Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 397
  • 443
  •   2
Отговори
# 360
Khadi имат дълбокопочистващ шампоан, води се като пре-къна. С активен въглен. Преди да се намацам с ash brown минах с този шампоан, после къната.

# 361
Здравейте! Simple Smile
Взех си Кхади-светлокестенява. Естествената ми коса е тъмно руса/към светлокестенява и тук-там някой бял косъм. Няколко пъти се правих със златистокестенява на Кхади, ами...доста тъмна ми дойде. Като си мия косата - пада черна вода. Не видях нищо златисто. Laughing
Надявам се със светлокестенявата да докарам малко по-приятен цвят.

# 362
Светлокестенявата не е ли по-тъмна от тъмноруса? И на мен ми свършват наличните 3 цвята на Cultivator's и сега се чудя дали пак да взема от тях или да пробвам друг вариант. Гледах в минала тема, че zigizagi е смесвала къни на различни марки. При мен проблемът е, че не ми е достатъчно покривна Welnut и Chestnut, а Deep Chestnut ми я прави много тъмна. Понеже боядисвам само отпред, ако е само с Deep Chestnut, се получават 2 цвята на главата - по-тъмно отпред, а и не ми и харесва да е толкова тъмно, защото реално косата ми е тъмнокестенява с червени отблясъци, а с Deep Chestnut става направо черна.

# 363
Да споделя, че взех някакво Берлин-русо на Кхади и сега тествам дали ще покрие бялото в корена. Обикновено русите смеси не покриват белите ми коси, но не съм тествала как би било с натрупване. Искам да съм по-светла, а с билките+посивяла коса май е сложно. Ако някой е успял да е рус върху бяла/сива коса, ще се радвам да сподели формулата.

# 364
Загледах и аз, че има нов цвят. Видях в зоя и още един вид нова къна (за мен нова). И пак се замислих дали да не се намажа. Ама май ще пробвам да изчакам.. три месеца са минали, не знам колко трябват, за да зачезне и израсте натрупания цвят от къната през годините.. 🥲 максимум до 6 месец съм стигала и пак се къносвам. Косата ми е до гърдите.

# 365
Аз изобщо не мога да помисля да спра мазането с тоя висок % бели коси, според мен докато не израсте цялата, къната остава по косъма, минимално, но остава.

# 366
  • София
според мен докато не израсте цялата, къната остава по косъма, минимално, но остава.
Или докато не се изрежат къносаните краища на косата.
Да се самопохваля - вчера се намазах с къна + индиго, доволна съм.
Косата стана не толкова червена като само с къна, а е и по-мека.

# 367
Днес се къносвах, за първи път ми се оцвети така упорито кожата (отстрани до ухото). Търках със сапун, преди това с по-нежно измиващо, не и не. Седи си ръждиво петно.

# 368
Мажеш ли с вазелин преди къносване? Мен това ме спасява. После се маха много бързо. Пък сега за махане.. не знам, мисля с ацетон или спирт, че съм махала.

# 369
Досега не съм имала проблеми, затова предварително не съм мазала. Не съм сменяла къните, които ползвам, което ме кара да мисля, че може състава на някоя от двете да е променен.
Ще изчакам с петното, спасява ме, че косата ми го закрива.

# 370
Ще се отмие, едва ли да остане толкова. Иначе може и с някакъв по-мазен крем, аз и с витасин съм се мазала. И веднага, като приключа и прибера косата в найлонова шапка, измивам и изтривам участъците. Аз мнооого се мацам, та за това не пропускам да се мажа предварително.

# 371
Боядисва се и кожата като престои върху нея, няма как. Измива се, не остава колкото върху косата.

# 372
  • София
3 вида къна съм ползвала, никога не ми е оставала по кожата. Измива се още докато мия глава.

# 373
От чистата къна ръцете ми бяха оранжеви 1 седмица. Ноктите - поне месец.
От билковите бои - никога нищо.

# 374
Чиста къна обикновено мацвам малко на ръката си да видя пуснала ли си е хубаво пигмента, държа буквално 2 минутки и мия. Остава ясно очертано оранжево петно, което не се измива от веднъж, трябва няколко пъти така по-старателно. Ако за 2 минути става това, за 3 часа ми се вижда съвсем нормално да хване и по кожата на главата и там уши и кой каквото си е изцапал. Измива се, но го има.
В билковите има по някаква част къна като основа но може би където е по-малко не прави чак така, те са и толкова много различни...

Общи условия

Активация на акаунт