Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 051
  • 544
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ви! Ще видя, защото се къносвам само отпред и като ми потъмнее, освен че ме дразни, се различава със задната част на косата. Но може би ще сложа само Light Mountain, но ще я държа по-малко.

# 496
Дами, поръчвали ли сте Light Mountain от другаде, различно от iherb? Там няма налична Medium Brown, а Dark Brown ми се получава, както Deep Chestnut на Cultivator's - почти черно.

# 497
  • София
Дами, поръчвали ли сте Light Mountain от другаде, различно от iherb? Там няма налична Medium Brown, а Dark Brown ми се получава, както Deep Chestnut на Cultivator's - почти черно.
В iherb има този вариант на brown, пак на същата марка, наличен е. Малко по- скъп, но е и повече количество- 198 гр. вместо 113 гр.

# 498
Много благодаря, но май ще ми е много светла (аз ше ги смесвам с Dark Brown, но въпреки всичко). Иначе тя си е налична, Medium Brown я няма май вече доста време, а и докато поръчам... А след 2-3 седмици ще трябва да се къносам.

# 499
Здравейте! Сигурно е коментирано в темата, но аз да питам -  какъв шампоан ползвате? Да не би да използвам силни шампоани и затова толкова бързо да ми се показват белите корени? От много време ползвам уж по-натурална козметика. Последните месеци съм с твърди шампоани от dm, преди това бях с шампоан на dr.Konopka's.

# 500
Различни, не съм се вглеждала в това, но на кхади например има дълбокопочистващ, има и такъв за боядисана коса. Не съм ги пробвала, защото имам много шампоани вкъщи, от милва до керастаз.

# 501
Сулфатните отмиват цвета по-бързо.
Иначе - единствената оправия за мен за тия корени е чиста къна. Каквото и друго да сложа - или не хваща хич, или много бързо се отмива. Онзи ден се боядисвах с домашно забъркана боя - къна+амла и индиго. Мииии…. Компромисно е в корените.
Другият път, ако успея да се мотивирам ще правя първо къна, след 2-3 дни - индиго.

# 502
Корените и аз си ги виждам че са бели съвсем скоро, но това е предимно защото израстват, няма как. С чиста къна съм, де, не смеска и с други билки .
Примирила съм се че косата ви няма да е все в перфектен вид, аз ако искам да не виждам че израства трябва по няколко пъти в месеца да мажа... Това няма да се случи тъй че през половината време не е идеално. Но той проблемът ще ми е същият и с друга боя, косата ми расте сравнително бързо.

# 503
В случая - мисля, че повечето мрънкаме, че вече прорастналият корен не се хваща добре. С къна - идеално, с боя - не става.

# 504
  • Бургас
Май е от бялата коса. И на мен ми се струва, че вече не хваща и пада бързо, а аз съм само със щадящи шампоани без сулфати.

# 505
И аз не мисля, че може да израстне за седмица- две толкова, колкото се вижда бял корен. Не се къносах много старателно с Light Mountain, но засега, отчитам, че с Deep Chestnut на Cultivator's  са с еднакво покритие.

# 506
Вижда се за седмица - естествено само където е разделена косата, около лицето, като е вдигната на опашка. Може да е 2-3мм, но си го има ако се загледам и знам че е там. За две седмици пък си е поне половин сантиметър при мен, остава и да не го виждам...
Бяла коса по-трудно се боядисва, самият косъм е по-различен и различно хваща. С боя също, а не само с къна или билки. Дразня се и аз, но понеже това няма как да го променя, гледам да не обръщам много внимание. Все пак си хваща и там, а аз не очаквам перфектност навсякъде.

# 507
Здравейте! Първо да кажа, че сте супер полезни - върнах 2-та шампоана със сулфат, поръчах безсулфатен и да видим колко ще е трайно къносването с безсулфатен.
Иначе ми пристигна Medium Brown на Light Mountain и се къносах. Сравнявам само с Cultivator's, защото само с нея имам опит. Мисля, че Medium Brown е моят цвят и както май lindor каза - цветовете на Light Mountain се получават по-тъмни от посочения цвят. Та поне цвета го уцелих от 2-рия път.
Мисля, че Light Mountain е със същото покритие или малко по-покривна от Cultivator's, но май поне нямам рижавеещи косми, ще видя следващите дни и особено след измиването с шампоан.

# 508
А бялото в корените?
Аз вече скърцам със зъби. Преди 2 седмици съм се боядисвала - със смес от къна, амла и индиго, не покри добре прорастналото бяло, рижавее, а сега вече съм и с корен и съм пак за боядисване. Аман.

# 509
Ще се видя и снимам тея дни, а и след измиване, и ще постна. Но май пак не е напълно покрита. Явно си трябва къносване на 2 седмици. Днес стоях над 2 часа, исках и повече, но ме изнервя като ми тръгне някоя струйка по лицето и врата. Иначе и аз не съм много изрядна, защото продължавам да се къносвам на мръсна коса, а трябва на чиста, но много ми изсушава.

Общи условия

Активация на акаунт