Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 367
  • 442
  •   1
Отговори
# 390
С чиста къна пак си има разлика между побелелите коси и останалото, то няма как да стане едно и също.
На мен лично ми допада ефектът с по-ярки рижи кичури и особено около лицето, отива ми. Но за който е нежелано това, да си има предвид че си става така.

# 391
Аз изглеждам зле с рижавите и бели косми. С белите - иди-дойди, даже в началото, много време не се къносвах или боядисвах, бях решила, че ще си стоя естествено побеляла. С рижите не ми е хубаво и естетически издържано - мургава съм.

# 392
Аз затова уточних че на мен си ми отива, дори изцяло рижава пак би ми стояло добре тъй че не се оплаквам. Бледолика съм доста и с вежди като на блондинка, добре изглежда като комбинация. Естественият ми цвят е светло кафяво, почти на блондинка отивам, не е тъмен.
Коментарът ми беше повече към това по-горе че с чиста къна ще стане еднакво. Няма да стане.

# 393
И аз не се харесвам рижава, ама това е положението. Като че ли преди години улучвах по-червеникава къна. Сега 5
вида къна имам в къщи и нито една не червенее, все оранжавее. И освен това не знам как да я оставя да израсне цялата бяла. Оранжева и изведнъж рязко бяло, много смешно ще стане. Поне още 5 години до пенсия трябва да издържа с къносването., Уфф, старост нерадост...
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 05:18 от lu_lu

# 394
Lu_lu, а защо не се правиш с друг цвят?
Любопитно ми е, защото се чудя дали като побелея повече, няма да ми се наложи и аз да съм рижава, в смисъл - дали хваща индигото изобщо? При мен все още нещата се държат, но идея нямам колко точно съм побеляла, някак не мога да разбера само по корените. Реално надолу съм с изцяло боядисана коса и понеже винаги я боядисвам и дължините, там се е наслоило и не мога да преценя…
На мен рижаво ми отива и то много - не съм много тъмна, очите ми са зелени, че и лунички имам (слънцето не прощава, освен луничките и пигментации имам, ама това е друга тема). Та - ще съм Пипи в old version, обаче проблемацията ми е в обличането.
Ами много обичам розово 🤭… имам доста розови дрешки и просто с това рижаво, направо трябва да отиде половината гардероб. 2 пъти се къносах тази година, та знам - нелепо ми седи с цикламени близки примерно.
Кестенявото ми е абсолютно неутрално. Мога да нося и червено, и розово, дори и да има някакви е рижавки косми, те са единични сред кафявото и не е драма.

# 395
Mila1331, то с къна нямам голям избор на цвят. Или рижава, или черна. Не се правя с бои, в които има индиго, защото при мен индигото много силно хваща, няма отмиване изобщо. И като се натрупа, ставам много черна., което също не ми харесва.

# 396
Нюансите си личат и спокойно можеш да докараш от медно кестеняво, през рижо, убито кестеняво (без да е тъмно), тъмно кестяняво, та чак до черно. Само русо не става. Та не е чак толкова ограничена палитрата.
Аз се учих да си правя сама смесите още като започнах, понеже бързо установих, че при мен готова смес покрива доста по-слабо, в сравнение с активирана предния ден къна. Или активирана, и замразена.

# 397
Аз пък се чудя дали няма да докарам нещо жълтеещо, което да наподобява русо с готовите смеси, които се водят руси. Не от раз, ами с натрупване, може би бялото ще стане леко жълто, а сиво-кестенявото няма да се повлияе. Сложих Берлин русото на Кхади - 0 ефект, но ще опитам пак след няколко дни.
Инак, индигото се отмива първо и белите коси почти винаги стават рижави в корена, където не е наслоено.

# 398
Аз пак да попитам за замразената боя. Извадих я от фризера, довечера смятам да се намажа. Да я топля ли преди нанасяне? Мислех да я сложа в купа с гореща вода, ама не знам дали трябва 🤔…

# 399
  • София
Аз бих я затоплила преди нанасяне, даже и само за комфорт - веднъж слагах незатоплена и ми замръзна главата.

# 400
Аз я топля леко преди нанасяне на водна баня, за комфорт

# 401
Добре, покрай вашата дискусия, имам въпроси: 1. индигото прави ли цвета по-тъмен и 2. в кутия с капак ли замразявате къната? На мен само веднъж ми е оставала и я съхранявах в хладилника, после си я ползвах май, но не помня с какво качество беше къносването с нея.

# 402
  • София
На индигото това му е ролята, да прави цвета тъмен Grinning, доколко - зависи от пропорциите.
Аз само веднъж или два пъти съм замразявала, в покрит съд беше, за да не умирише фризера (не знам дали е възможно).

# 403
Аз я замразих както си беше, имам си специален съд за боядисване, от онези пластмасовите. Просто отгоре сложих едно найлоново пликче от тези, които са като шапки за баня, купих си един пакет от Тему и да много практични за покриване на храна. Няма никаква миризма във фризера, а чименът в тази боя е много силен, тъй че е свършило работа.
Мерси, момичета, за споделения опит и аз ще я загрея на водна баня. Ще споделя утре какво се е получило.

# 404
  • В полите на Пирин планина
За да не е толкова черно/тъмно от индигото може да се разреди с касия и амла в някакво съотношение - естествено трябва да се пробва в какво.
Мен точно твърде рижавото на светла коса ме отказа от билковите смеси - в крайна сметка си ставах най-редовно рижавееща, дори с разни св. кестеняви, тъмно руси и прочие бои. И на студения подтон кожа стоеше не съвсем добре.

Общи условия

Активация на акаунт