Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 104
  • 549
  •   2
Отговори
# 480
Няма да повтарям дължините. Само корени.

Била е на кок затова е леко извита на места.

Правите ли маски с алое, брахми, касия между къносванията? Има ли полза от тях?

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 14:44 от 00nni

# 481
Правех, подхранват и също не караха скалпа да се омазнява бързо. Сега само с маслата на кхади преди всяка баня си правя маска и стоя поне 30 мин. Обикновено и повече, де.
Много хубав цвят 😊

# 482
Благодаря. Ще опитам и аз тези маски. Засега все още се запознавам и гледам клипчета в youtube и виждам, че някои ги правят на чиста и суха коса, особено при касия трябвало на чиста. Гледам да е билка, която не оцветява или поне не в червено или да потъмнява. Също прочетох, че е добре да не се слагат такива билкови смеси на мокра коса,.защото опъвали корена. Не зная дали наистина е така. Това е коментар от индийка.
Действието на къната е много добро. Липсваше ми това усещане.

# 483
Не, омазняването, ако се получава, не от маските със сигурност.
Трябва да си отчетеш и моментното състояние - ако в момента повече се омазнява, което е нормално, защото въздухът е по-влажен с оглед на сезона, не слагаш алое/ глицерин/масла.
Прахообразните билки по-скоро обират излишния себум, отколкото обратното.

# 484
Първата снимка е веднага след къна, измита с вода. Другите са седмица след къна след вече 2 измивания.
Няма да повтарям дължините. Само корени.

Била е на кок затова е леко извита на места.

# 485
Хубав цвят!
Аз не бих се върнала към химическите бои най-вече заради вредата от самата химия, иначе резултата ми харесваше, а и си имах моите къдрици. Откакто слагам къна си загубих къдриците и страдам за тях, косъма стана леко по-тежък, започна да се омазнява по-често, но пък е доста по-здрав и лъскав - загубих едно, спечелих друго.

# 486
Благодаря.Колко различно действа на всеки. При мен с боя изобщо не се навиваше. Стоеше някак смачкана и само с преса беше както трябва. Харесваше ми този избор на цветове.
Тук е с преса на ниво 5.

Не можах да преглътна косопада и накъсването. Поне в моя случай се оказа и че с по-тъмна коса ми отива повече. Ще видим как ще е с времето. Ако червенее ще се замисля отново. На боята си вреди доста. Опитах всякаква.
С по-деликатните бои цвета падаше до 10 ден пък. И нямаше начин да искам да намяжя цялата коса толкова често.

Ето дължината с боя колко беше зле

Хубав цвят!
Аз не бих се върнала към химическите бои най-вече заради вредата от самата химия, иначе резултата ми харесваше, а и си имах моите къдрици. Откакто слагам къна си загубих къдриците и страдам за тях, косъма стана леко по-тежък, започна да се омазнява по-често, но пък е доста по-здрав и лъскав - загубих едно, спечелих друго.

# 487
Аз влизам да попитам за къна, която да боядисва в пепеляво кафяво. Не искам червеникави или рижи отенъци. Ползвам на Хербалайф Таймс капучиното, ама избива на рижаво.
Иначе аз слагам в къната масло от розмарин срещу косопад и по-лесно разресване - доволна съм.

# 488
Писали сме назад - Кхади пепелно кафяво. Става много хубаво. Аз лично най се харесвам боядисана с този цвят, но уви - доста бързо пада.
Но то зависи и колко бели коси имаш. Винаги има някакви бели, които стават по-различни. Понеже в момента съм само с къна - е, това вече е рижаво. Онова е по-скоро - златисто 🤔. Но да, Кхадито е твоят вариант.

# 489
  • В полите на Пирин планина
Потвърждавам, че с Кхади ми е ставал най-натурален цвят, без рижавеене. Но после пак може да избие рижавко, особено на белите коси.

# 490
Благодаря много. Ще пробвам Кхади - колко време стоите?

# 491
Аз получих  Light Mountain, обаче ми се струва, че Dark Brown ще ми дойде тъмна и ме е яд, че не поръчах и Medium, но още го няма наличен. Така че дали да не взема това пепелно кафяво на Khadi и да ги смеся, дали е проблем, че са различни марки?

# 492
С Кхади стоях колкото пише на опаковката, понякога и повече според времето, с което разполагам.

# 493
  • В полите на Пирин планина
Няма никакъв проблем да се смесват различни марки билкови бои, а и към някоя по-тъмна да се добави касия, за да се намали интензитета на цвета. Може и амла да се добави - тя матира червеното.

# 494
  • Los Angeles CA
С какъвто и цвят да се боядисаш на Light Mountain ще ти стане по-тъмна от показаната, но ако я държиш по- кратко няма да е много наситен цвят. Също така, мисля, че не е добре да смесваш още първият път две различни пък дори и билкови бои. Дай и шанс, виж резултата, а след това реши,  какво ще правиш при следващото боядисване.

Общи условия

Активация на акаунт