Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 367
  • 442
  •   1
Отговори
# 420
Не се включвам много често, но да си кажа - мажа се с билкови бои от 5 години, имам бели косми, доста вече, като само отпред са на кичури.
През годините съм се мазала с Cultivators, Khadi и напоследък с Henna Fox. Henna Fox за сега ми е фаворит по покривност. От първото къносване хвана доста добре, с другите две ми се е случвало, чак след 2-3 къносвания да започне да хваща хубаво.
Доволна съм за сега от резултата, единствено ме дразни избиването на червен отенък.
Първите 2 години, почти не се виждаше да червенее, но вече не е така.
Някой беше споменавал за Катам, че дава студен цвят и искам да попитам откъде го намирате? Търся по сайтовете, но неуспявам да открия.
За протокола - мажа се с кафяво.
На мен не ми пречи цвета на белите косми да е рижав, но цялостния отенък, който се получава след 2-3 измивания, много ме дразни.
За сухата коса - аз слагам алое на прах в сместта и много хубаво овлажнява, а по-принцип имам проблем със скалпа.

# 421
И аз се мажа на около 2 седмици, както Галчудо е казала - косата ми е хубава една седмица, после омеква и ми залепва за скалпа. Когато се боядисвах с химически бои имах постоянно обем, сега е доста по-различно, но пък косъма изглежда доста по-жив.
Най-равномерна ми е ставала косата когато мажех само с чиста къна, или като мешах само къна и индиго. Аз се харесвам червено-рижава. Готовите смески често имат и други съставки и не покриват бялото така добре.

# 422
По идея от темата, правя маски само с амла, или брахми, когато нямам нужда от оцветяване, в корените. Плътността и обема са близки на тези след къносване.
Иначе след някое друго измиване, от къната остава само цвета, леко променен, без другия ефект.

# 423
  • Los Angeles CA
Къносвам се на 3 седмици, но фактически косата ми изглежда добре първите 10 дни, с обем и лъскавина.
(Май ще трябва да сменя ритъма и да я къносвам на 2 седмици....уф.)
Lady, има една боя за коса, която съм ползвала натурална, която не дава червеникав оттенък. Аз се боядисвах с нея преди да мина на къна, но и смениха формулата и стана не това, което беше. Това ме накрая да мина към къната.
Нашите баби са оцветявали вълната използвайки различни растения, трябва да има нещо такова в съвременният свят  и за коса, това е моята презумпция. Проблемът е да се намери и е особено актуално за по светлите коси.

# 424
Добре, момичета. Ще взема един пакет Henna Fox и пак моите цветове от Cultivator's. Ще ги съчетая, пък да видим.

# 425
  • Los Angeles CA
anmasu,
Препоръчвам ти показаната от мен къна, ще ти боядиса корените без проблем от първият път, ако имаш съмнения. Но не знам дали можеш да я поръчаш по Амазон и да ти я доставят там където си.

# 426
# 427
  • Los Angeles CA
Да, тази !
(не съм и рекламен агент, само ползваща я  за последните 4-5 години)
Само имай предвид, че косата става по- тъмна от показаната на картинката, както и един пакет е количество, което аз ползвам поне 3 пъти.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 23:59 от lindor

# 428
  • София
На Light mountain  къната я има и в iherb, аз ползвам на същата марка, но друг цвят- red  или bright red от поне 10 г.и съм много доволна. За мен това е най- добрата къна от всички марки, които съм пробвала.

# 429
Хващам се за бабите и вълната... Някои от тия маневри са се случвали посредством варене в казан за да се оцвети, та без тая температура едва ли да е същото.
Иначе за орехова шума ми се върти накакъв спомен че оцветява тъмно, но не знам как се процедира.

# 430
lindor и stelaartois, благодаря Ви! Днес вече ще поръчвам къна. Исках да попитам дали мислите, че тази Light Mountain е истинска, защото освен да е покривна, искам и да няма химия. За тази с жената с точката, която е евтина и покривна, знам че е химия. Също, ако някой има опит с цвета "тъмно кафяво" на Light Mountain, че на Cultivator's Deep Chestnut ми е много тъмна и я бъркам с Chestnut и Walnut, та, ако можете да кажете дали става много тъмна и да взема ли и светла, за да ги смесвам. А имат и "средно кафяво".

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 12:15 от anmasu

# 431
  • София
Не съм ползвала кафявите тонове на Light Mountain, а само червените. На опаковката са изписани само 100% естествени съставки- къна,индиго, амла и др. Може да влезете в iherb, да отидете на отзивите за продукта и да разгледате качените снимки от потребители.

# 432
Много благодаря, stelaartois! Ще поръчам, Cultivator's ми свършват, а вчера мисля, че ме и изгори направо. Иначе с 3 кутии Cultivator's изкарах може би повече от година, но аз се боядисвам само отпред.

# 433
Как те изгори?Какво имаш предвид?Повече време престоя си къната ли?

# 434

На фона на следродилен косопад, мисля, че маските за коса с масло на кхади се отблагодаряват. Първата снимка в от тези дни, втората е от 3 октомври.

Всъщност не знам дали е само ти или комбинацията от продукти, но със сигурност не се отказвам от маските с него преди измиване.

Общи условия

Активация на акаунт