аз ги мразя, но всички за парапет са такива Sad на предната тераса обаче не съм имала проблем с тях. Те имат дупки, вдигнати там, и тия 4см на дъното съм сложила камъчета, ама пак....

Има ли някаква готова смес, с която мога да ги пръскам профилактично?
Аз за парапет ползвам тези сандъчета .Те нямат подложка.Но отпред имат малка дупка през която да се оттича водата.А сдед дъжд просто накланям сандъчето напред и водата изтича.        https://www.bagira.bg/21314/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D0%BA … D1%80%D1%81%D0%B0

Готова смес може и да има,но аз не съм търсила.Препаратите могат да се смесят в едно шише.Но аз си ги разтварян отделно.Понякога има нужда да се напръскат само  с един препарат.

# 723
  • София
Не съм сигурна Мики, ето го отвори се и до него цъна нещо(даже три такива) от предната снимка до сега, това вече минзухарче ли е... 🤷‍♀️ 😂 Ужас, как не си познавам цветята, обаче явно ще се позабавлявам добре с тази лазаня
Скрит текст:

# 724
Беличкото трябва да е лале.
Ето едно подобно от 2024.
Скрит текст:

# 725
  • София
Ооо да имах едно такова пакетче точно като твоите лалета с оранжева ивица, но при мен явно са поникнали без нея🤗🤗🤗мерси

Аз предварително искам да се извиня, че най-вероятно тази година ужасно много ще досаждам с всякакъв вид въпроси и дребни радости(дай Боже повече). През живота си не съм отглеждала растение, а сега съм се запалила и това са моите първи стъпки във всичко... А вие сте ми голям помощник и подкрепа❤️❤️❤️❤️❤️ със сигурност няма да успея да направя всичко, което ми се върти в главата, че искам да се случи из дивашкия ни двор, и финансово и физически много неща ще останат за бъдеще... Но малко по-малко ще се уча с вашата безценна помощ.🤗

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 12:40 от Angel_Dust

# 726
  • Пловдив

Да споделя, че лалетата закупени от Кауфланд, изкараха цвете 🙂 оставих си ги в саксийката, след като от тук споделихте, че вероятно ще са само листа.
След като прецъфтят, правя ли нещо с луковиците, ползвам ли ги догодина?

# 727
Десиссслава Като прецъфтят, директно в боклука.

# 728
  • София
Това пък защо?

# 729
Защото почти няма шанс втора година да цъфнат. Казвам го от опит.

# 730
  • In transit
Защото почти няма шанс втора година да цъфнат. Казвам го от опит.
Винаги има шанс. Нищо не пречи да опита.

Десислава, разкошни са! Heart Eyes

Енджъл, наистина е друго, листата ме подведоха, а лаленцето е много сладко.

# 731
Десиссслава Като прецъфтят, директно в боклука.
Е баш

# 732
Миналата година показах в темата всичките си лалета - те бяха от над 20 различни сортове купени луковици, писах и имената им. Тази година ще проследя кои ще цъфтят по същия начин, кои ще цъфтят различно и кои ще изчезнат. Въпреки, че някои са разбъркани, защото ги вадих и засаждах отново, ще мога да видя кои ще разцъфтят отново и кои не. Обещавам да покажа със снимки. Тези, които не извадих, засега изглеждат много добре - удвоили са се или са се утроили. Но как ще цъфтят - ще видим. Но да обърна внимание, че става въпрос за градината. Ако останат в малка саксия едва ли ще имат достатъчно хранителни вещества, за да направят жизнена луковица за следващата година.

# 733
Миналата година поръчах от сортови семена един куп луковици на лалета, даже бях забравила за поръчката. Всички се подадоха, остава и да цъфнат в различни цветове. Не знам защо тези от Кауфланд да не цъфнат, нали са си луковици, кое им е различното? Преди години мъкнахме от Холандия едни луковици, всички се оказаха прости червени, каквито има всяка баба в двора си, човека правилно ни каза да не се занимаваме с глупости /беше българин/.

# 734
  • In transit
Момичета, днес докато се занимавах със сакъзите, намерих тези топчета в едната саксия. Доста бяха, разпръснати и всякакви размери. Най-големите бяха около 6-7мм, най-малките 2-3мм. Като ги стисна, изпукват и нещо бяло изтича. В някои от пукнатите излезе бял прах. Приличат на някакви яйца, ама дали са такива и на какво са? Много съм озадачена.

Общи условия

Активация на акаунт