Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 092
  • 549
  •   1
Отговори
# 510
За да ти тече на струйки правиш сместа прекалено течна. Не ми следвало нищо да тече.
Аз съм се научила - на 25 гр прахообразно вещество - 100 мл вода. И така бъркам всичките си смеси, имам везна.
Ако го правя на око - или става много гъста,  или прекалено течна и след това стават такива вадички.
Ми не е до боядисване на 2 седмици. С чиста къна издържам много повече и го няма това досадно избеляване отгоре. А моята т.нар. прическа е на път, никакъв шанс да го маха, пробвала съм се 100 пъти, но… от всичките години, в които съм искала да съм той си е свикнал и… там постоянно лъщят побелели корени 🤬.
Май вместо да псувам, да пробвам с двойното боядисване, но ми е досадно едно в месеца, камо ли 2 едно след друго.

# 511
Да, не винаги уцелвам консистенцията, знам, че не трябва да се стича. Ама и аз слагам прахта на око, колкото мисля, че ми трябва за участъка. А сега, водата за Light Mountain се загрява и като трябва да добавям къната към водата, ми е още по-сложно. Ами значи е облекчение, че и на 2 седмици къносване не е решение, щото ме мързи Sweat Smile Не съм се правила с чиста къна, но ако е само червена, не е решение за мен.

# 512
Не е червена-червена. Рижаво-оранжева е. И аз затова не я искам.
Как така водата се загрява и добавяш боята?
Аз винаги загрявам вода, чакам да поизстине, след което добавям към прахообразното вещество. То не бива да е вряла и дори много гореща за кестенявите тонове, защото индигото не търпи чак много високи температури.

# 513
Правя си сместа малко по-гъста обикновено, тя нали се сгъстява и като постои малко. После винаги мога да я разредя точно преди да мажа с по малко гореща или поне топла вода докато ми хареса. Но ако водата е много отначало вече няма какво да направя. Аз си преценявам на момента колко гъста я искам, в зависимост от това дали къносвам на суха или на влажна коса, свикнала съм че го правя от много години.
За изсушаването от къната доста пъти са писали тук за лъжица глицерин, аз все забравям и май така и не пробвах поне веднъж.

# 514
Light Mountain са дали такива инструкции - врялата/топлата вода се добавя към прахта, аз слагам прахта към водата, де, но ще пробвам другия път, както трябва (трудно държа керамичното вряло гювече):

# 515
  • Бургас
От някъде ми бяха подарили няколко пакетчета Хербул /с точката, дето са вредни/ и най-накрая се престраших да сложа едно в моята натурална къна. Възхитена съм, много по-наситен цвят стана. Някакво много миниатюрно пакетче беше, ако трябва да си мажа цялата коса  сигурно 10 минимум.
Боядиса ми малко кожата на главата, сигурно заради съставката.

Но, вредна, не вредна ще търся, защото ми харесва ефекта. Продават ли ги някъде по дрогериите?,

# 516
  • София
В София съм ги виждала в аптеки Ремедиум.
Може и по други места да ги има - ДМ, Лили напр.

# 517
Аз да похвали спаси цвят Ash brown - не червенее и не рижави, много съм доволна. Аз слагам жълтък и масло от розмарин в къната.

# 518
  • Los Angeles CA
bonbonka6,
С каква къна се боядисваш Ash brown? Аз досега не съм намерила такава.
На мен Light Mountain даже и ( Light Brown) светло кафява ми идва тъмна.

# 519
Khadi ash brown, предполагам,  но тя е тъмна.

# 520
Да, точно khadi Ash brown - кестенява е без рижав оттенъци.

# 521
Някой със светла коса пробвал ли е на кхади светлите къни? Ясно ми е, че няма да е като с боя🤣 но ми е интересно на тъмно русо/светло кестеняво дали няма да направи някакви отенъци по-интересни.

# 522
  • Los Angeles CA
Не съм се боядисвала с Khadi,  но първата ми боя беше  Logona и резултатът беше смразяващ, белите ми коси станаха светло оранжеви и бях до там с нея.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 01:26 от lindor

# 523
Пробвах на Радико най-тъмно пепелно русо. Основата ми беше нещо кестеняво, боядисано с вече не помня точно какво, май точно Кхадито.
Все едно не се бях боядисвала. То надолу си бях с кестенявото, ама отгоре, нищо! Детето ме пита “Мамо, нали онзи ден се боядисва, защо отгоре ти е бяло”…. И аз приключих с идеята за по-светли тонове.

# 524
И при мен светлото не променя нищо, може би единствено подхранва. Белите са си все така бели, сивите може би леко се тонират в жълто, но краткотрайно. Иначе и на мен по едно време ми се искаше да опитам да съм по-светла.

Общи условия

Активация на акаунт