Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 383
  • 443
  •   2
Отговори
# 375
Тествах култиватор кестен и ми направи белите коси рижави. Доколкото знам за бели косми е в 2 стъпки първо къна после индиго. Но нещо се отказах. Не ми се връща на къна. Косата с култиватор точно стои някак изпръхнала.

# 376
Аз не спазвам инструкциите на Cultivator's да е на чиста коса, защото много ми я изсушава. Даже щях да питам дали е възможно  заради това да не ми хваща къната? Кестенът и орехът ми правят белите рижави. Само Deep Chestnut не ги прави, но ми идва много тъмна.

# 377
Аз ползвах Deep Chestnut два пъти и пак рижавеят леко. След измиване ползвам Био подхранващо масло за фиксиране на цвета на Cultivator's и засега нямам усещане, че ми изсъхва косата. Но аз си имам и доста бяло, не очаквам чудеса. 

# 378
Къносвам се в две стъпки, ако при първото белите и русите косми са станали рижави.

# 379
  • София
3 вида къна съм ползвала, никога не ми е оставала по кожата. Измива се още докато мия глава.

Да се допълня - за 7 г. къносване съм ползвала 3 вида къна - Сахара тазарин, Тричуп и Хенафокс, според каквото има в магазина. Последните няколко пъти слагам и индиго преди самото боядисване. До сега всяка къна се е измивала от лицето ми без проблеми. Но под ноктите остава докато не ги изрежа, че седят като мръсни. Даже имах   мини скандал с гаджето на дъщеря ми по повода. Къносвам се 1 ден преди да летя при тях в чужбината. Кацам, посреща ме, на влизане в къщи си мия ръцете старателно. Гушкам си внуците, бащата ме оглежда подробно. Като заспаха дойде и ми направи забележка за мръсни нокти. Трябвало да се почистя основно като отивам у тях. Спокойно му обясних, че това е къна и как с нея рисуват ръце из Ориента.
От тогава при къносване му пращам снимки да знае от какво са ми "мръсни" ноктите, той ми свикна.

# 380
Само с ръкавици действам с къната, от ноктите наистина не се измива бързо както от кожата.

# 381
Здравейте! Някой може ли да обясни как се случва къносването в 2 стъпки с индиго? Пак си имам непокрита бяла коса + оранжеви косми. Ако ще е така, ще се отказвам от къносването, омръзва ми.

# 382
Идеално покритие на бели коси и всичко да е в един и същи цвят просто няма как да стане с билковите бои. Сменила съм всякакви варианти и единственият е да се боядисваш с чиста къна, но там вече цветът наистина си е рижав.
Ако търсиш кафяв цвят, просто се примиряваш, че част от космите са златисти, рижави…
Иначе - най-добро покритие на белите коси е наистина с двустъпковото.
Къната се разтваря в топла вода, покрива се и така трябва да стои от 2 до 8 часа. Колкото повече, толкова по-добре.
Индигото се смесва с хладка вода, изчаква се 10 мин. и се смесва с къната.
Аз лично си правя смес 50/50.
Това е, нищо сложно няма, просто не трябва да забравяш да си приготвиш къната от по-рано.
Може и още някакви добавки, ама не съм го правила това, тъй че не знам пропорции и т.н.

# 383
Mila1331, дали важи и за къната на Cultivator's? Не съм купувала досега индиго май. И същото така, дали аз не греша, че се къносвам на мръсна коса, после изплаквам само с вода. Пак много Ви благодаря!

# 384
  • София
Ами да, грешиш, трябва на измита коса.
Отдавна не съм правила двустъпковото, но първо си активираш къна - няколко часа, да пусне цвят, мажеш се, стоиш 3-4 часа, измиваш (аз лично си ползвам шампоан). След това - при мен на другия ден, че нямам нерви - нанасям индиго, без да е престоявало, с малко добавена сол. Изчаква се по-малко, примерно час. Пак мия с шампоан.

# 385
Аз измивам после само с вода. Къносвам се на мръсна коса, защото много ми изсушава косата. Мислите, че това е проблемът ли?

# 386
  • София
Аз само веднъж пробвах на мръсна коса, но не хвана добре.
Слагам глицерин или зехтин в къната, уж да намали изсушаването, и си ползвам хидратиращ балсам/маска.

# 387
Боядисвам се на чиста коса, или най-много - измита същата сутрин. Задължително на мокра коса.
Моята къна е някаква друга, от Зоя, ама не помня коя точно. Но то няма значение, така се прави, първо се активира къната, след това се добавя индигото. Аз пък няма да имам нерви това да го правя в 2 поредни дни, то 2 пъти в месеца ми идва много.
Задължително обаче мия с шампоан и абсолютно задължително слагам балсам.  След това - косата ми е гадна. До следващото измиване - 2-3 дни след това. Тогава почвам да си слагам крем за коса след всяко къпане и се оправят нещата. Едно време слагах масло от макадамия в сместа, ама скоро не съм си купувала базово, пък и не смея, че съм със себореен дерматит и маслата не са подходящи в моя случай.
Уффф, и аз съм за боядисване.
Сега аз имам въпрос, имам смес във фризера, как да я размразя и трябва ли да я топля преди да я нанеса? Това не съм го правила досега.
Въпросното Радико е, виолетово, в него няма къна, основно е индиго и смърдящия чимен.

# 388
  • Бургас
Аз се къносвам на всякаква коса, но и аз предпочитам чиста. Ако е мръсна я мокря. Избягвам шампоан, ако мога да мина без, ако не, слагам балсам по краищата само за да мога да я разреша после. Гледам да не прекалявам с маслата заради миенето.

# 389
Винаги се къносвам на мръсна суха коса. Ако не съм доволна от прекалено рижавите коси, то на следващата седмица се къносвам само с индиго.

Общи условия

Активация на акаунт