Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 163
  • 553
  •   2
Отговори
# 525
От известно време само с маслата се занимавам, малко съм зарязала билките на прах, мисля да си направя днес. Мисля си за Касия. Или амла. Сякаш, когато ги купувах от Зоя едното от двете пишеше след като се разтвори да поседи 1-2 ч и тогава да се нанесе, ама сега гледам в сайта и не го пише.
От едното косата ми ставаше много мека ама от кое? Или да смеся и двете.

# 526
  • В полите на Пирин планина
Касията оцветява мноооого леко в златисто. Тя се оставя да пусне цвят, евентуално, а може да се забърка с къна за по-светъл резултат.
Амлата се води естествен кондиционер, по принцип тушира червеното, но не трябва да стои на косата самостоятелно повече от 10-15 минути, защото може да я изсуши. Моята коса става на тел от нея - много суха и заплетена. В добавка към къна и касия не е водила до подобно нещо.

# 527
Едното от двете ми в правеше много мека. Смесих касия и амла и ги оставих да втасат😀 после като станем от сън с бебето ще се намацам.

# 528
Момичета, писала съм и преди, че на две седмици ми избива корена независимо с какво боядисвам: амонячна, безамонячна, професионална боя или такава от магазина.
Освен всичко, косата ми изтъня много, имам косопад и в предната част над челото сякаш оредя..
Започнах да мажа само с къна. Купувам от Лили тази:
, но някак си направих цвета доста тъмен. Гледах снимки преди няколко страници на една красива коса, прекрасен естествен цвят.

Исках да Ви питам за препоръка: каква къна да поръчам? След като съм потъмнила толкова косата, как въобще ще мога да променя цвета към по-светъл с къна, възможно ли е въобще?

Отделно си поръчах билкова смес от три билки : репей и още нещо, варят се и после с пулверизатор се пръска косата против косопада. Но трябва редовно.

Вие имате ли други "лекове" за сгъстяване на косата? Винаги съм имала много гъста и здрава коса, но след ковида и от стрес изтъня много и поокапа.

# 529
Виждам, че си с дълга коса. Не е нужно да сменяш билковата боя, но можеш да я вържеш високо - пр., на 2 кокчета, и да намажеш само корени. Направи я по-гъста, като паста, да не се разтича. Нямаш цялостно голямо побеляване, ако въобще имаш и няма смисъл да мажеш дължините често - а от това ти се натрупва пигмент и ставаш тъмна. Това е билкова смес и постепенно се отмива, вкл. потъмнялото, ако не го мажеш допълнително.

# 530
🤣 аз уж да се намажа и да поседя малко, да се изкъпя, но се замотах я с бебето, я с домакински неща, стоях сигурно пет часа 😀
Корените ми имат маааалко по-светъл нюанс, утре ще се видя на светло. Ако ще е така ще си набавя още касия и амла, че свършиха.
Аз сложих до средата на дължините, а надолу сложих масло за коса.
По принцип индийските билки слагам само в корените и надолу крем за коса, маска, масла. Не ми е по-зле косата. Но най-вероятно пак ще си наблягам на корените само, с които и билки да се цапам.

# 531
Smurfie, благодаря за отговора. Имам много бяла коса в корените. Отпред на челото е вече един пръст. А се мазах на 30 декември. Не знам бързо ли расте или какъв и е филма..

Не съм сигурна, че разбрах за двете кокчета. С един същ цвят къна ли да мажа?

# 532
beach_please, аз точно, за да не натрупвам тъмен пигмент по дължините мажа само корен вече трета година. С билкова боя по-светла коса няма да стане, но моята стратегия е следната: естествен цвят - средно към тъмно кестеняво + мажа корен със светло кестеняво и така хваща само бялата коса; стои като смесено при мен, по-светли косъмчета на фона на малко по-тъмна коса. Аз не се харесвам еднакъв цвят навсякъде, така или иначе, и много ми харесва ефекта. И на мен ми избива много бързо корен, винаги ми е растяла бързо косата и съм с дълга и гъста такава.

Сега за оредяването... След двете деца ми окапваше много косата и я възстановявах доста бързо със следната маска: в базово масло(примерн осладък бадем) слагам на 30мл шишенце: 7-8 капки розмарин, супена-две лъжица рициново масло и това е. Като ще си мия косата слагам с капкопер от това по скалпа и стоя 2-3 часа или го смесвам с малко кисело мляко и жълтък. Сега вече отбягвам да я правя тази маска, защото адски бързо ми расте косата и ми омръзна да се подстригвам Grinning Moже би веднъж-два пъти годишно я правя.

# 533
Имаш ли снимки през някакви периоди? Колко бързо расте, стана ми интересно.

# 534
Мога да потърся, но няма да личи, защото често постригвам. Примерно кълцам до раменете горе-долу и за половин година е до средата на гърба, че и по-надолу.

А с тази маска оправих сериозено разреждане на косата на майка ми, която от стрес беше окапала. Тя винаги се боядисва с конвенционални бои и съвсем и разказва играта, но се оправи.

# 535
Beach please, ако искаш, 1, 2 или 3 кокчета, високо на главата. Идеята е да не трупаш пигмент по дължините, да мажеш само основата.

# 536
Аз питам, защото според мен си е до коса и нейните възможности да расте. И моята расте бързо с грижи, но чак такъв уау растеж, не знам. Мисля, че повече от два см на месец не мога да докарам. 😀 то може ли и повече нямам идея.

# 537
Ами може и да не е толкова много, само на мен така да ми се струва, но и фризьорката ми така казва. Сега, не е вълшебство, със сигурност имам добър ген в това отношение и го знам, но е факт, че с тази маска ми се сгъсти след родилен косопад два пъти и ми се струва и че расте по-бързо.
И да съм преувеличила в главата си, със сигурност ефект голям има и затова я прпеоръчвам. Но то пак си зависи до коса, може да не се отрази на всеки така.

# 538
Благодаря, момичета

Днес очаквам доставка на ето тази билкова смес:

Вари се до извиране на половината вода и се слага в пулверизатор. Пръскат се корените след всяко миене на косата. Пише, че не омазнява. На мен маслото от репей ми омазнява. Мисля да ползвам дълго и сериозно и ще видим дали ще има ефект.

# 539
Много често и аз се чудя дали ми е паднала къната или ми са израснали корените. За протокола- от години къносвам само корени.

Общи условия

Активация на акаунт