Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 367
  • 442
  •   1
Отговори
# 405
Оффффф…
Това чудо изобщо не хвана! Грам! А стоях почти 3 часа! Явно не е било добра идея да се мажа със замразена боя. Сега не стига, че белият корен лъщи, ами на всичкото отгоре - мириша на чубрица 😂, защото на цвят не го докарах, ама на миризма - определено да.
Ясно е, че се налага след няколко дни да се наплескам отново 🙈, но чуденката е следната. Индиго имам, къна обаче не. Гледам сайта на Хенна Фокс - освен тяхната си, имат и Сахара Тазарин. Някакви скорошни отзиви за нея?

# 406
  • Los Angeles CA
Вмъквам се във вашите раздумки за къната и билките, тъй като от няколко години и аз се къносвам. Използвам къна, която е в 2 стъпки ( Първо: къна-касия и второ: индиго). Досега не са ми оставали бели корени непокрити, друг е въпросът, че червенеят.
Е, това червенеене ме дразни особено се вижда след второто измиване, когато си вдигам косата на много висока опашка.
В общи линии съм доволна от къната, защото прави преливане и не  очертава граница на косъма, както при боя (даже и билковата прави рязка граница на косъма).
Боядисвам се със светло кестеняво, но  винаги косата ми става по- тъмна.  
Мисля си дали да не спирам с къна и да се върна на билкова боя,  поне ще оцвети косата ми в по-светъл нюанс.  
Та с тези рошави мисли идвам при вас.
Аз ползвам това:

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 05:32 от lindor

# 407
  • В полите на Пирин планина
Билковите бои са също на базата на къна. Моето мнение е, че и те червенеят.
Жалкото е, че сивите и белите коси са с такава структура, че трудно хващат цвят. Аз съм с обикновена, не билкова боя, сега и пак имам едни гадни бели косми, на които обръщам специално внимание, за да ги боядисам и уви - все първи лъсват отново бели.
Аз съм се пробвала преди с билкови бои, от които Кхади най-много ми харесваха като нюанс, а също съм си бъркала сама смески с къна, касия, амла и малко индиго, но отново - уви - хем червенеещо, хем не всичко е покрито. Освен това и къдриците ми взеха да се отпускат от къната и реших да спра с нея. Най-вече и ММ ми мрънкаше за червеното, което вече преля чашата, така да се каже. Simple Smile
Не ви агитирам да спирате с къната и билковите бои - далеч съм от тази идея.

# 408
  • София
А при мен пък започват да лилавеят корените след някоя седмица.  Simple Smile С Култиватор'с или ХенаФокс.

# 409
И аз мисля, че няма пълно щастие, макар че сигурно зависи от структурата на косъма. Аз преди 5 години пробвах да се боядисвам с боя, че вече имах доста бяло, но резултатът беше ужасен сърбеж, още с нанасянето на боята и после ужасно лющеш се скалп. Пробвах 2 пъти и реших да си ходя бяла, защото иначе щях да ходя без коса. С билковата боя нямам такива проблеми и въпреки че или рижавее или се вижда малко бяло, пак е много по-добре.

# 410
  • В полите на Пирин планина
Щом има подобни реакции, няма много голям избор към какво да се посегне за боядисване.

# 411
Значи е много индивидуално, защото при мен с малко амла, аз се сдобивам с допълнителни чупки в косата, както и с обем, а със замразявана къна не съм имала фал да не хване цвета. Ползвам само хидратиращи шампоани и никакъв балсам/маска.

# 412
Mila1331 вероятно е замразявала билкова боя, в която има индиго и затова не е хванало. Има ли индиго в сместа, не се замразява. Само чиста къна може да се използва след замразяване. Това го знам от тази тема, коментирано е много, многоооо отдавна.

# 413
Замразявам си и къна, която е смесена с индиго, хваща си.

# 414
Само че в това чудо няма къна. Основата е индиго, има и някакви други билки, както споменах - чимен и не знам какво си още. Явно затова не е хванало.
Така и така, ще купувам къна тази седмица, ще взема и амла, оф, и какво още да взема, за да не ми стане косата съвсем като метла от толкова често боядисване? Поизсушена ми е в краищата.

# 415
Момичета, тъкмо съм си измила косата и ще се мажа с Хена Фокс тъмно кафяво.

Моля ви споделете, аз ли не правя нещо като хората: разтварям в гореща вода, мажа на мита коса, отмивам само с вода.. Обаче супер бързо ми избива белия корен, дори една седмица не държи. Не знам дали ми расте чак толкова бързо косата или се отмива пигмента, или и двете..
НА 38 години съм обаче имам много бели корени, направо ме втриса като трябва да се мажа. Стоя нацапана по поне 3 часа, после мия и мен и банята, защото всичко става на ужас, смърдя на къна и не мога да кажа, че корена е напълно покрит..И тази процедура на всеки 2 седмици..реве ми се.
Ще съм благодарна на някакви съвети: дали бъркам някъде? Сега мисля от iherb да поръчам ей тази билкова боя, не съм пробвала преди:

https://bg.iherb.com/pr/okay-pure-naturals-herbal-henna-natural- … 2-oz-56-7-g/96208

# 416
Абсолютно същото е при мен. Единствено с чиста къна получавам добре скрит корен, ама е оранжево.
Другият вариант е къна+индиго, също покрива по-добре от готовите бои.

# 417
  • Бургас
И аз се боядисвам на 10-14 дена. За седмица започвам да виждам белите корени, на втората вече не мога да си понасям косата-мека, без обем, отгоре като изтъняла.Омръзнало ми е, но друга алтернатива не виждам. Общо взето една седмица си харесвам косата.

# 418
Идентичен случай у наше село - само, дето аз се къносвам на мръсна, защото ми изсушава. Аз съм бяла отпред, доста побеляла, и само отпред се къносвам. Обаче сега ми беше много полезно, че разбрах от вас, че косата трябва да е мокра. Но така и така ми е момент за купуване на къна, да взимам ли пак Cultivator's  или ще препоръчате по-покривна? Аз така или иначе съм ползвала само нея, така че не пречи да пробвам друга.

# 419
Ако става дума за чиста къна, аз с тази се боядисвах и бях много доволна:

https://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D … _8A_D0_BD_D0_B0-s

Но понеже обичам експериментите, май-май ще си купя Сахара Тазарин 😅.
И ще бъркам уикенда някакъв бъркоч. Дотогава - ще се радвам на разни хакове, които ползвате самосиндикално бъркане на билки.

Общи условия

Активация на акаунт